Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на газ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход на газ ?

Възможно е да си прав. Факт е обаче, че има разлика в налягането. С очите си съм виждал отворена бутилка през зимата с течна газ в нея.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Ами да. При изпарението температурата на газта пада и то се забавя. За да продължи да се изпарява трябва да се вкара топлина.
      LZ5ZI qth HASKOVO
      Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Първоначално публикуван от fanatic Преглед на мнение
        Нямаш право на ЛС затова ще те попитам тук, пък после ще трия
        Сменял ли си маслото на автомата? Ако да през датчика ли налива новото масло?
        Процедурата при мен беше следната, откача се генерацията, сваля се гредата на скоростната кутия, свалят се двата картера (малък и голям) сменя се филтъра и гарнитурите (кутията ми е 4L30E), при мен има щека и през нея налях маслото.

Коментар

Нямаш право на ЛС затова ще те попитам тук, пък после ще трия
          Сменял ли си маслото на автомата? Ако да през датчика ли налива новото масло?
          Божко, в случая АТФ в автомата е правилно налят. (Това е колата на брат ми.) Причината категорично не е в СК. По-скоро има какво да се желае откъм въвод на газта и изпарител. Това за качеството на газта, също не е лишено от основание. При моето Паджеро веднъж стигна 19/100, което е нетипично. Започнах да зареждам на Ромпетрол и разходът се върна в нормата 13-16/100.
          "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Първоначално публикуван от Scrapheap Преглед на мнение
            Божко, в случая АТФ в автомата е правилно налят. (Това е колата на брат ми.) Причината категорично не е в СК. По-скоро има какво да се желае откъм въвод на газта и изпарител. Това за качеството на газта, също не е лишено от основание. При моето Паджеро веднъж стигна 19/100, което е нетипично. Започнах да зареждам на Ромпетрол и разходът се върна в нормата 13-16/100.
            Съжелявам за омазването на постовете, не говоря изобщо за газта интересуваше ме конктерно откъде наля маслото на 4L30E защото вече и аз имам фронтера с такава кутия но нямам щека та се чуда от къде да налея масло.
            no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от divailo Преглед на мнение
              Масово мои познати, се оплакват от доста висок разход на газ. При мен той стига до 26, а лятото беше не повече от 22 с климатик + сериозен софийски трафик (исузу 3.2, автомат), мисля си, че проблема е в качеството на горивото, а не в газовите уредби и реглажа им.
              При мен работното налягане на изпарителя плавно падна с малко над 200 милибара, без да са правени каквито и да е корекции на инжекциона и газаджиите ми казаха, че е от кофти гориво!
              0877 83 30 90 - Жоро

Коментар

Не знам вече какво да мисля ... няма логика в нашата Родина !
                Тези дни ми се наложи да навъртя хиляда и седем-осемстотин километра по диагоналите на Бг . И понеже бутилката ми е
                малка ( 25 л.) , засичането на разхода не ми е проблем . Пробвах 5-6 различни газ-станции от различни вериги . От ЕКО - от София до след Пловдив по магистралата ( вярно че е нанадолнище ) при 100км/ч ми даде разход точно 10/100 ! След това от Лукойл до Петолъчката : 11/100.
                Интересното е че 11/100 засякох после както от ОMV на връщане от Бургас , така и от Шел и една измислена газстанция на Подбалканската линия преди Карлово . А 10.5/100 пък на Шел - Монтана . А там обикновено са фалшиви и в ушите !
                На всичко отгоре съм с 31-ци , зимни с истински грайфер . И говоря за ОФА КБ .
                ... а градско в София : 16/100 . А иди го разбери !

Във всеки случай си правя извода , че както и да го смята човек , пропан-бутана все още си е алтернатива на златния бензин
                Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

11/100 газ с 31-ци е отличен разход
                  там пада и моя на дълго а в града сега засичам 14.8-15/100
                  BMW X6

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                    Не знам вече какво да мисля ... няма логика в нашата Родина !
                    Тези дни ми се наложи да навъртя хиляда и седем-осемстотин километра по диагоналите на Бг . И понеже бутилката ми е
                    малка ( 25 л.) , засичането на разхода не ми е проблем . Пробвах 5-6 различни газ-станции от различни вериги . От ЕКО - от София до след Пловдив по магистралата ( вярно че е нанадолнище ) при 100км/ч ми даде разход точно 10/100 ! След това от Лукойл до Петолъчката : 11/100.
                    Интересното е че 11/100 засякох после както от ОMV на връщане от Бургас , така и от Шел и една измислена газстанция на Подбалканската линия преди Карлово . А 10.5/100 пък на Шел - Монтана . А там обикновено са фалшиви и в ушите !
                    На всичко отгоре съм с 31-ци , зимни с истински грайфер . И говоря за ОФА КБ .
                    ... а градско в София : 16/100 . А иди го разбери !

Във всеки случай си правя извода , че както и да го смята човек , пропан-бутана все още си е алтернатива на златния бензин
                    Не забравяй,че различните газстанции имат различно налягане на газта-и от там се получава разлика в зареденото количество....
                    Mitsubishi Pajero 3,2 DI-D

Коментар

Първоначално публикуван от stasco Преглед на мнение
                      Не забравяй,че различните газстанции имат различно налягане на газта-и от там се получава разлика в зареденото количество....
                      Айде пак врели некипели
                      как ще ти зарежда различно количество газ при различно налягане? отва значи че ако в 60 литрова бутилка вдигнеш налягането ще вкараш 100 литра газ?
                      физика за 5-и клас.
                      no signature no problems

Коментар

...... отва значи че ако в 60 литрова бутилка вдигнеш налягането ще вкараш 100 литра газ?
                        .....
                        100 не,62-63 да.Съвсем нормално при липса на стикер(редовен) върху бутилката за ГТП"АГУ"

Коментар

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
                          100 не,62-63 да.Съвсем нормално при липса на стикер(редовен) върху бутилката за ГТП"АГУ"
                          1-2 литра и на мен са ми зареждали повече но процентно колко ще ти увеличи разхода за 100 км.? пренебрежително малко за да се води статистика.
                          no signature no problems

Коментар

Първоначално публикуван от stasco Преглед на мнение
                            ...Не забравяй,че различните газстанции имат различно налягане на газта-и от там се получава разлика в зареденото количество....
                            Както споменах бутилката ми е малка ( 25 литра) . Противно на изискванията е изкормена ( изхвърлен поплавък) на моя отговорнист и с пълното ми съзнание .
                            Нерядко се случва да изразходя цялото количество газ и да мина аварийно на бензин ( както се изразява Ясен : "Поради лоша организация" . Зареждал съм от знайни и незнайни газстанции из цялата родина . И понеже ми е професионален навик - хвърлям по едно око на манометъра на колонката . Виждал съм работно налягане от 4 до 14 бара . В такива случаи празната ми 25 - литрова бутилка ( независимо от налягането ) не се е "раздувала" повече от 400 милилитра ! ... което прави отклонение малко под 2%

Първоначално публикуван от stroil Преглед на мнение
                            ......Съвсем нормално при липса на стикер(редовен) върху бутилката за ГТП"АГУ"....
                            Това пък какво общо има с разликата в показанията на зареденото количество гориво ?!
                            Топлата вода е открита случайно само първия път . Всички последващи опити за нейното преоткриване са умишлени , упорити и целенасочени.

Коментар

По принцип във всеки един град има няколко бензиностанции на които не бихте се спрели да зреждате.Ако се съберат няколко недоволни човека и отидат в службата която извършва контрол (не знам метрология ли,коя точно се занимава с тях) и поискат замерване, без предварително да се знае коя бензиностанция ще се тества,дали ще откажат?
                              Бях свидетел как проверяват газ-колонката на ОМВ. Понеже трябваше да ги изчакам за да заредя и попитах замерващия за резултата. Пускала с 100 - ина грама повече на 20литра (вижте ми окото).
                              Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Първоначално публикуван от Vlado_Ts Преглед на мнение
                                .........

Това пък какво общо има с разликата в показанията на зареденото количество гориво ?!
                                Общото е,че нормално работещ нивомер не би допуснал в 60л бутилка повече от 80%. или около 48-50 литра.Даже попринцип не се зареждат() автомобили без заверен/проверен/стикер.

...(не знам метрология ли,коя точно се занимава с тях) ...
                                Точно те са.Принципа на мерене е ясен.Проверяват пломбите по разходомера за повреждане,задължително замерват с техния и лепват стикер с валидност 6м.На всеки 6 м. се повтаря всичко.Попринцип глобите за нередовна колонка са зверски,надали ще си позволи някой подобен ъбгрейд на техниката.Ако случайно извърши даден ремонт по разходомера,има пипане или премахване на пломбите се викат същите.

П.п.Мое мнение малки обекти нямат никакъв интерес да си лъжат клиентите при такава видна конкуренция(Лукойл,Омв,Шел.......)
                                Последно редактирано от STROIL; 30-01-11, 13:35.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X