Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Промиване на двигател.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Промиване на двигател.

Привет колеги,понеже известно време бях без компютър,и за това не съм писал за моя проблем. Та след смяна на биелни лагери после шлайф на вала и смяна на основни и биелни лагери,проблема си остана,и понеже не виждах какво още трябва да сменя,смених майстора.Закарах джипа при един познат който работи в сервиз,обясних му как стоят нещата и той съвсем смело ми заяви че до вечерта джипа ще е готов.Аз естествено не му повярвах,но чудото стана.Като му се обадих след обяд да го питам как върви работата той ми каза че повредата е отстранена.Останах като смаян,отидох в сервиза а джипа беше отвън готов за старт.Като го попитах къде е била болката той ми каза че е шлайфал капака на маслената помпа.казах му че лично аз едно от първите неща които направих беше именно тази проверка и нямаше надрано,после майсторите и те я гледаха тази плочка,ама то имало някакво гладко износване което трудно се забелязвало,усещало се с пръст.А аз от начало не исках да карам джипката при бай Иван щото е постоянно пиян и не вдъхва доверие ама ето че сега като загрее както трябва стрелката стои на около 4мм над червеното което мисля че е добре.

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
      От лявата страна (по посока на движението) върху конзолата на маслената помпа. Има 2 кабела към него и няма как да се сбърка. Трябва да се свали подкартерната защита за по-удобен достъп. Ако няма къде да измериш налягането, купи един обикновен опелски датчик само за лампа за 4-5 лв. и го монтирай на негово място. Извода за лампата е с пин. Стрелката ще забие на макс, но поне лампа ще имаш. Моята я карах 3-4 години със светеща лампа и стрелка на 0 след като загрее, ама бях сигурен къде е проблема. Може профилактично да отвориш и маслената помпа за да шлайфаш капака ако зъбните колелета са се вкопали, но там е прецизна работата. Няма гарнитура и ако не се шлайфа правилно, ще тече като лейка след това.
      Не слушай старо ами патило!
      А как е шлайфал капака?
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Явно това си е проблем при Опелите, имах два до сега и двата ми правеха описаното тук, но нито единия не успя да предаде богу дух, така и си ги продадох и май даже единия още го карат без да са правили ремонт. Загрее ли колата на празен ход с нормални обороти лампата си светваше
        Търсих какво ли не, четох, но така и не можах да се справя с проблема. Единственото място с което нямах време да се занимая по-обстойно беше разпределителния вал, някъде прочетох, че е възможно при по-голяма хлабина там да пада налягането в цялата маслена система.
        Донякъде се подобрява с присадки, ползвах някакви руски, не мога да си спомня марката.

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
          А как е шлайфал капака?
          В сервиза имат шлайф машина

Коментар

Първоначално публикуван от //Радо// Преглед на мнение
            А как е шлайфал капака?
            Лист шкурка опънат върху стъкло. Първо с 600-800 и накрая с 2000. Имайте предвид, че капаци като резервна част няма никъде, освен от донор.
            "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Лист шкурка опънат върху стъкло. Първо с 600-800 и накрая с 2000. Имайте предвид, че капаци като резервна част няма никъде, освен от донор.
              Aха-а-а!!!
              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Колеги, прави ми впечатление че като карам при 2000оборота при не добре загрял двг стрелката за налягане на маслото отива в горно положение до макс има ли опасност от някаква авария?

Коментар

Първоначално публикуван от Гюлето Преглед на мнение
                  ...Колеги, прави ми впечатление че като карам при 2000оборота при не добре загрял двг стрелката за налягане на маслото отива в горно положение до макс. Има ли опасност от някаква авария?...
                  Аз така на една от леките ми коли . Само дето и при загрял двигател , че и още при 800 оборота ... стрелката все си биеше в тавана . Оправи се ( в смисъл , че взе да се вдига едва до 3/4 ) и то постепенно чак след пробег 180-200 000 км.

П. С. Абре юнак , ти бъзикаш ли се ?!
                  Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Това може и да е проблем.

Налягането трябва да се повишава до определена стойност, написана в сервизното ръководство. Ако ходи нагоре, това също е проблем, но обикновено не налягането е грешно, а измерителният уред.

Коментар

Нищо му няма на уреда . На всеки нов автомобил ( или такъв със все още стегнат двигател ) стрелката на манометъра още от 800 - 900 оборота се вдига на максимум . Изключение правят съвеЦките возила , ама там е друга бира .
                      Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

Владо, не се бъзикам,ако имаш време тези дни ела да хапнем салата и сам ще се убедиш в това което пиша.

Коментар

Не се шашкай. Просто ти е добър мотора. Моята е на почти 300 000 (по километраж ) и е така (беше, че сега е с датчик само за лампа). Ако прескача последното деление на манометъра, провери си връзките за лош контакт някъде. Обикновено е обувката на самия датчик.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Не се шашкай. Просто ти е добър мотора. Моята е на почти 300 000 (по километраж ) и е така (беше, че сега е с датчик само за лампа). Ако прескача последното деление на манометъра, провери си връзките за лош контакт някъде. Обикновено е обувката на самия датчик.
                            Не прескача последното деление а го доближава.Kuzdov, това за мотора много ме успокои,благодаря ти за съвета.

Коментар

Първоначално публикуван от Гюлето Преглед на мнение
                              Не прескача последното деление а го доближава.
                              Ако е така - радвай се и нищо не променяй.

Коментар

ОК.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X