Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете Патрoла ми загрява

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помогнете Патрoла ми загрява

Ей това е идея! Имам един E320 '95 година. Навит съм да му махна релето на перките на климатика и да му сваля виското. После ще го сръгам със 200 по баира на магистралата. Ако не прегрее искам $500, ако прегрее, давам $500. Кой е навит? Без бушон на перките и с климатик я карах около годинка. Все се чудех защо си буча в града. На магистрала беше ок.

За баса съм сериозен, ще го снимаме за доказателство. $500...
    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Уффф...на климатик в жега колко често се вкл. перките?Еле пък,ако виското е скапано?Доста често ,нали? От което пък прекрасно се обдухва радиатора,нали?
      Е,точно те за тВа иде реч и за нищо друго!
      Финансирам теста,за който казах,ама без да се включват никви климатици-млиматици(и климатроници)!Те тогава ще си дойдем на думата за ролята на виското!
      Нещата,примерите и обяснението са съвсем ясни и прости,и всеки ще си даде отговор сам за себе си!И дано,като истината излезе наяве някой си посипе главата с пепел вместо да пише ли пише цели страници!И да задава въпроси нямащи нищо общо с проблематиката на темата!

И още нещо(все се сещам нещо,бе-извинявам се)-някои добичета,като моето(което се оказва уникално,май!)турбото им е с водно охлаждане,което по баир се товари доста повече и вкарва доста жега в охл. система-още една причина за загряване по баир с висока скорост(за модела)!Затова най-малката неизправност в охл. система ще доведе до прегряване.Затова,ако има проблем,както каза Андро-на 4-та,за да се намали натоварването на двигателя и турбото,и водната помпа да върти с по-високи обороти.
      И аз се предавам-казах всичко(по темата),което знам!А,и понеже познавам братята хАмериканци темата никога няма да спре,докато не се направят 2-3 теста-дотогава няма да мирясат,не защото са прави,а защото някой е допуснал,че може да грешат!
      Наздраве и хубава вечер!

П.П. И моля стига с тези примери на еС-класите на хАмериканците,моля-всички разбрахме какви цедеси имат!Писах,че има известни разлики м/у мощна лимузина и джипка!Но пък според тях се оказва,че виското е напълно излишно!При вкл. климатик съм съгласен,че е така!
      Последно редактирано от mbenz; 24-07-10, 18:18. Причина: допълнение
      много автомати-слаби резултати!

Коментар

Махни и радиатора или сложи половин картон пред него и давам 600............или говори с Бенци Финансиста,на него продьлжава да не му е ясно,че тия перки правят 50 километра в час напор на вьздушната струя и като се движи сьс 100 по магистралата ми обдухват макарите само.Ма турбото,ма нам си кво............сега пьк загрявала повече без климатик,щото перките и се включвали за по 4 секунди на 2 минути................само от това ще е да знаеш,перките са идеята за нормалната температура на мотора.
        Ние с морските дизели какво а кажем,там нямаме перки примерно и хич не са натоварени моторите ма ХИЧ.Да им слагаме ли или ще ни трябва и климатик и баирче?
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Бенцо,виското е най-важно на климатик,точно обратното на това което ти си мислиш.Писано е,чети.Разликата между мощната лимузина и немощна джипка знаеш ли каква е???Аз ти говоря за нормално натоварване от 80% на мотора без да грее,ти твоя колко го натоварваш?С рейс и 30 пьтника вьтре ли?Ми и тогава не грее 20 годишен дизел.

Оправи си колата ако можеш и пак си говорим,не ми обяснявай разлика с лимузина,говорим за мотор и виско,дали е в лимузина при 130 или в джипка при 100 разликата в натоварването не е толкова голяма,че да грее и не я спасява любимото ти виско.

Колко хора какво трябва да ти кажат за виското?Че не е важно като си на климатик ли..................божееее,боже,и ти ми беше модератор в друг форум,шь сь грьмнь
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Предложих простичък и ясен тест-защо са всичките безбройни постове не разбирам...?!
            Също така много ще се радвам да се изкажат и други хора от форума,които са безспорни капацитети в много области!Нямам никакво желание да споря точно с теб-познаваме се!
            Относно "конструктивните" предложения за бас на брат ти не се приемат,освен,ако не ми поемете пътуването и престоя!))Инак са си само празни приказки не по същество!
            Вярвам,че никой от нас няма какво повече да каже по темата,освен спам!
            Вярвам,че сме били полезни на съфорумците и доста сме ги забавлявали-човек и от това има нужда!

Коментар

И ние предложихме а финансираш един тест - наемам каквото кажеш,свалям му виското и му изключвам перките и карам с колкото над 60 кажеш,но даваш 500 кинта.Става ли или тьрсиш капацитет да му обясниш,че виско при климатик не ти трябва,а на магистрала ти охлажда мотора?

Приказки по сьщество - 500 кинта като си толко смел,снимам от кой ьгьл каквото кажеш.

А ДА ТЕ ВИДИМ СЕГА.

Ко тана,заем ли да давам?Или да ги пратя на Карбуратор?
              Последно редактирано от BENZBOSS; 24-07-10, 18:53. Причина: допьлвам си
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                И ние предложихме а финансираш един тест - наемам каквото кажеш,свалям му виското и му изключвам перките и карам с колкото над 60 кажеш,но даваш 500 кинта.Става ли или тьрсиш капацитет да му обясниш,че виско при климатик не ти трябва,а на магистрала ти охлажда мотора?

Приказки по сьщество - 500 кинта като си толко смел,снимам от кой ьгьл каквото кажеш.

А ДА ТЕ ВИДИМ СЕГА.
                Ами ще ме видиш-предложението е добро-не отричам!
                Най-накрая си дойдохме на думата и минахме по същество!
                Теста ще е в Бг,нали?
                Искам да се кара от Ботевград към София без виско,без обдухване от перки на климатик и външна температура поне 30 градуса!За 500 кинта аз ще си сваля виското!Казвай кой ще е твоят довереник в Бг,който ще следи за резултата?И който ще даде парите...?))Или аз ще му давам!
                Искам да вметна,че от утре в наше село времето рязко ще захладнее,ще вали почти цялата седмица,май и температурите ще паднат с около 10 градуса.В София вече нещо се заоблачи...

Коментар

Хайде,бе-ко тана,шо изчезна...?
                  Предлагам следното:
                  -Ти,или твой доверен човек да намериш тук
                  -Един безспорен и доказан човек от форума да се вземе,на който аз давам 500 кинта,и твоят човек(или ти,ако ще си идваш)също му дава 500 кинта.
                  -Ще се радвам да има още един свидетел
                  -Тръгваме от Ботевград по магистрала с виско и стигаме баира,като се вижда колко загрява колата
                  -Връщаме се обратно,сваляме виското,газ нагоре и се пулиме в термометъра
                  -Нямам нищо против да има повечко кибици и сеирджии!
                  -Накрая човека от форума дава всичкото лев на мен,или на твоя доверен човек!
                  -Всичко се снима и накрая се поства тук!
                  -Някой си посипва главата с пепел!И става за смях!))
                  -Загубилият заплаща горивото от София-Ботевград-последния тунел на билото-обратно до Ботевград-обратно нагоре към София
                  Последно редактирано от mbenz; 24-07-10, 19:18. Причина: допълнение

Коментар

Работя,като се пребера ще те вида кое пак ти духа.От телефона толкова.Лека
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Нищо не ми духа-просто си дойдохме на думата!
                      Мисли на кого ще изпращаш пари!))
                      Лека работа!
                      Аз отивам да вечерям-после ще видя какво и дали си отговорил!

Коментар

С твойта батака ли тестваме?Що не вземеш мякой който прегрява?Я напиши какео е правено и какво е сменяно по джипа,а аз да видя кое на колко се сменя.Искам и снимка в радиатора да видя дали не е каран с водица.Искам нова охладителна течност,чисти дюзи,испускателна уредба на 5 години най-много,нов вьздушен филтьр,оригинален размер гуми и нищо пред радиатора,нова капачка на разширителния
                        и термостат на година както чист радиатор вьн.Искам нов температурен датчик и инфраред термометьр,искам ново масло и ако има маслен радиатор да е на 5 години най-много.Водна помпа няма да те карам да сменяш.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

С твойта батака ли тестваме?Що не вземеш мякой който прегрява?Я напиши какео е правено и какво е сменяно по джипа,а аз да видя кое на колко се сменя.Искам и снимка в радиатора да видя дали не е каран с водица.Искам нова охладителна течност,чисти дюзи,испускателна уредба на 5 години най-много,нов вьздушен филтьр,оригинален размер гуми и нищо пред радиатора,нова капачка на разширителния
                          и термостат на година както чист радиатор вьн.Искам нов температурен датчик и инфраред термометьр,искам ново масло и ако има маслен радиатор да е на 5 години най-много.Водна помпа няма да те карам да сменяш.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                            Я,колко стана претенциозен-що така,бе?))
                            В моя кола можеш изобщо да не се съмняваш!Всяка друга ще е по-голям дарак,ама ще ти отговоря:
                            -антифриз на 1 година,като зимата беше много концентриран-сега е на -20 градуса.ще имаш снимка на разш.казанче-антифриза е сълза!и няма капачка!
                            -водна помпа сменена преди година и четири месеца!
                            -въздушен филтър и всички други,както и масло(синтетика 5/40-познаваш ме) сменени преди 1600км.!
                            -радиатора е каран с водица преди,но е "обработен" с чист оцет и е продухан перфектно след това!
                            -продухан е и блока на двигателя с вода

П.П.Масла и филтри сменям на 7000км.
                            -изпускателната уредба е сменяна при закупуването при инж.Лазаров(сигурно го помниш от "оня" форум),въпреки,че не ти схващам логиката-дизел е...
                            -гумите в момента са 225/75/16(малки са за модела)
                            -пред радиатора няма нищичко и през десетина дена се продухва с пароструйка в посока обратна на постъпващия въздух!
                            Други въпроси,снимки и питания...?Давай-няма проблем!)))))))))))))))))
                            Аз затова предложих едно изкачване с виско и без виско-така перфектно ще стане ясна ролята му,или липсата му на такава!
                            Или ще кажеш,че мойто виско духа с колко беше там...200 ли,300 ли км./ч?!))М/у другото него не съм пипал-това е,което беше на колата.
                            И така-ХАЙДЕ ДА ТЕ ВИДЯ ПЪК ТЕБ СЕГА?))
                            Стига виртуални теории,размишления и безкрайни писаници-манежа е всичко!!!Реши ли на кой ще изпратиш парата?Мисля,че не е зле да се предвиди лев за този,който ще сваля и слага виското!Така,че сметката с горивото отива към 600лв. някъде...имай предвид и евентуални такси за превода...
                            За съжаление те усещам,как даваш на задна!(((:Абе знам си аз-опре ли да изкарам някой лев и все не става!))))))))))

П.П. Масла и филтри сменям на 7000км.
                            Последно редактирано от mbenz; 24-07-10, 20:37. Причина: допълнение

Коментар

Оцет викаш а......на куци коне не залагам,карай си я и попрочети малко за дизелите,че не ми схващаш логиката пак.
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Всъщност,ако мойто добиче не ти допада предложи друго-няма проблем!Ма ще сдаде фира по-бързо!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X