Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ОФБ - ДБ - 2.2dti limited АТ.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: ОФБ - ДБ - 2.2dti limited АТ.

Честито със здраве да си я караш и ремонтите да са малко.
    OPEL Frontera В 2.2 DTI ДБ
    Polaris Sportsman 800 EFI

Коментар

Много благодаря.

P.S. Някой знае ли дали стават 15-ките от старата на новата фронтера? Или заради по-големите дискови спирачки влизат само 7Jx16 ?

Също така колко ЕТ са старите джанти:

И колко са новите 16-ки:

Последно редактирано от fanatic; 19-12-10, 09:41.
      no signature no problems

Коментар

Честито и от мене колега!

Коментар

Е хаиде да ти е честита новата ПО-ГОЛЯМА придобивка!Да те слуша и много да те радва теб и всички около теб!И дано само това да ти е проблема за многото хиляди километра пробег които те очакват!И чакаме много снимки на красавицата!
          Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
          LZ1NES

Коментар

Честито и от мен и виж тези прословути вакуми на турбото,че моята като я купих направи същото.
            Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от maystora6 Преглед на мнение
              Честито и от мен и виж тези прословути вакуми на турбото,че моята като я купих направи същото.
              Смени вакум ли или само някоя тръбичка?
              Аз мисля да купя 5-6 метра маркуч ида сменя всичките.
              no signature no problems

Коментар

За тръбичките става въпрос .
                Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                  Купих я. .....
                  Налях нафта и таман тръгнахме, изминах точно 6.2 километра леко каране и хоп изненада, светна чек енджин. Ако бях над 50 със сигурност щях да получа инфаркт. Спря да ускорява над 3000 оборота. И така до София, странното е че както си карах на околовръстното и лампата загасна, започна да ускорява, после пак светна после пак загасна.
                  Като я регистрирам веднага съм при Кики.
                  Честитооооооо fanatic, пожелавам Ви много безаварийни километри,много разходки и пикници със семейството и приятелите!!!

Вчера изпаднах в подобна на твоята ситуация.Пътувах за София(Терминал2) и малко преди магистралата светна "чека".По принцип при мен си присветва заради EGR-a,та в началото не обърнах внимание,обаче...2500об.-мах. и 85км./ч.

Прегледах вакуум маркучите,към помпата ,към турбото ...всичко ОК и уж всичко работи.....може би лош контакт...някой датчик или куплунг (пуста електроника)

-решението бе тривиално-рестарт на компа!!!
                  Лампата угасна,3000об.-без проблем ,на магистралата поддържа 95-110км./ч. с лекота .По обратния път на моменти отново имах чувството ,че на моменти губи тяга!?!?

В момента си задавам много въпроси ,чета за ГНП... въпросите стават повече ,някои преминават в съмнения....изпитвам адска нужда от консултация (или просто разговор) със специалист по автодиагностика.В този смисъл смятам ,че ти правилно си се насочил към колегата Кирил Тодоров.И на мене вчера ми мина през ума,но ми беше неудобно да го безпокоя в Неделя,иначе с удоволствие бих се срещнал с него.
                  Успех!

Коментар

Прочетох нещо интересно в менюала, пише че зимата при температура от 0 до -15 трябва да се добавя 20 % керосин а при темп. между -15 и -25 20 % керосин и 80 % зимна нафта. Аз не съм видял да продават керосин? А и не съм карал собствен дизел. На служебните ми беше все тая какво се налива.
                    Каква е процедурата да не ми замръзва нафтата и да не прецакам дюзите?
                    no signature no problems

Коментар

Аз ползвам петролската добавка мисля ,че се казваше хелиос и не слагам друго.Нямаше проблеми зимата,само миналата година си направих експеримент без да слагам нищо и брах ядове на -20.
                      Jeep Гранд Чероки 3.1

Коментар

Аз ползвам на Castrol TDA 500 мл. е разфасовката.Вдига цетана в нафтата и непозволява да замръзва при - градуси. А за светването на чека мисля , че е свързано с вакуум.На мен так ми беше даже ходих няколко пъти на диагностика и установихме ,че ми пада бързо налягането в охладителната система на входния въздух(интерколера) и влиза в авариен режим. След отнемане на крака от газта си се нормализираше налягането и си изгасва. при достигане около 3000 оборота отново светва. Оказа се че като бях я оставил за ремонт на ГНП-то , че ми смучеше въздух на загрял двигател и палеше много трудно, майстора беше разменил две маркучета за вакуум.Това дето снабдява трите клапана с вакуум от вакуум помшпата и това дето върти клапите на смукателните тръби на ЕГР-а. Грешката беше P1125-(3)
                        Audi A6 Avant 4G S-line 313 k.c.
                        Ford Ranger Wildtrak 3.0 TDCI 2008

Коментар

Много благодаря.

P.S. Някой знае ли дали стават 15-ките от старата на новата фронтера? Или заради по-големите дискови спирачки влизат само 7Jx16 ?
                          Забравих да отбележа за джантите.Стават 15-те ,но ЕТ-о е различно не помня по-голямо или по-малко и стоят много изнесени навън, а и ако имаш калобрани предните гуми жулят при завой ако са по-широки гумите иначе не опират в супортите. Аз слагах такива за 2-3 дни , че си боядисвах мойте джанти и стоеше грозно и ми жулеше в калобраните.
                          Audi A6 Avant 4G S-line 313 k.c.
                          Ford Ranger Wildtrak 3.0 TDCI 2008

Коментар

Прочетох нещо интересно в менюала, пише че зимата при температура от 0 до -15 трябва да се добавя 20 % керосин а при темп. между -15 и -25 20 % керосин и 80 % зимна нафта. Аз не съм видял да продават керосин? А и не съм карал собствен дизел. На служебните ми беше все тая какво се налива.

Керосин се продава по "железариите"-3лв./л.Наливането на керосин в нафтата е стар трик на "дизелджиите" от времето ,когато не се предлагаха горивни и пр. добавки.Сега такива има (цели съзвездия) на всяка бензиностанция-бизнес!
                            Аз лично до момента добавки не съм ползвал.Зареждам предимно от "Петрол "
                            (не им правя реклама) и нямам оплаквания,...до -20 пали без проблем!
                            Имах един случай предната зима беше -27 и подгрявах и въртях 6 пъти, докато избълва едни пушаци та скрих слънцето,ама ...пак запали!

Коментар

Честито и от мен,дано всичко да е наред и чакаме снимки.
                              Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
                              Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
                              OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Много благодаря.

Също така колко ЕТ са старите джанти:

И колко са новите 16-ки:

Относно офсета (ЕТ) на 15 цоловите джантите е 0 или +5 и стават на фронтера Б.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X