Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Питане

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Питане

От няколко дни имам странен проблем, при работещ двигател на свободна скорост натискам педала на съединителя и при по-рязко пускане има странен шум като от стържене, та въпроса ми е лагер на първичния вал или лагер на съединител.
    Opel frontera 2.4i

От: Питане

Първоначално публикуван от filth Преглед на мнение
    От няколко дни имам странен проблем, при работещ двигател на свободна скорост натискам педала на съединителя и при по-рязко пускане има странен шум като от стържене, та въпроса ми е лагер на първичния вал или лагер на съединител.
    Имах такъв проблем на Вектрата, но при мен беше шумене и като давах газ виеше, а при теб е стържене..., майсторите когато отвориха кутията проблема ми се оказа аксиалния лагер, докато не отворят кутията ти може само да се гадае, така и иначе ще ти се наложи да сваляш кутията...

Коментар

При мен бяха се скапали и двата лагера вече е като нов
      Opel frontera 2.4i

Коментар

Продължавам с питането.Някой дефорсирал ли е 2,4 двигател и с каква глава?
        Opel frontera 2.4i

Коментар

При мен бяха се скапали и двата лагера вече е като нов
          кои лагери? на съединителя? не става ясно какво си сменил?
          no signature no problems

Коментар

Лагер на първичния вал и на съединителя и двата бяха си заминали
            Opel frontera 2.4i

Коментар

За пореден път се убеждавам какви боклуци се продават.Лагера на съединител е на 3000км единствено той беше нов от съединителя другото беше втора употреба а лагера на вала никога не беше пипан до сега
              Opel frontera 2.4i

Коментар

Някой дефорсирал ли е 2,4 двигател или подобрявал с цел по голяма мощност?
                Opel frontera 2.4i

Коментар

Дефорсиране на двигател не се ли правеше с цел понижаване на к.с., и това се прави за да бъде с по-добри екологични норми и по-малък разход на гориво, като се запазва динамиката на двигателя , едва ли ще се повиши мощността от това, по-скоро с дефорсиране ще имаш по-малък разход на гориво а не повече мощност? Повишаване на мощността ще го постигнеш като направиш форсиран двигател, чип тунинг, турбо все неща които ще са ти за сметка на ресурса на двигателя ти и ще имаш безобразно повишен разход на гориво.
                  Последно редактирано от Еделвайс; 22-02-14, 15:23. Причина: Допълване

Коментар

Май искаш да кажеш форсирал?

Коментар

Колегата Евгени Турбото форсира неговия 2,4 като го смени с 6 цилиндров.
                      Николай Георгиев 0+
                      тел.0887357722

Коментар

Първоначално публикуван от Nikolai Georgiev (turbo d) Преглед на мнение
                        Колегата Евгени Турбото форсира неговия 2,4 като го смени с 6 цилиндров.
                        От какво е двигателя? А за форсиране и дефорсиране може и аз да бъркам едно време си правех жигулата така и тръгваше на 3та с мръсна гас
                        Opel frontera 2.4i

Коментар

Слагаше се глава от по малкия модел за да стане по голямо налягане я цилиндрите
                          Opel frontera 2.4i

Коментар

Слагаше се глава от по малкия модел за да стане по голямо налягане я цилиндрите
                            Ще постигнеш същото като шлайфаш главата с допустимите максимални параметри и в зависимост дали е шлайфана вече главата, но ще ти се наложи да караш с по-високооктанов бензин 98- 100, заради по-голямата степен на сгъстяване...

Коментар

В този форум ( и не само) хората се чудят как да форсират двигатели .

За дефорсиран се сещам навремето за скопеният Москвич 2140 . Единственият ефект от това е че "носи" 86 октанов бензин вместо 93.
                              В днешно време няма ни единия , ни другия. А не ти и трябва.
                              Най-лекия начин за "форсаж" е това , което е написал Павката . Последиците : също както ги е написал

...а решението за по-висока мощност, което си заслужава на тези кошници е или 2,8 дизел на Исузу , или V3,2 пак на Исузу ... или директно джип с такъв двигател
                              ...останалото е разправИя и главоболие с неясен резултат .
                              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X