Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на газ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход на газ ?

Ще изтече само тая дето е в тръбата и ще спре. На изхода на сондата пак има клапан и той държи да не изтича от бутилката.
    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Благодаря!
      Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Не, колкото има в тръбичката, толкова ще изтече като натиснеш сачмата.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
          .... .... Възможно ли е да се усети веднага разликата на по-добрия газ?
          .....
          Категорично, ДА!
          Почти на всяко зареждане,вдигам капака да донаглася ниските.

Първоначално публикуван от EXALIBUR Преглед на мнение
          ... На изхода на сондата пак има клапан и той държи да не изтича от бутилката.
          Точно.И когато е заминало зарядното+ лек теч от тоя клапан,разхода драстично скача.

П.п.От гъбата с пяна по-голям съвет няма
          Последно редактирано от STROIL; 17-12-10, 17:25.

Коментар

Прегледах зареждачката и забелязах че сачмата си трака спокойно вътре.Ще трябва да се отвори за да видя какво става там.Имаше отчетлива миризма на газ когато спрях но не можах да разбера точно откъде е - скачах като нинджа почти в движение да отварям капака да душа изпарителя. Аз докато съветвах Турбото да провери неговата за течове то мойта се оака.

Коментар

Като те съмнява за теч от бутилката, завий входящия кран докрай, после виж мирис има ли пак.
              Миналото лято от нормални 13,5 градско порастнах на 17.Не мирише на място, съвсем лек мирис в движение, с отворени прозорци никакъв.
              Цепнат леко маркуча от изпарителя до тройника, отдолу, разбира се.Като угася, ел.клапана спира газа, като се движа се издухва под джипа и заминава.
              Видимо на пръв поглед в машинното - нищо.Тръгнах да сменям мембрани и така го видях.

Коментар

Ако успея да го локализирам-добре,но лошото е че го прави отвреме-навреме.Карам по магистрала и спирам за да си купя нещо от бензиностанция и усещам силен мирис на газ.Като се има в предвид че докато се прибера до вкъщи е голямо лашкане във всички посоки,защо точно по магистралите ми го прави.В града съм си свикнал -около 17-18 да ми дава разход още откак го взех джипа,но на прав път нещата се променят- а там си е най равномерно .Бе то ясно-ревизия на цялата система.

Коментар

Първоначално публикуван от sony bono Преглед на мнение
                  Баси, само на мен ли ми е един и същ разхода 15-16 и то в натоварена София. Вярно, че зареждам само на еко, но ми прави впечатление следното нещо и искам да попитам дали е възможно да се случи толкова бързо. В бутилката има 10 тина литра, двигателят работи на място, докато зареждам заради студа и след като заредя още 10-ина литра като потегля от бензиностанциянта върви по добре. Възможно ли е да се усети веднага разликата на по-добрия газ?
                  Иначе от по-лош газ ми е качвало разход не повече от 0.5 - 1л. и се усеща като е лош. Но не и 4-5 л. отгоре.
                  даа и на мен ми се е случвало....на запалено един път чух как мотора си промени работата.като казах на аверите ме пукнаха от базик....
                  забелязвам и друго:като заредя до горе колата ми върви доста лагнато и колкото повече намалява гаста в бутилката толкова повече намалява тази тромавост.сега да избегна бъзиците ще напиша че бутилката не ми е 150л а само 30 та немога да убеда газаджиите в това си твърдение и те категорично отказват да търсят причина за такова поведение.... някакви идеи???

Коментар

Елементарно. При пълна бутилка, налягането е едно, а при полупразна - друго. Съответно и количеството пропан-бутан, което влиза в изпарителя за единица време е различно. Ако си направиш центровката на газ при пълна бутилка и колата върви добре, като намалее газта ще върви по-спънато. С тия елементарни изпарители е така. Аз за какво не искам да се разправям с газ вече ...
                    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

ами сложни няма ли? това е безумие ако е така както казваш!затова ли мойте се правят и казват че неможе да има такова нещо!

Коментар

Смених платната и взех нова зареждачка- върза ме газаджията, че била стар модел и не се отремонтирала.Сега чакам да ми свърши газта за да засека. В клапана за газта е нямало филтър ами са пуснали едно магнитче да го е...

Коментар

Първоначално публикуван от Ares757 Преглед на мнение
                          ами сложни няма ли? това е безумие ако е така както казваш!затова ли мойте се правят и казват че неможе да има такова нещо!
                          Има. С течна фаза. И обикновения газов инжекцион върши работа.
                          "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
                          Неизвестен мъдрец

Коментар

Първоначално публикуван от kuzdov Преглед на мнение
                            Елементарно. При пълна бутилка, налягането е едно, а при полупразна - друго.
                            Грешка колега!

Налягането в бутилката не зависи от степента на напълване (но не и за препълнена бутилка) 1/4 , 1/2 , 3/4 или 4/5 (пълна 80% от обема).
                            Зависи само от отношението пропан-бутан и от температурата на бутилката и газта.
                            Тоест при еднаи съща смес пропан-бутан при една и съща температура налягането ще е едно и също и при пълна бутилка и при 1/4 .
                            При атмосверно налягане пропана кипи при около -42 градуса а бутана при -1.
                            За смесите е някъде посредата в зависимост от съотношението. При много студено време -20, нашта българска газ може и да няма налягане , демек седи си течна в бутилката и неще да излиза. Особено при мен , щото бутилката е под колата.

Поздрави !
                            LZ5ZI qth HASKOVO
                            Pajero II GLS 3000 V6

Коментар

Масово мои познати, се оплакват от доста висок разход на газ. При мен той стига до 26, а лятото беше не повече от 22 с климатик + сериозен софийски трафик (исузу 3.2, автомат), мисля си, че проблема е в качеството на горивото, а не в газовите уредби и реглажа им.

Коментар

Първоначално публикуван от divailo Преглед на мнение
                                Масово мои познати, се оплакват от доста висок разход на газ. При мен той стига до 26, а лятото беше не повече от 22 с климатик + сериозен софийски трафик (исузу 3.2, автомат), мисля си, че проблема е в качеството на горивото, а не в газовите уредби и реглажа им.
                                Нямаш право на ЛС затова ще те попитам тук, пък после ще трия
                                Сменял ли си маслото на автомата? Ако да през датчика ли налива новото масло?
                                no signature no problems

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 2 потребители онлайн. 0 потребители и 2 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X