Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на газ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Разход на газ ?

Първоначално публикуван от khk Преглед на мнение
    Колеги като се кара на газ има ли значение дали джипа има катализатор или не.?В смисъл оказва ли влияние катализатора на динамиката и разхода при каране на газ?
    На моята като махнах катализатора падна с литър разхода извънградско, в динамиката не усетих разлика

Коментар

• Re: От: Разход на газ ?

абе и аз смятах,смятах толкова го докарвам.евала колега или ти е много лек кракът или....незнам! да не си сложил и ти от тези магнитните "наколенници" и да не казваш

Коментар

Да си похваля и моята Фронтерка 2.0i
        Най-малко до сега ми е правила разход 10.5 /100км газ, а пък ми е давала и 30/100, но знам ли. Всичко зависи от това къде сипваш и дали ти е направена хубава настройка. Бензин не съм я засичал.

Коментар

И аз да се похваля с разход
          фронтера 3.2 v6 къса база с 32' и натоварена със около 400кг
          градско 20-22/100. Извънградско 17-19/100 на рали-реит 44/100 иначе на офф-роад около 33-36/100

Коментар

Първоначално публикуван от koi4a Преглед на мнение
            На моята като махнах катализатора падна с литър разхода извънградско, в динамиката не усетих разлика
            Днес заредих след 200км градско из Варна 26л А95н това е,2.2 16v ОФБ КБ 99г

Коментар

и на мен толкова на бенз....даже 12!газаджията се кълнеше `е на газ ще дава +1 ама си е +3.да не говорим `е още немогат да оправят проблема с губенето на обороти при спиране....

Коментар

• От: Re: От: Разход на газ ?

Първоначално публикуван от Ares757 Преглед на мнение
                ....още немогат да оправят проблема с губенето на обороти при спиране....
                Я пусни една снимка как е монтиран изпарителя.
                "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SNC00278.jpg
Прегледи:1
Размер:157.5 КБ
ID:5254098Натиснете снимката за да я уголемите

Име:SNC00277.jpg
Прегледи:1
Размер:153.8 КБ
ID:5254099 да не говорим че при постоянна скорост прекъсва,не често но достатъчно да те изкара извън нерви за 100 км!така е вече 6-ти месец,гледат пипат,струват.... немогат да я докарат!един път даже се одумаха дам им платяединия реглаж(който също не подобри работат)при все че съм им дал 1100 лв. и само разправии от тогава!

Коментар

Тези разлики се получават от различното налягане в цистерните и количеството газ в тях.Трябва да се пълни бутилката на една газ-станция и след сто км. да се допълни на същата,тогава ще даде що годе реален разход.
                    ОФA ДБ 2.5тдс 97г, ЗИЛ450506,тел.0899751844

Коментар

Пробвайте петролските! Последно време се справя добре с разхода от там.
                      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Ares757 Преглед на мнение
                        и на мен толкова на бенз....даже 12!газаджията се кълнеше `е на газ ще дава +1 ама си е +3.да не говорим `е още немогат да оправят проблема с губенето на обороти при спиране....
                        Изпарителят е сложен в правилно. Имах подобен проблем някога (при ауди) и го реших като пробих капака на изпарителя (при мембрана за ниско налягане) сложих щуцер с ф12 и го свързах с маркуч пак с щуцер към филтърната кутия (след филтъра), резултата беше отличен. Преди това пробвах какво ли не, трудно е и да откриеш подходящият изпарител за съответната кола. Аз досега съм пробвал с ловато,брц и волтран, но на джипа ми не пасват добре и мисля да пробвам и с друг изпарител. Никъде не мога да намеря ловато ХП, мисля, че с него ще си реша проблемите (20 градско и 18 извън градско исузу родео 3.2 автомат). Чудя се дали има смисъл да пробвам и с ламбда контрол.

Коментар

Имах подобен проблем някога (при ауди) и го реших като пробих капака на изпарителя (при мембрана за ниско налягане) сложих щуцер с ф12 и го свързах с маркуч пак с щуцер към филтърната кутия (след филтъра), резултата беше отличен.
                          Защо? Какво е логичното обяснение?

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                            Защо? Какво е логичното обяснение?
                            Изравняваш подналягането...

Коментар

Аз имам подобен проблем и не съм чувал за това решение досега. Възможно ми я да настроя оборотите перфектно на место, но при спиране или рязък завой намалят оборотите и понякога гасне.Това дразни доста и съм отвил малко "врътката", следствие на което на обороти си мирише на неизгоряла газ доста-което пък....

Коментар

2.2 мотора може ли да се газифицира с обикновена газова уредба?Някой правил ли го е или става само с газов инжексион?
                                CRV 1998г 128кс

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X