Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Помогнете Патрoла ми загрява

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: помогнете Патрoла ми загрява???

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
    И кво-искаш да ми кажеш,че още веднага след запалването на мотора виското,когато е гарантирано студено не се върти,и перките стоят неподвижни???))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    Може-ако виското е сдухало ТОТАЛНО!!!
    И най-добре на мен поне не ми пиши,ок-никак не държа!

Е не се вьртят перки,превьртат от вьздуха който дьрпа зацепило виско след като се запали мотора,в пьрвите 20-30 секунди.Може и да не е зацепило и пак не е е тотално здухало ма и това как а е,не ме карай сега да ти снимам и да те убждавам в нещо което и на видео пак няма да го разбереш.
    Перки нали знаеш кога зацепват?Няма да ти пиша - и раздела го знаеш,и форума и темите с перки,резистори,датчици,скорости,температури........................и едно е да е зацепило виско и сьвсем друго просто да се вьрти от увличането на ремька,ако това пречи на мотора да загрее....................НЯМАМ ДУМИ.

Ти си знаеш обаче,с теб не за пьрви пьт влизаме в спор по просто нещо.

Кьсмет с добичето,моето добиче поне до 46 градуса не грее на никви скорости ма може и да сьм се обьркал.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
      Я не се излагайте бре, такъв хубав мохабет си водим!

С него си имаме закачка от едно време от друг форум и ми е ясен,че виското му дава 150 километра в час напор за да има значение при 120 по магистралата щото му квадратна джипката.На всички други обаче при 4000 оборота виското не дава повече от 50 километра в час напор и ако ще с на баба сьндька да сьм пак на магистрала не играе.
      TOYOTA SEQUOIA ‘11
      W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
        Това имах в предвид като писах духнала глава и мислех,че ме разбра - за това и писах да се направи тест на антифриза,но то и без тест като гледам се е разбрало от кьде грее.
        Ясно.
        Тоя тест на антифриза с разните "реактиви" почти винаги не е категоричен. Получава се разредена смес от изг. газове и въздух, които идва от такта "сгъстяване". В този случай газа не съдържа достатъчна концентрация на изгорели газове.

Коментар

Баровец,нали знаеш кой го твьрди това и нали знаеш,че е така?А ти ми кажи словещо силното ти зацепило виско колко километра в час според теб дава вьздушен напор?80?100?120????Щото ако ти е толкова зловещо виското точно на 120 влиза на фитка и не пее в хора,изравнява се напора му с тоя на скороста ти по магистралата.

И като толко не вярваш ми си знаеш твоето айде следващия пьт преди да пишеш,че ти пиша глупости просто си махни виското и покарай по магистралата с около 50 километра в час и си гледай температурата кьде е.

Твоето добиче може при продьлжително изкачване рязко да ти сваля температурата,но леко си забравил да споменеш на колко градуса ти отваря термостата,на колко според теб е загрял мотора,на колко сваля,на колко ти зацепва виското,какво е това "висока скорост".................

А може и много да ти е зловещо виското и да духа зловещо силно.Като ти загрее кола без виско сьс 60 километра в час и след като сложиш виско се нормализира температурата тогава може да ми кажеш,че пиша глупости Бенци.

Айде лек ден
          Нали знаеш какво става на високи обороти,ако някой си е зацепил твърдо виското,щото не ще да дава пари за ремонт?Колко се качва разхода,а и при по-маломощен мотор се усеща недостиг на мощност.Воя едно на ръка!Оттук може да се направи извод за силата на наистина зацепило виско.
          Не мога да твърдя до каква скорост има файда от него,или няма,но и нямам намерение да го свалям и слагам при различни режими,за да разбера!Твърдя,че от виското има ефект и без да е зацепило твърдо от висока температура от въртенето благодарение на вътр. му съпротивление!
          И съм убеден,че мнозина с истинска джипка и проблем с виското по баир,докато достигнат 120км./ч,за да разберат кЪФ е ефекта на виското и има ли го ще прегреят двигателите 2-3 пъти поне!))Това не е еС-класа все пак,има малко разлики!))
          Последно редактирано от mbenz; 21-07-10, 22:31. Причина: правописна грешка
          много автомати-слаби резултати!

Коментар

С него си имаме закачка от едно време от друг форум и ми е ясен,че виското му дава 150 километра в час напор за да има значение при 120 по магистралата щото му квадратна джипката.На всички други обаче при 4000 оборота виското не дава повече от 50 километра в час напор и ако ще с на баба сьндька да сьм пак на магистрала не играе.
            Така си е-не отричам-имаме си закачка,ама не сме злобари...!
            Жипката ми,както виждаш е от най-квадратните,а скорости от 120км./ч-забрави!100км./ч-тВа е...И обороти до 3000об./мин!Инак,както каза един истински "жипкаджия"на тези добичета много по-лесно ще им вземеш душата на магистралата,отколкото в гората"!И е много прав!
            Абе за истинска жипка говорим,а не за еС-ов цедес!

П.П. М/у другото само веднъж понеже ситуацията го наложи от Севлиево до София рядко паднах под 110,а на магистралата поддържах твърдо 120км./ч-след 110 км./ч всичко утихваше,ама сърцето ми се късаше...!Който е запознат с модела ще ме разбере!
            Така се продуха всичко,че няколко дена не излизаше пушек от ауспуха!))))))))))))
            За протокола: при 100км./ч на 5-та скорост-2600об./мин точно.
            Последно редактирано от mbenz; 21-07-10, 22:49. Причина: допълнение

Коментар

Така си е-не отричам-имаме си закачка,ама не сме злобари...!
              Жипката ми,както виждаш е от най-квадратните,а скорости от 120км./ч-забрави!100км./1-тВа е...И обороти до 3000об./мин!
              Абе за истинска жипка говорим,а не за еС-ов цедес!
              Прав си дееа,забравих,че ти е злобно добичето и виското му е като вентилаторите на долния линк.Те тия не духат сьс 120,да са откчили капака ако е така ма щом твоето виско е толкова злобно леко прекланям глава................като се смея.

http://www.maha-aip.com/pdf/ecdm48le.pdf

Е ти още един боклук,той и тоз не знае защо му загрява джипа и не го е обяснил както си трябва.

http://www.gwagen.de/html/english/Viscol.html

Е не е добиче като твоето,но то не може всеки такова да кара.Да поспорим обаче колко му е различно от виското на тоя с това на резервната ми кола?Или поне е квадратен и има друго виско?

Да ти показвам ли как се пьлни виско,как се отваря,с какво се пьлни...............или викаш твойто от злоба духа с 130 и не му е нужно.

Жив и здрав,като почна пак да пиша глупости ще ти кликна да четеш.
              Последно редактирано от BENZBOSS; 21-07-10, 23:07.
              TOYOTA SEQUOIA ‘11
              W140 S420 '99

Коментар

Прав си дееа,забравих,че ти е злобно добичето и виското му е като вентилаторите на долния линк.Те тия не духат сьс 120,да са откчили капака ако е така ма щом твоето виско е толкова злобно леко прекланям глава................като се смея.

http://www.maha-aip.com/pdf/ecdm48le.pdf

Е ти още един боклук,той и тоз не знае защо му загрява джипа и не го е обяснил както си трябва.

http://www.gwagen.de/html/english/Viscol.html

Е не е добиче като твоето,но то не може всеки такова да кара.

Да ти показвам ли как се пьлни виско,как се отваря,с какво се пьлни...............или викаш твойто от злоба духа с 130 и не му е нужно.

Жив и здрав,като почна пак да пиша глупости ще ти кликна да четеш.
                Не твърдя,че знам с ква скорост ми духа виското и злобно ли е чак,ама си е перфектно(засега)!И без него по баир няма да успея да стигна висока скорост(за модела,де) без да прегрея двигателя,та да разбера има ли файда от него!
                Не ми кликвай специално-няма нужда!Далеч не чета всичко от теб( и да исках не бих могъл-няма да ми стигне времето просто!)Ако с нещо не съм съгласен може и да поспорим...ама може и да нямам желание...
                Жив и здрав,и ти,и лека-тук е 00:07 вече.

Коментар

Далеч не чета всичко от теб( и да исках не бих могъл-няма да ми стигне времето просто!)

Това не е новина,време ти е да почнем обаче преди да твьрдиш,че пиша глупости.Намери си каталог на Сач примерно и виж коя кола вьрви с виското на тоя от линка.Или Тойотката е по-рьбеста от Гто и виското и работи на друг принцип????

Лекичка,не се нервирай,мислят по вьпроса да правят вискота дето духат с по 150 и като го измислят ще ти се обадят да обмениш опит.

Шь мь скьсаш значи,голем звер тая Тойота
                  TOYOTA SEQUOIA ‘11
                  W140 S420 '99

Коментар

Виско по магистрала не играе. Изказването, че зацепвало виското на магистрални скорости и сваляло температурата са пълни глупости. Ако ня бяха глупости всеки път като дам газ до 5000 оборота на място със зацепено виско, би трябвало да хвърлям камъни из под колата. Не знам на Тайотата колко е зловещо и с какви размери е виското. Знам обаче, че на S 500 перката на виското не е никак малка, шуми все едно въртолет излита и пак едва вдига прах от под колата. Спрете със смешните изказвания моля! Има малки деца четат. Не ги обърквайте!

А, да! И преди да достигнем до въпроса, ще отговоря. Да, сигурен съм, че виското ми работи. И на трите коли. В жега по над 40 градуса. И всичките охлаждат до под "висковключваща" температура на магистралите.
                    https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

От: Помогнете Патрoла ми загрява

Да ама не е Тойотата на Бенци..............

Брат ти ми кажи / че и други да прочетат / кога за последен пьт карах БЕЗ ВИСКО и на колко градуса вьншна температура?С 2 годишния син в колата,да не каже,някой,че сьм карал като луд.
                      И не грее на магистраа,на равно над 60 не грее ма като казвам не грее значи не отива до 90,стои си на около и под 85 градуса.

И децата знаят - на ниска скорост,градско,в гората,спри/трьгни ................загрява ли си за виско,на магистрала грее ли не е виско па ако ще 16 Талибанки да се включат в темата.
                      TOYOTA SEQUOIA ‘11
                      W140 S420 '99

Коментар

Още малко по въпроса:
                        В някои отношения има разлики м/у лимузина и жипка с еднакъв двигател(особенно при Мерцедес ги има много),а именно:
                        -жипката е по-тежка
                        -доста по-необтекаема
                        -повечето са зацепени full-time
                        -т.е. мотора се натоварва повече
                        От което следва,че при отпочващ проблем с охлаждането лекият автомобил може и да не загрее по баир в жегите,но жипката-със сигурност!
                        И нещо много важно за перката зад радиатора(независимо с виско,или ел.),което надали го пише във форумите()-независимо от силния напор на въздуха при по-висока скорост,ако отзад се върти добре зацепено виско,което да засмуква силно ще премине по-голямо количество въздух през питата на радиатора!
                        Предлагам да финансирам с гориво доброволец с жипка(не с S-klasse),който да си свали виското и да даде газ нагоре по една от магистралите от София(по избор),пък да видим кВо ша стане!Не поемам разходи за основен ремонт,обаче!Така спора дали виското "пее в хора"по магистрала ще се реши веднъж завинаги!Аз твърдя,че "пее",та се къса!
                        Последно редактирано от mbenz; 22-07-10, 19:28. Причина: правописна грешка

Коментар

Нали ти казах да сравниш виското на обтекаемата Г класа с това на 300 Е да речем.Или поне няма аеродинамика се обдухва по-малко виското?

Финансирай се сам,аз без виско карам и не само С класа.Кое му се натоварва на мотора ти на 2500 оборота по магистралата?От това ли ти загрява колата,щото и кофти аеродинамиката?

При зацепило виско минавал повече вьздух ма звьнци - отвори си прозореца и виж вьн как е при скорост от 100 километра в час и сам си напеави извода на виско ли ти виси температурата при тая скорост или не.

И че няма смисьл да пиша е ясно,тук поне няма как да триеш без даже да четеш.

И не се нервирай,махни си виското ако ти стиска и покарай малко.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Нали ти казах да сравниш виското на обтекаемата Г класа с това на 300 Е да речем.Или поне няма аеродинамика се обдухва по-малко виското?

Финансирай се сам,аз без виско карам и не само С класа.Кое му се натоварва на мотора ти на 2500 оборота по магистралата?От това ли ти загрява колата,щото и кофти аеродинамиката?

При зацепило виско минавал повече вьздух ма звьнци - отвори си прозореца и виж вьн как е при скорост от 100 километра в час и сам си напеави извода на виско ли ти виси температурата при тая скорост или не.

И че няма смисьл да пиша е ясно,тук поне няма как да триеш без даже да четеш.

И не се нервирай,махни си виското ако ти стиска и покарай малко.
                            Никак не ми стиска да си сваля виското,защото съм убеден какво ще стане!
                            Казах,каквото имам да казвам-същото направи,и ти.Изобщо не съм съгласен с "доводите" ти и не желая да споря!Доколкото те познавам обаче,
                            ще има да се пенявиш до безкрайност-никога не си приемал мнение различно от твоето!(((:
                            Нищо-хората си имат акъл и всеки ще има база данни за размисъл!
                            Съжалявам,че си далеч,и че нямаш жипка-с огромно удоволствие точно теб бих финансирал за експеримента!))Инак отдалеч и без возило всеки може да дава акъл,колкото си ще!)))Още нещо много характерно за теб!))

Коментар

Не че нещо, но точно от колегата Benzboss празни акъли в този форум до тук не съм видял... Нещо с което не всеки може да се похвали...
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                                Не че нещо, но точно от колегата Benzboss празни акъли в този форум до тук не съм видял... Нещо с което не всеки може да се похвали...
                                Добре-аз бях дотук!Предложих да се направи изпитание на"манежа",пък да видим-това ли е истината?Всичко друго е мнения,предположения и т.н.!
                                Обикновенно нещата трябва да се огледат от много ъгли,и да се вземат много фактори предвид-само мое мнение!
                                Повече няма да отговарям в тази тема-споко!
                                Аз категорично оставам да си държа на казаното,а занапред твърдо обещавам да не се изказвам по каквито е да е проблеми-дано има повече щастливи от което!
                                Хубава вечер!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X