Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Промиване на двигател.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Промиване на двигател.

Виж и маслените пръскалки, да не стане тройна работата.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Хора, може ли някой да ми обясни как точно новото, евтино масло промива двигателя. Аз под промивка разбирам да се отстрани старото масло барабар с нагарите и не мога да разбера как точно новото -евтино масло промива старото. Не питам за да се подигравам на темата, а наистина да разбера как става. Кажете. Сигурно на доста като мен ще им е интересно.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
        Хора, може ли някой да ми обясни как точно новото, евтино масло промива двигателя. Аз под промивка разбирам да се отстрани старото масло барабар с нагарите и не мога да разбера как точно новото -евтино масло промива старото. Не питам за да се подигравам на темата, а наистина да разбера как става. Кажете. Сигурно на доста като мен ще им е интересно.
        И аз имам подобни чуденки... Освен, ако в мотора няма боза създала се от омешване на масло и антифриз, или маслото не е сменяно 30-40 хиляди километра не виждам, какъв е смисъла от коментираната манипулация. Още повече, че се спряга евтино масло, което пък едва ли има добри отмиващи свойства.
        ОФА КБ X20SE + метан

Коментар

Първоначално публикуван от VladimCho Преглед на мнение
          И аз имам подобни чуденки... Освен, ако в мотора няма боза създала се от омешване на масло и антифриз, или маслото не е сменяно 30-40 хиляди километра не виждам, какъв е смисъла от коментираната манипулация. Още повече, че се спряга евтино масло, което пък едва ли има добри отмиващи свойства.
          От пост номер 3 разбрах, че и професионалните машини, може би на либхер, ги промиват по този начин и го приех за чиста монета, че така трябва да се направи професионално. И за това питам как точно се получава това промиване. По скоро някой химик-механик трябва да каже.

Коментар

От пост номер 3 разбрах, че и професионалните машини, може би на либхер, ги промиват по този начин и го приех за чиста монета, че така трябва да се направи професионално. И за това питам как точно се получава това промиване. По скоро някой химик-механик трябва да каже.
            Промиваме двигатели, направили авария, за да се оберат стружки или боза или т.н. В темата въпроса беше как да го промия двигателя а не защо, щом на някой му е хрумнало да го промива, няма да го разубеждавам. А използваме по калпаво и евтино масло, за да не хабим скъпото, ненужно е "Професионалната техника" си е с най-обикновени турбо-дизелови двигатели, само че доста по-големи
            The Flat Earth Society has members all around the globe.

Коментар

Гледам, на пазара си има специални "промивни" масла. Аз съм виждал такова от Приста. Не съм ползвал, но ако някой иска да работи професионално, сигурно това е начинът...
              Чудил съм се откъде се взима всичката тази финна кал в някой иначе добре гледан бензинов двигател. И това при положение, че няма задирания и силно износване никъде из него. Доста съм се чесал по главата и стигнах до извода, че пак е виновна екологията На последните поколения слагат PCV система с цел улавяне на картерните пари. Тя поддържа постоянно малко разреждане в картера, а ако е повредена си поддържа направо вакуум и от всяка неплътност смуче прах към маслото (капачка за наливане на масло, уплътнения, семеринги). Може и да не съм прав, но това измислих.

Коментар

Хора, може ли някой да ми обясни как точно новото, евтино масло промива двигателя.
                Елементарно, Уотсън! Във всяко масло има измиващи съставки. Ако не вярваш, изцапай си ръцете със старо масло и после ги полей с чисто и разтъркай. После ги избърши с шист парцал. Това е стар монтьорски "трик" ...
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                  Елементарно, Уотсън! Във всяко масло има измиващи съставки. Ако не вярваш, изцапай си ръцете със старо масло и после ги полей с чисто и разтъркай. После ги избърши с шист парцал. Това е стар монтьорски "трик" ...
                  +1
                  Внимавайте със специалните промиващи средства за двигатели, обикновенно къртят цели парчета нагар и ги лепят по цедката на маслената помпа или по маслените магистрали и вместо да си подобриш работата на мотора му разгонваш фамилията. Аз бих ползвал такава промивка само преди последващо сваляне на картера и капака.
                  no signature no problems

Коментар

Или в двигател, на който редовно е сменяно маслото и няма 2 пръста катран по капака на клапаните . Най-добрият вариант за качествена промивка е: 1. добавка; 2. смяна на масло и филтър с евтиняци; 3. след кратък пробег нова смяна на масло и филтър с качествени. Ама излиза малко скъпичко за да се прави на всяка смяна.
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

Re: Промиване на двигател.

Добавката за плакнене на двигатели, всъщност е керосин. Наистина бута нагара, но като бонус се случва това, което е написал Божко. На всичко отгоре теква отвсякъде, където има семеринг, о-пръстен или нещо подобно.
                      Използвах такава добавка за последното палене преди разглобяване за основен ремонт, та видях отвътре двигател, третиран с това.
                      Не го правете!
                      "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                        На последните поколения слагат PCV система с цел улавяне на картерните пари. Тя поддържа постоянно малко разреждане в картера, а ако е повредена си поддържа направо вакуум и от всяка неплътност смуче прах към маслото (капачка за наливане на масло, уплътнения, семеринги). Може и да не съм прав, но това измислих.
                        Не е там капанът. Просто и маслото, и горивото съдържат съставки, които образуват твърди продукти.

Коментар

В крайна сметка какво означава промиване на двигател? Отстраняване напълно на старото масло и на всички "налепи", нагари и стружки ли? Защото не мога да си го представя как новото масло прави това.
                          Дори и това с новото, евтино масло да се прави за да се отстранят евентуалните стружки, които се предполага, че са в картера, то как става това. Как се източва през пробката новото мосло по-различно от отработеното, че то да задържи стружките в себе си и да ги изкара навън. Е това не мога да си обясня. Аз знам, че масло се чисти с нафта или друг препарат, който я разтваря. Ама май не може да се сипе нафта вътре в двигателя и сигурно затова се приема този вариант с новото масло, ако помогне по някакъв начин.
                          Не оспорвам темата, явно така се прави, но кажете какво се случва вътре в двигателя при тази манипулация с новото масло.

Коментар

Нищо особено.Почти всички минерални както и всички полу-синтетични и синтетични масла вече съдържат присадки против отлагания.Просто в промивните масла са повече.Те и затова са промивни.Карат се определен къс пробег и се източват - каквото оберат -оберат.Нафта категорично не се налива за промивка понеже после маслото бяга от нафтираните повърхности и не си върши работата - това е добър начин за затриване на двигател.
                            Единственият сигурен начин за цялостна промивка на двигателят е при един сериозен ремонт агрегатът да се разглоби,почисти с нафта и после обезателно да се измие и с разредител или бензин за отмиване на нафтата.
                            Винаги съществува и риск от отлюспване на парче от отлаганията и запушването на маслена магистрала при промиването.
                            Всъшност сега като се замисля в повечето случаи когато е нужна промивка то агрегатът е вече на доста километри и години и промивката е така да се каже съпътстваща операция към някакъв ремонт.Но не и самоцел.
                            BMW X6

Коментар

Колеги, какво ви е мнението за марка масло I.G.A.T.

Коментар

Някаква германска технология май.Веднъж слагах такова,нямаше голяма разлика с другите-Валволин,Лики Моли,ШЕЛ и т.н.Мое мнение...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X