Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Промиване на двигател.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Промиване на двигател.

Във възходяща градация
    филтър ; масло ; датчик ; маслена помпа ; лагери колянов вал
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Никакво запушване няма. Направи това, което ти казах, ако не - минавай направо на основен ремонт. Понякога се чудя защо въобще питате, като не взимате акъл.
      "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
      Неизвестен мъдрец

Коментар

Проверих помпата,там всичко е наред.Значи отивам на лагери.

Коментар

Честно да си кажа, след няколкодневен престой и на мен ми направи същият номер. Загря почти до червено и на обороти ми светна маслото + датчик до 0. Имах 1л. М10 (моята гори масло и си помислих че е намаляло) и го вкарах в двигателя. Като го стопли и него пак светна. На другият ден смених филтър и масло и си настроих температурата да не се вдига повече от средата. Сега на нормално загрял двигател, на празен ход е между червената и първата черта. При 2000 оборота на студен двг. стрелката е до горе, а на топъл е до средата някъде.
          След смяна на маслото се опитах принудително да сваля оборотите( съединител, спирачка) и лампата светва доста надолу в скалата- на първата черта след 0, което е около 400-500 об.мин.
          Взех си като циганка старото масло да го разгледам (пък и резачка имам) и ми се вижда нормално. Стружки няма, черничко си е но моя двигател сменя цвета на маслото за един ден.
          Засега му давам отбой и мисля да минавам на 15-20/50 за лятото. Ако пак светне ще му мисля.
          Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Колеги някой има ли представа колко горе долу ще ми струват тези лагери?

Коментар

Как диагностицира помпата колега,гледам си им хвърлил мерак на лагерите ама не бързай
              ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Колега Марин,диагнозата я направих благодарение на съветите които ми даде човек със доста практика,и това е Лозан.Значи де монтирах капака на маслената помпа, извадих и зъбните колелца,и установих че няма ама никакви износвания по периферията на зъбите, нито пък по капака на помпата,там където лежат зъбчатките.Според мен причината не в помпата,значи отивам на лагерите,нали.

Коментар

А байпасния клапан на помпата провери ли? Не че не може и лагерите да са, но трябва да изчерпиш всички останали възможности.

Коментар

Къде е този байпас бе колега Паджеровод,за първи път от теб разбирам за този клапан.

Коментар

Първоначално публикуван от Гюлето Преглед на мнение
                      Къде е този байпас бе колега Паджеровод,за първи път от теб разбирам за този клапан.
                      Тук, relief valve
                      http://opeloem.com/vauxhall/carlton_..._fittings.html

Коментар

Коментар

По какъв начин този клапан влияе върху показанието на стрелката за маслото?Може ли да се регулира така,че налягането в маслената система да се повиши?И при мен при загрял двигател стрелката е малко над нулата,но поне лампата не свети...Иначе при студен стрелката е на макс....

Коментар

Не знам Гюлето какво иска да каже с това""

Този клапан представлява байпас между входа и изхода на помпата и предпазва от свръхналягане. Такъв вид помпа може при определени условия да вдигне спокойно и 200 бара налягане и да пръсне всичко след нея. Грубо представлява сачма с пружинка, настроена на около 4-5 бара. Случвало ми се е да зседне в него стружка и симптомите са като на Гюлето. Не става дума за Опел, но при всички е еднакво в общи линии.
                            От него не се регулира минималното налягане, а само максималното, но е добре да се провери и почисти при разглобяване на помпата.

Коментар

Паджеровод,с тези емотикони, искам да изразя моята благодарност за съвета който ти ми даде, , Благодаря, приятел и на здраве.

Коментар

Колеги след проверка на помпата и на клапана не остава друго освен сваляне на вала престъргване и смяна на основни и биелни лагери. Утре се почва, а между другото онзи ден майсторите смениха биелните лагери а основните не,защото според тях нямало смисъл,и сега двойна работа ама така е.Докато има телета ще има и касапи.
                                Последно редактирано от Гюлето; 15-03-12, 20:49.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X