Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на газ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Разход на газ ?

Мойта е така, но преди да я взема е кихнала дебитомера и сега съм без. Не ми и трябва. Седи си в сервизен режим от една година. Върви нормално на газ а на бензин като загрее при потегляне малко по- внимателно за да не изгасне. Ама то това бензина е луксозно гориво и едиствената му функция е да ми изгаси лампата на таблото.
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от angel71 Преглед на мнение
      2.2 мотора може ли да се газифицира с обикновена газова уредба?Някой правил ли го е или става само с газов инжексион?
      Да, аз съм го правил на X22XE и до сега не съм срещам по-непретенциозен мотор за обикневна газова уредба. Както и С20NE и C20XE мотори.
      Няма никакви проблеми.

Коментар

• Re: От: Разход на газ ?

Вече съм с изпарител BRC (100 KW), което се държи отлично като регулиране и поведение, при първото засичане даде разход 14.5 в София. Времето ще покаже дали това e изпарителят за моята кола.

Коментар

Хаиде и аз да се похваля!От 5 дни съм с газов инжекцион но......!Немога да разбера дали за моя двигател (2,2 ФДБ 98г) е нормален разход 13л/100км извън градско!
          Като фронтерката си върви със същата динамика като на бензин.Въпросът ми е породен от това че старата ми даваше 10/100 извънградско, да беше с по малкия двигател и КБ но все пак немога още да се ориентирам дали е добър разход!А и още несъм засичал градско.....следващото пълнене ще е само от градско каране и ще имам данни и за това колко харчи в града!Та ако има някой колега с същата джипка и е на газ да сподели колко е разхода при него!
          Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
          LZ1NES

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
            Хаиде и аз да се похваля!От 5 дни съм с газов инжекцион но......!Немога да разбера дали за моя двигател (2,2 ФДБ 98г) е нормален разход 13л/100км извън градско!
            Като фронтерката си върви със същата динамика като на бензин.Въпросът ми е породен от това че старата ми даваше 10/100 извънградско, да беше с по малкия двигател и КБ но все пак немога още да се ориентирам дали е добър разход!А и още несъм засичал градско.....следващото пълнене ще е само от градско каране и ще имам данни и за това колко харчи в града!Та ако има някой колега с същата джипка и е на газ да сподели колко е разхода при него!
            При мен до 110 км/ч. с обикновената газова ми дава разход 12.5 л. извън града. Натоварена да козирката. Над 120 качва малко повече, но пак зависи.
            По-интересното е, че в София ми дава 14.5-15. С 32" гуми. Това ти го казвам за ориентир. Нали, все пак зависи много от стила на каране и настройките. Ето при теб малката ти е харчила 10, а при мен малката ми харчеше 12.5 на извънградско като имаш предвид, че аз не юркам и карам равномерно. Аз лично карам на ниски обороти и не съм сигурен, че това е най-икономичния вариянт при бензинова кола. Такъв ми е стила на каране, а и 15 в София ме устройва. Предполагам, че и при теб трябва да ти даде около 15-15.5.
            Последно редактирано от sony bono; 30-03-11, 17:28.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
              .... Аз лично карам на ниски обороти и не съм сигурен, че това е най-икономичния вариянт при бензинова кола.....
              А какво разбираш под "ниски обороти" , нали имаш оборотомер ?

По принцип (специално на дълъг път) , на бензиновия мотор му е най-добре при 55-65 % от максималните обороти . В този диапазон хем не се товари зверски ( което му удължава живота) , хем все пак има достатъчен запас от мощност , така че при настъпване педала на газта "да поеме" , без да е необходимо минаването на по-ниска предавка .
              Отблагодаряването на мотора при това е в по-ниския разход на гориво

Конкретно при Фронтера това са грубо оборотите между 2600 и 3200 , което практически прави скорост около 80-100 км/ч , в зависимост от размера на гумите .
              Впрочем , аз така си и карам , но качвайки млади аджамии-джигити , винаги съм бил обвиняван в пенсионерско каране . Налагало ми се е дори да ги качвам на бензиновия ми Мерцедес , за да им покажа , че още има хляб в бате им Владо , а "тази джипка не е конструирана за Ф1 "
              Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

..........а и 15 в София ме устройва. Предполагам, че и при теб трябва да ти даде около 15-15.5.

Хайде сега мат с пешката!Градско ми даде 11,5/100 заредена е на същтата газ станция и на същата колонка и от същия маркуч!!!Явно ще има още изненади!Но ясно от дотук казаното разбирам че 12-13 е нормално!
                Range Rover P38 4,6 автомат 99г. (на въоръжение в момента),Опел Фронтера А КБ. 2.0 94г.(нов проект за гората.
                LZ1NES

Коментар

Момчета а на бензин как ви е разхода ( говоря само за колегите с X22SE с дългите бази? )
                  no signature no problems

Коментар

Пет години карам фронтерата-2.0 кб 94г.-на газ с обикновена агу ловато и с изключение на 1-2 повреди и при задръстване,когато е вдигала разхода,градско го заковава на14/100.Извън града обаче не мога да го хвана точно може би, защото зареждам на различни бензиностанции,но може би около10-11/100.На бензин не съм си правил труда да засичам точно, но мисля че около10/100 извън града.Що се отнася до цените-изгодно е на газ до 70% от цената на бензина според някои специалисти.

Коментар

Първоначално публикуван от neshko Преглед на мнение
                      Хайде сега мат с пешката!Градско ми даде 11,5/100 заредена е на същтата газ станция и на същата колонка и от същия маркуч!!!Явно ще има още изненади!Но ясно от дотук казаното разбирам че 12-13 е нормално!

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                      Момчета а на бензин как ви е разхода ( говоря само за колегите с X22SE с дългите бази? )
                      Не съм засичал, а и съм без дебитомер и упорито отказвам да монтирам нов.
                      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

• Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                        А какво разбираш под "ниски обороти" , нали имаш оборотомер ?

Е, извън града е ясно. Аз лично карам в града до около 2000 оборота и тогава сменям. Това не значи, че не минавам никога 2000. И за това казвам, че това каране при бензиновите мотори не е добре нито за разхода, нито за мотора. Дори оборотомера не ми е ориентир. Стил на каране, какво да направя. А не съм дизелджия и пак така карам. Като ориентир само да кажа, че на равно извън града на 60 вече съм на пета и така докато не се наложи да превключвам.

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
                        Ако това може да е ориентир, понеже не съм пълнил никога резервоара за банзин догоре, но: светва резервата постоянно, пълня някакво колечество, нулирам, и като светне пак постоянно резервата засичам. И се получава колкото на газ. 15 на сто градско. Това още преди да сложа газ. Не знам обаче дали това е точно засичане при този огромен резервоар. Някои казват, че именно така е правилно да се засича, но аз мисля, че този начин не е точен.
                        Иии сега виждам, че питаш за X22SE, а мойта е X22ХЕ ама и това може да те ориентира.
                        Последно редактирано от maxxx; 31-03-11, 21:50.

Коментар

Ако имам две пропан-бутdнови бутилки в колата, за всяка ли трябва да има паспорт или може с един? Доколкото знам всяка бутилка си върви с паспорт още от производителя. И ако са два паспорта, два прегледа ли трябва да имам на газовата система? Двойно плащане за преглед ли трябва?
                          Последно редактирано от sony bono; 13-04-11, 18:03.

Коментар

Ако имам две пропан-бутdнови бутилки в колата, за всяка ли трябва да има паспорт или може с един? Доколкото знам всяка бутилка си върви с паспорт още от производителя. И ако са два паспорта, два прегледа ли трябва да имам на газовата система? Двойно плащане за преглед ли трябва?
                            Ако имаш две бутилки за пропан-бутан в багажника , няма да получиш заверка в паспорта при преглед , за нито една
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

И аз се боря с висок разход от доста време, но до този момент без някакъв видим успех. Под 20/100 не се сваля. ОФА -Х20SE -96 г. Вчера замерих диаметъра на смесителя Ф 32 мм и ми се струва малък. Някъде из форума бях чел за БРЦ 100 кв да е около Ф 40 , но не намерих нищо с търсачката. Ако някой е мерил диаметъра на смесителя моля да сподели!
                              Благодаря предварително!
                              Hyundai TERRACAN 2003 2.9 CRDi 150 автомат
                              VW T4 Multivan 1993 2.4D AAB

Коментар

Аз съм с 38мм, Иво - изпарител OMVL-REG90.
                                Не знам откъде зареждаш, обаче аз вече не знам къде да я правя тази работа.
                                Нищо не съм пипал, газов/въздушен филтър сменям редовно - от края на лятото вдигна с около 2 литра, значи 15/16 градско.
                                Последно съм се спрял на Ромпетрол, до "Дунавия" - 13,9/14,3 пълно-пълно, с рошавите '31-ци.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X