Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Разход на газ ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Разход на газ ?

На сух път ми даде 16,5 извънградско,а вчера в снега 22 извънградско.За снежно време -хайде трудно се засича, ама на сухо 16,5 при 12 по дефолт... От месец някъде при зареждане ми изпуска малко газ, като дръпнат пистолета за зареждане.Поразпитах и ми казаха че изхвърля газ от тръбичката за зареждане до бутилката,защото в бутилката също има клапа.Вярно ли е? Лечението какво е? Има ли пружина зад сачмата за зареждане? Питам първо че,че не ми се навира отдолу сега -то е..ти времето е сега.
    Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

Няма пружина зад сачмата на зареждачката, колко газ ще ти изхвърли, че да вдигнеш с четири литра и половина разхода ?
      Не знам къде си извел зареждането, но ако ще отпред на фара да е, може да ти изхвърли съдържанието на 10мм тръбичка, дълга три метра, т.е. нищо като количество.
      Сачмата я пръсни с WD-40, ако е събрала мизерии или малко ръжда, по-бързо и плътно да си ляга в леглото.

Коментар

Нормално е.От там може да изпусне само колкото е обема на тръбата до бутилката или си смени чашката за зареждане.
        От друга страна,щом не държи съчмата по добре я смени,че доста мизерии могат да влязат в бутилката.
        Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
        Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
        OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Зареждачката е под задният номер а бутилката под джипа - ок.1 метър.Ще пробвам да натисма сачмата при пълна бутилка ,да не би клапата в бутилката да се пердаши.Аз вчера изтрещях при 22 на 100.Разград-Варна с 80-90.То сняг -сняг ама аз и по сух път долу-горе с такава скорост се движа.Проверявах антифриз,изпарителя дали е горещ и т.н. -всичко нормално само разхода 2-ен.

Коментар

Я пробвай да смениш и газстанцията.
            Jeep Cherokee 4.0l-Звяр
            Volkswagen Passat 1.9TDI-Шосейка
            OFFROAD CLUB STARA ZAGORA

Коментар

Явно се оказва че всички имаме еднакви симптоми на заболяването!!!
              Сега ако може да разберем дали това е умишлено причинено от производителя на горивото ще е интересно!
              Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

Първоначално публикуван от mishev3006 Преглед на мнение
                Я пробвай да смениш и газстанцията.
                Смених и града направо ,но все тая.Те ако зареждат от едно и също място.....

Коментар

За двоен разход трябва да смърди на газ яко около джипа, ако клапата на бутилката изпуска.
                  С някаква здрава бургия ни въртят в момента, какви бъркочи пълним идея нямам.
                  Сачмата я държи газът в тръбичката до бутилката, ако искаш отвий зареждачката и я накисни в коресилин.

Коментар

Съчмата уплатнява във един О-пръстен. Обикновенно се накъсва от старост или леко се измества.Лекува се със разглобяване и подмяна на същия!
                    Не знам за какво е малкия лост на Джипа ми!!!

А това е поздрав за всички ФЕНОВЕ-http://vbox7.com/play:3dc959bd

Коментар

При мен гума няма, сачмата ляга в бронза.

Коментар

За разхода има значение и това, което ни наливат по газстанциите. Напоследък ми прави впечатление миризмата на газта. Долавям мирис на нафта или нещо сходно. Не е типичната чеснова миризма на пропан-бутана. Показателно е и това, което изтича през пробката на изпарителя. Дълги години, при отвиване не изтичаше абсолютно нищо. Сега изтича нещо, подобно на масло ,което ме озадачава.
                        "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

То не прилича и на масло, а някакъв клей, който се мие с триста зора от ръцете, а по дрехите почти хич.
                          Точил съм такава гняс и преди, но за дълъг пробег, а миризмата на чесън сега я няма наистина, но знаем, че тя се добавя като индикатор на течове.
                          Такъв газ с явен мирис на дизел заредих лятото, ходих до Бургас и разхода беше 15/100.Зареждах само от това място, понеже знаех, че е румънски, като се прибрах в Русе ги питах каква боза са ми наляли, казаха ми, че се сменили собствениците и новите зареждали руски газ.

Коментар

Първоначално публикуван от Р.Якимов Преглед на мнение
                            Зареждачката е под задният номер а бутилката под джипа - ок.1 метър.Ще пробвам да натисма сачмата при пълна бутилка ,да не би клапата в бутилката да се пердаши.Аз вчера изтрещях при 22 на 100.Разград-Варна с 80-90.То сняг -сняг ама аз и по сух път долу-горе с такава скорост се движа.Проверявах антифриз,изпарителя дали е горещ и т.н. -всичко нормално само разхода 2-ен.
                            Щом всичко ти е изрядно по системата,слагам бас,че разхода ти е само от зарядното!След като натиснеш съчмата провери с гъбата дали няма лек теч от самия нивомер.Намери си нова съчма 9,4мм+нов О-пръстен и сменяй.Или си купи ново за 10лв и си ток.Тук се разболяха точно 5 автомобила със сходни симптоми.Що се отнася до разхода при смесено ми показва 14 на 100 с двата моста+гръмнал дебитомер и разработка на мотора.
                            Последно редактирано от STROIL; 17-12-10, 11:14.

Коментар

Баси, само на мен ли ми е един и същ разхода 15-16 и то в натоварена София. Вярно, че зареждам само на еко, но ми прави впечатление следното нещо и искам да попитам дали е възможно да се случи толкова бързо. В бутилката има 10 тина литра, двигателят работи на място, докато зареждам заради студа и след като заредя още 10-ина литра като потегля от бензиностанциянта върви по добре. Възможно ли е да се усети веднага разликата на по-добрия газ?
                              Иначе от по-лош газ ми е качвало разход не повече от 0.5 - 1л. и се усеща като е лош. Но не и 4-5 л. отгоре.

Коментар

Дефакто сачмата на зареждачката я държи налягането в бутилката,така ли е ?Ако отвия пластмасовата капачка и натисна сачмата трябва ли изтича газ по дефолт или не?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X