Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на газ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Разход на газ ?

Аз имам някакъв проблем. Зареждал съм на всички големи вериги в Русе, но напоследък само на Еко. На всички зарядки разхода е почти идин и същ. Бях стигнал 30/100 но открих дефект в изпарителя и го смених с нов. Падна на 20-22/100 и това беше. Сега затапих вакуума на ЕГР-а, по късно ще го изолирам тотално и пак ще правя проби. Нов изпарител БРЦ, нов дебитомер, нова ламбда, нови свещи, нови кабели, спортен филтър, обикновен филтър, маркучето от изпарителя до тройника смених, че беше нацепен какво ли още не направих и все тая. Сега се хванах за смесителя и ЕГР-а.
    Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
    VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

Коментар

Иди до "Ардата" зад КАТ, кажи му какво що и го остави да се порови в машинното.
      Ако всичко без газовата уредба се установи, че е наред - пак опираш до смесител и изпарител.
      Спортен филтър, ти да не си повярвал на надписа на колонките?

Коментар

Същия мотор, смесител 34мм. Разхода кове 17/100 и вече се отказах да се боря. Добре че Полото гори 6-7/100 че компенсирам!!!
        Между другото преди време със стария смесител 32мм ми даваше 15/100, но по надолу не ми е слизала никога!
        Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
          Същия мотор, смесител 34мм. Разхода кове 17/100 и вече се отказах да се боря. Добре че Полото гори 6-7/100 че компенсирам!!!
          Между другото преди време със стария смесител 32мм ми даваше 15/100, но по надолу не ми е слизала никога!
          Наистина е така.Рядко пада под 16.С 20 лв. минавам малко над 100 км.,като ми прави впечатление,че на дълго разхода пада драстично.
          Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
          Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
          OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

С 20 лв минавам 74 до 80 км градско. Затова правя тези гимнастики. Ще пробвам с по-голям диаметър на смесителя/моя е 32 мм/ и пак ще пиша.

Коментар

Ще изхабите много нерви и средства! И аз се предадох! Подскачам ако е над 20/100 при 3 последователни зареждания.
              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Моята късата беше започнала да харчи по толкова зимата с 31"-ците. Но изпарителя ми беше на около 100 000 км. Пълен ремонтен комплект за него + свещи настройка и кабели и сега отново харчи 12-15 градско.
                no signature no problems

Коментар

Аз съм с нормален размер гуми, нов изпарител, нови свещи, нови кабели и какво ли още не. Неще и това е!
                  Днес проверявах по всички магазини които знам в града за смесител 38-40 мм но без успех. Отделно извадиха три каталога и според тях за фронтерата смесителя варираше от 32 до 38 мм. Ходих и до два сервиза-не предлагали оригинални смесители а техния стругар правел според автомобила каквото покажело на газ-анализатора. Въобще свободни съчинения навсякъде. Ако е малък размера не стига въздуха, ако е голям трудно се регулира празния ход. Къде е истината? Накрая и аз ще хвана един стругар и ще си направя няколко комплекта с различни размери, поне да видя разликите. Изчислявах го по данните от руския сайт и ми излезе по формулата 40 - 41 мм.

Коментар

Имай предвид, че моят смесител не е оригинален/заводски/, в "Клаас" едно момче което напусна отдавна ми го сложи, понеже бях с изпарител 60kW, смесител 32мм и разход къде 20/100.
                    Но, в кутийката в която ровеше и мереше, видях много смесители, правени при някой стругар.
                    Знаеш, че се избива само смесителната гривна, ако искаш се завърти покрай тях, макар че тях най не ги долюбвам от всички налични в града.
                    След като Бранко си отиде от тоя свят, взеха приза за леви ръце безапелационно.

Коментар

1. Мощността на двигателя/к.с/ се умножава по 7.5кв. мм/10кв.мм/ така се получава площа, с която трябва да е смесителя /най-тясната му част/.
                      2. За да се получи диаметъра на смесителя тази площ се разделя на П/3.14/
                      3. След това се намира корен квадратен на резултата от точка 2.
                      Тук вече се получава радиуса на смесителя.
                      4. Получения по - горе радиус се умножава по две и се получава колко трябва да е диаметъра на дифузора на смесителя.
                      Трябва само да се знае, че като се умножава по 7.5кв. мм се получава минималния диаметър на смесителя а, когато се умножава с 10кв. мм ще се получи максималния диаметър.

За ОФА 2.0 I X20SE се получава:
                      116x7.5=870 870:3.14 /пи/=277.07 16.64x2=33.28 мин. Д на дифузора
                      116х10=1160 1160:3,14=369,43 19,22х2=38,44 макс. Д на дифузора
                      За кръгъл дифузор с диаметрални отвори за газта се използва следната формула .
                      Sr = D.D / d.d.N /D на квадрат, d на квадрат /
                      където:

Sr - обемно стехиометрично съотношение /отношението на въздуха и горивото в горивната смес обезпечаващо пълното му изгаряне при при пълно изразходване на кислорода/
                      за пропан - 24
                      за бутан - 31
                      за метан - 9.5

D - диаметър на проходното сечение на смесителя.
                      d - диаметър на отворчетата от които излиза газта.
                      N - брой на отворчетата за газта.
                      Отворите се пробиват с наклон 5-6 градуса наклонени към смукателния колектор и то в часта с разширението след най-малкия диаметър. Разширението се прави да компенсира увеличения обем на сместа.

В моя случай : D=32mm d=3mm N=24
                      Като пресметна по горната формула получавам Sr=4.74 вместо 24 за пропан. Доста зле според мен. Трябва да се намалят или броя на отворите или техния диаметър/което не е желателно/.
                      След няколко пресмятания получих,че броя на отворите трябва да е 5.
                      Къде са 5 бр. къде са 24 бр?
                      По друга информация от нета, ако е вярна диаметъра на дифузора към размерите на отворите на газта трябва да са в съотношение 1:25 или пък отворите на газа в % да са около 40% от диаметъра на дифузора.
                      Значи излиза, че 5 бр отвори по 3мм може и да е вярното решение!!!
                      Кой е прав – газаджиите или физиката. Ще си направя няколко експеримента с различни дифузори по мои сметки и ще видя какво ще стане.
                      Последно редактирано от Ивайло Александров; 12-05-11, 09:51. Причина: допълнение

Коментар

На моята Фронтерата е ф35мм x20se , но ми се струва малко.

Коментар

Най-после някакво раздвижване по въпроса! Формулите са верни. Според изчисленията за моя случай броя на отворите трябва да са 5. За газ се отпускат още 10-20 % според различни източници. От 24 броя отвори затапих 16 с течен метал и оставих действащи 8 броя. Разхода падна с 2 литра, без да пипам никакви настройки. Експериментите продължават.

Първоначално публикуван от IVO 68 Преглед на мнение
                          1. Мощността на двигателя/к.с/ се умножава по 7.5кв. мм/10кв.мм/ така се получава площа, с която трябва да е смесителя /най-тясната му част/.
                          2. За да се получи диаметъра на смесителя тази площ се разделя на П/3.14/
                          3. След това се намира корен квадратен на резултата от точка 2.
                          Тук вече се получава радиуса на смесителя.
                          4. Получения по - горе радиус се умножава по две и се получава колко трябва да е диаметъра на дифузора на смесителя.
                          Трябва само да се знае, че като се умножава по 7.5кв. мм се получава минималния диаметър на смесителя а, когато се умножава с 10кв. мм ще се получи максималния диаметър.

За ОФА 2.0 I X20SE се получава:
                          116x7.5=870 870:3.14 /пи/=277.07 16.64x2=33.28 мин. Д на дифузора
                          116х10=1160 1160:3,14=369,43 19,22х2=38,44 макс. Д на дифузора
                          За кръгъл дифузор с диаметрални отвори за газта се използва следната формула .
                          Sr = D.D / d.d.N /D на квадрат, d на квадрат /
                          където:

Sr - обемно стехиометрично съотношение /отношението на въздуха и горивото в горивната смес обезпечаващо пълното му изгаряне при при пълно изразходване на кислорода/
                          за пропан - 24
                          за бутан - 31
                          за метан - 9.5

D - диаметър на проходното сечение на смесителя.
                          d - диаметър на отворчетата от които излиза газта.
                          N - брой на отворчетата за газта.
                          Отворите се пробиват с наклон 5-6 градуса наклонени към смукателния колектор и то в часта с разширението след най-малкия диаметър. Разширението се прави да компенсира увеличения обем на сместа.

В моя случай : D=32mm d=3mm N=24
                          Като пресметна по горната формула получавам Sr=4.74 вместо 24 за пропан. Доста зле според мен. Трябва да се намалят или броя на отворите или техния диаметър/което не е желателно/.
                          След няколко пресмятания получих,че броя на отворите трябва да е 5.
                          Къде са 5 бр. къде са 24 бр?
                          По друга информация от нета, ако е вярна диаметъра на дифузора към размерите на отворите на газта трябва да са в съотношение 1:25 или пък отворите на газа в % да са около 40% от диаметъра на дифузора.
                          Значи излиза, че 5 бр отвори по 3мм може и да е вярното решение!!!
                          Кой е прав – газаджиите или физиката. Ще си направя няколко експеримента с различни дифузори по мои сметки и ще видя какво ще стане.

Коментар

Най-после някакво раздвижване по въпроса! Формулите са верни. Според изчисленията за моя случай броя на отворите трябва да са 5. За газ се отпускат още 10-20 % според различни източници. От 24 броя отвори затапих 16 с течен метал и оставих действащи 8 броя. Разхода падна с 2 литра, без да пипам никакви настройки. Експериментите продължават.
                            Не, че искам да споря срещу математиката, но този ефект нямаше ли да го постигнеш, ако затвориш малко винтовете и на изпарителя, и на маркуча за газ към смесителя?

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                              Не, че искам да споря срещу математиката, но този ефект нямаше ли да го постигнеш, ако затвориш малко винтовете и на изпарителя, и на маркуча за газ към смесителя?
                              Всичко каквото можеше да се направи преди интервенцията беше направено без абсолютно никакъв ефект. Навсякъде казваха това е най-добрия вариант за регулировка, но все даваше голям разход.
                              Аз не искам да убеждавам никой в каквото и да е- просто споделям практически опит, че смесителя е много важна част от газовата уредба на която газаджиите не обръщат чак такова внимание.

Коментар

Всичко каквото можеше да се направи преди интервенцията беше направено без абсолютно никакъв ефект. Навсякъде казваха това е най-добрия вариант за регулировка, но все даваше голям разход.
                                Аз не искам да убеждавам никой в каквото и да е- просто споделям практически опит, че смесителя е много важна част от газовата уредба на която газаджиите не обръщат чак такова внимание.
                                Абсолютно, напълно сам съгласен с теб. Хората учат по 5 години висше образование за това. Ще цитирам Лозан, който по повод моята плочка преди време ми каза следното: "карбуратора е най-сложната част в един автомобил". Именно заради прочутото газорапределяне. И е прав. И смея да твърдя от опит, че най-важната част по обикновената газова уредба е именно смесителя. И напук на всички газаджии в София, които ми твърдяха, че по-голяма плочка от 33 мм. няма да е удачна пак Лозан ми каза отиди и сложи най-голямата възможна и ще видиш. Сложих 38 мм. и видях какво е да ти върви колата и да не харчи много. Аз съм с X22XE. За това пробвай сам и намери най-удачния вариант за твоя двигател, както правиш до сега. И сподели разбира се. Питай "Николай Георгиев turbo D" колко плочки смени докато нагласи неговата 2.4 да върви на метан. Може би поне 10 варианта.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X