Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем, загряване но само на баир

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: проблем, загряване но само на баир

Да си бе взел за тия пари един електрически вентилатор, и да приключиш въпроса окончателно.

На SPAL примерно. Имат всякакви размери и мощности.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега , чак сега видях снимките с термометъра ти! Абсолютно е в нормални граници! Нормално е да отиде и по-нагоре от хоризонталата!
      За виското няма значение дали е на състезание или на разходка - достатъчно е както е загряло да го накиснеш и като изстине рязко...
      Като ти изпищи и това виско ,ще ти пратя схемта на ел. вентилаторите
      PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
      КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
      0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от Patrol fen Преглед на мнение
        освен термостата е хубаво да карате с добре концентриран антифриз отвежда температурата по добре. успех на колегата с загряването дано никога да не видя мойто камионче толкова загряло
        Точно обратното - чиста вода охлажда по-добре от антифриз (но не я препоръчвам дори и лятото).

Коментар

защо мислиш така я помисли малко кое на колко завира и какво става като заври

Коментар

Аргумента е странен, охладителните уредби са под налягане (0.9-1.1 бар) така че чиста вода би завряла към 110+ градуса по Целзий.
            Сега ти се замисли какво значение има с какво охлаждаш ако си на вече на тази температура.

Коментар

на много от колите перките се включват на към 110гр. ако можеше да се ползва вода до сега щеше да пише в литературата лятото може да карате с вода

Коментар

На абсолютно всяка технически изправна кола с нормален двигател може да се ползва чиста водичка.

Антифриз се ползва по 3 причини:
                - мазен е, и всичко движещо се по охладителната система живее повече - визирам водна помпа и термостат.
                - има антикорозионни свойства - ясно е защо са нужни. За това и трябва да се сменя чат-пат.
                - не замръзва зимата, откъдето му идва и името.

Има и други качества, но това са главните.

Водата в с по малък вискозитет, и съответно тече по-лесно, тоест дебита, минаващ през охладителната система при еднакви други условия, е по-голям ако вътре има чиста водичка. В общия случай. От тук - охлажда по-добре.

Не изключвам да има антифризи с разни химии, които да подобряват това, но това са частни случаи. В ширпотребските антифризи няма такива, или поне не такива, които ги правят осезаемо по-добри от чистата водица.

Почти всяка охладителна система работи под налягане. Водата завира при над 100 градуса. Ако не вярваш, отвори капачката на загрял нормално двигател, Пък бил той и с антифриз. Първо ще изригне доволно количество течност заради налягането, после още толкова, защото останалата част ще кипне.

Това на колко градуса включва вентилатора, така посочено от теб, не е пълно, защото не се споменава къде са тия 110 градуса. Изходящата течност е с доста добра температура. Входящата, вече минала през радиатора е с доста по-малка. А това, дето ти се показва на таблото, се мери на съвсем друго място (пак в общия случай), от мястото, в което се мери температурата за включване и изключване на радиатора. А пък ако е с компютър, може да има и още датчици, пак на различни места.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Patrol fen Преглед на мнение
                  на много от колите перките се включват на към 110гр. ако можеше да се ползва вода до сега щеше да пише в литературата лятото може да карате с вода

Мога да ти покажа оригинална литература където го пише.
                  На много от колите ако перката се включва на 110 градуса - после се включват сервизите за смяна на глави. Перката се включва около 90 нормално.....

Коментар

при мене съм сложил допълнителен датчик и цифров часовник от Лада. Получава се следното:
                    - показания на таблото:

-показание на другият датчик:

в купето се намира тук:

датчика е монтиран тук

Незнам защо ,но никога не е стигал 90 гр. Този на таблото най-много е стигал до средата, цифровият тогава стига на2-3мм преди 90гр.

Коментар

moята драма продължава
                      бях избързал
                      ходих до кюстендил на връщане към софия пътя започва с 15 км изкачване с големи наклони и стигна до позиция две от моята снимка

в момта съм с чиста вода

спрях без да гася за 40 секунди няма и толкова при 1500 оборота смъкна под бялата точка

с вода на празни обороти ход и с новосто виско и новия оригниален термостат стои стрелката отдолу на бялата точка но с 1-2 мм по високо от на колегата

ще я промия пак и ще сложа антифриз тогава ще ви напиша дали с вода или с антифриз седи на по доброто място ....

по дълго нанадолнище както е с вода седи на това място стрелката на което е на колегата от последната снимка

Коментар

Първоначално публикуван от PatrolGR Преглед на мнение
                        в момта съм с чиста вода ....

ще я промия пак и ще сложа антифриз тогава ще ви напиша дали с вода или с антифриз седи на по доброто място ....
                        Според мен само ще влизаш в излишни разходи.
                        Не е проблема в това че си с вода.

Коментар

според мен това е проблема,карали са батляните само с чиста водичка,едно лято стига по-принцип и после..мяу,напълни ли се системата с ръжда-нема чистене...
                          Андрич,ти ме убеждаваше ,че на изкачване с пълна газ е нормално малко да качи,аре нема да векуваме с нашите таралясници)..ама все пак с едно на ум,благодарен съм ти,че си ми обърнал внимание на тоя факт,thx

Коментар

Първоначално публикуван от vasss Преглед на мнение
                            според мен това е проблема,карали са батляните само с чиста водичка,едно лято стига по-принцип и после..мяу,напълни ли се системата с ръжда-нема чистене...
                            Андрич,ти ме убеждаваше ,че на изкачване с пълна газ е нормално малко да качи,аре нема да векуваме с нашите таралясници)..ама все пак с едно на ум,благодарен съм ти,че си ми обърнал внимание на тоя факт,thx
                            Като карах Паджерото и аз не се притеснявах когато температурата отиваше над средата, ама на Патрула главата е по дълга, и като всяко по голямо и по дълго нещо, по лесно клюмва.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X