Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете Патрoла ми загрява

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Помогнете Патрoла ми загрява

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
    ... Интересното е че производителя е дал целия празен сектор по средата на уреда за нормален,а ние мине ли средата и вече се притесняваме. ...
    И добре правим! На моя стрелката е отивала нагоре към края на белия сектор само и единствено по време на неуспешния ми експеримент с електрически вентилатори (т.е. при неизправна охладителна соистема). Иначе в най-лошия случай се е вдигала съвсем малко над средата.
    Ние не сме неутрални!

Коментар

От: помогнете Патрoла ми загрява???

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
      ...Следя темата,и тая и оная с това греене да видим от кьде ще излезе проблема.
      Дойде със спукан маркуч между главата и радиатора.
      Смених го и го изръчках от Борово до Бояна и там вдигнах капака - маркучите на камък. Айде маркучето от радиатора в едно шише с вода и опасенията ми се потвърдиха.
      Има и предистория - джипа е купен с липсващ термостат и неработещ вискосъединител. Бил е и влекач.
      Няма я и компресията на 6 цил. Не е от клапани.

Коментар

е така сьм сьгласен да загрява.Тия не ги знам,знам,че СД33 ми е откачал седло на изпускателен клапан след като е било лепено след прегряване.Чугунена глава май беше тоя модел............
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
          Няма я и компресията на 6 цил. Не е от клапани.
          Това да го разбирам ли като бьдеща смяна на главата?Аз за това и в сьседната тема писах:

Бьди сигурен в показанията на таблото,след това тест на антифриза за да не стане да има духнала глава и или да имаш вьзглавница в системата.

Показанията,лазерен термометьр / 30 долара е тук /и мери за да си сигурен,че грее.
          TOYOTA SEQUOIA ‘11
          W140 S420 '99

Коментар

Напълни се с теми защо примерно в града и гората не грее, а на асфалта с повече газ грее. За Патрула е нормално на ниска предавка и с по малко газ (разбирай гориво) и при малка неизправност в охладителната система да не грее. Не така стоят нещата обаче на асфалта. Там се кара на висока предавка, ниски обороти и повече газ/гориво. Един път помпата върти по бавно и втори път повече гориво в гор. камера. Еее, при тоя режим и неизправност в охл. уредба Патрула грее. А и не само Патрула.
            Х10!
            И аз не мога да разбера защо всеки се чуди що така не загрява,а онака грее!Те това,което каза Андро е обяснението накратко!
            В друга тема за подобен проблем на друга марка и модел пък имаше изказване,че виското на магистрала не "пеело в хора"?!?!?!И,че имало ефект до 40км./ч.,или че струята от зацепено виско била с такава сила-не помня точно,но това са пълни глупости-зацепено виско при 3000об./мин. духа зловещо силно!Моето добиче при продължително изкачване с висока скорост и съответно настъпване на газта,за да се поддържа скоростта в един момент рязко повишава температурата,след което виското зацепва и буквално за 3-4 секунди температурата пада.
            За мен теста има ли нещо,което не е наред с охл. система е газ по магистрала на продължителен баир!В града и в гората "бирата" е съвсем друга!
            много автомати-слаби резултати!

Коментар

Виското зацепва не от обороти а от топлина.Лятото почти винаги е зацепило след около десетина минути от запалване на мотора.

Коментар

Първоначално публикуван от koko11 Преглед на мнение
                Виското зацепва не от обороти а от топлина.Лятото почти винаги е зацепило след около десетина минути от запалване на мотора.
                Така е-виското зацепва от топлина,разбира се,а не от обороти-кой е казал нещо такова...?!?!?А,че лятото зацепва след 10 минути изобщо не съм съгласен,но нямам никакво намерение да споря!Само ще кажа,че на последните ми 2 возила в софийско градско в най-големите жеги виското изобщо не е зацепвало-не е имало и нужда.В гората на спокойна разходка пак в жега-същата работа.
                Последно редактирано от mbenz; 21-07-10, 21:55.

Коментар

И да се има предвид натоварването на двигателя при по-високи скорости с "жипка" от аеродинамичното съпротивление,което е квадрат от скоростта!!!И което при "жипките"е в пъти повече от леките автомобили,заради "обтекаемостта" и по-голямото напречно сечение.Особенно големи са разликите при по-старите ръбати жипоци.

Коментар

Това да го разбирам ли като бьдеща смяна на главата?Аз за това и в сьседната тема писах:

Бьди сигурен в показанията на таблото,след това тест на антифриза за да не стане да има духнала глава и или да имаш вьзглавница в системата.

Показанията,лазерен термометьр / 30 долара е тук /и мери за да си сигурен,че грее.
                    Липсата на компресия не е от спукана глава. Теста с масло в цилиндъра рязко вдига компресията, което говори за компресионни сегменти.
                    По скоро "надуването" на системата с газове говори за глава/гарнитура.
                    Надува и без да "грее", което значи "греене" като се натовари повече.

Коментар

Липсата на компресия не е от спукана глава. Теста с масло в цилиндъра рязко вдига компресията, което говори за компресионни сегменти.
                      Надува и без да "грее", което значи "греене" като се натовари повече.
                      Бреййй-тази вечер изцяло съм съгласен с теб,Андро!
                      Искам да добавя,че виското винаги има сравнително голямо вътрешно съпротивление и си се върти барабар с перката достатъчно енергично и без да е зацепило,и си върши работата-затова в ненатоварени режими проблеми с греенето няма.
                      Последно редактирано от mbenz; 21-07-10, 22:12. Причина: правописна грешка

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                        Х10!
                        В друга тема за подобен проблем на друга марка и модел пък имаше изказване,че виското на магистрала не "пеело в хора"?!?!?!И,че имало ефект до 40км./ч.,или че струята от зацепено виско била с такава сила-не помня точно,но това са пълни глупости-зацепено виско при 3000об./мин. духа зловещо силно!Моето добиче при продължително изкачване с висока скорост и съответно настъпване на газта,за да се поддържа скоростта в един момент рязко повишава температурата,след което виското зацепва и буквално за 3-4 секунди температурата пада.
                        За мен теста има ли нещо,което не е наред с охл. система е газ по магистрала на продължителен баир!В града и в гората "бирата" е съвсем друга!
                        Баровец,нали знаеш кой го твьрди това и нали знаеш,че е така?А ти ми кажи словещо силното ти зацепило виско колко километра в час според теб дава вьздушен напор?80?100?120????Щото ако ти е толкова зловещо виското точно на 120 влиза на фитка и не пее в хора,изравнява се напора му с тоя на скороста ти по магистралата.

И като толко не вярваш ми си знаеш твоето айде следващия пьт преди да пишеш,че ти пиша глупости просто си махни виското и покарай по магистралата с около 50 километра в час и си гледай температурата кьде е.

Твоето добиче може при продьлжително изкачване рязко да ти сваля температурата,но леко си забравил да споменеш на колко градуса ти отваря термостата,на колко според теб е загрял мотора,на колко сваля,на колко ти зацепва виското,какво е това "висока скорост".................

А може и много да ти е зловещо виското и да духа зловещо силно.Като ти загрее кола без виско сьс 60 километра в час и след като сложиш виско се нормализира температурата тогава може да ми кажеш,че пиша глупости Бенци.

Айде лек ден
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                          Бреййй-тази вечер изцяло съм съгласен с теб,Андро!
                          Искам да добавя,че виското винаги има сравнително голямо вътрешно съпротивление и си се върти барабар с перката достатъчно енергично и без да е зацепило,и си върши работата-затова в ненатоварени режими проблеми с греенето няма.

Перките ти включват СЛЕД КАТО ЗАЦЕПИ ВИСКОТО...................попрочети малко,че да не се чудя защо вьобще ти пиша.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Това имах в предвид като писах духнала глава и мислех,че ме разбра - за това и писах да се направи тест на антифриза,но то и без тест като гледам се е разбрало от кьде грее.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Перките ти включват СЛЕД КАТО ЗАЦЕПИ ВИСКОТО...................попрочети малко,че да не се чудя защо вьобще ти пиша.
                              И кво-искаш да ми кажеш,че още веднага след запалването на мотора виското,когато е гарантирано студено не се върти,и перките стоят неподвижни???))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                              Може-ако виското е сдухало ТОТАЛНО!!!
                              И най-добре на мен поне не ми пиши,ок-никак не държа!
                              По-добре ще направиш да се обосноваваш аргументирано!
                              А,перките нали са твърдо захванати за виското...?))))Да попитам все пак...!))))

Коментар

...

Айде лек ден
                                Я не се излагайте бре, такъв хубав мохабет си водим!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X