Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем, загряване но само на баир

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• проблем, загряване но само на баир

нисан патрол y60 GR 1993
    имам следния проблем, загрява но само на байр в задръстването си държи перфектна температура
    като си карам по магистрала и в грда вси1ко е супер

като тругна да катеря планина примерно витоша
    постепенно нараства и когато мина с много средата спрях чаках не изтива
    обърнах надолу и за 30 сецунди падна до нормално температурата

дайте съвети
    защото всички маистори имат различни версии от спукана глава или гарнитура до запушен радиатор или неработеща водна помпа ....

До: проблем, загряване но само на байр

Защо не си направиш една профилактика на охладителната система? Виското в ред ли ти е?
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Дай повече информация за цялата охладителна система.

Коментар

радиатора ходи на ремонт при някви келеши на симон в една от преките нов блок на гърба пропката нещо капеше говорихем че ще го прочистят и т.н и 70 лева отивам и питам почистихте ли го да .. как 90 лева вика ок .. и после излезе кал на гърловината горе след седмица ...

маркучите са топли и горните и долните като е в загряло състояние ...
        термостата отваря нормално уш

обезвъздушена е цялата система излиза малко ръждичка като се обезвъздушава....

водата си е колкото трябва ....

да дадете съвет какво да правя ... оттук нататъка

Коментар

Вискомуфата в ред ли е? Да не би да не му стига вятър.
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Радиатора целия трябва да е топъл, опипай го.
            Както Чавдар каза, вискомуфата.
            Водната помпа.
            На баира не трябва много газ и по ниска предавка.

Коментар

Не се шашкай, нормално е да грее повече в баир-ниска скорост, голямо натоварване.... Ако не излиза температурата от нормите, карай спокойно. Но една промивка (вътрешна и външна) на радиатора, няма да навреди.
              "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
              Неизвестен мъдрец

Коментар

моя е с нов радиатор, нов термостат, нова водна помпа, нови глава гарнитури и т.н., прочистена система, нов червен антифриз бистър като утринна роса, два електрически радиатора и пак вдига леко температурата на баир ако го понастъпя.... Не минава средата, но и не седи на обичайното си място. И това само на баир на горе. Така че - просто по-лекичко по баирите, за да няма бела... ....

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                  ... и пак вдига леко температурата на баир ако го понастъпя.... Не минава средата, но и не седи на обичайното си място. И това само на баир на горе. Така че - просто по-лекичко по баирите, за да няма бела... ....
                  И при мен мърда от обичайното си място до към средата при бързо каране по асфалт или като види по-як зор в гората. Ама на колегата случаят май е друг, защото споменава, че отива много над средата.

Off topic: Между другото, от какво са ти електрическите вентилатори? Аз в момента съм на тази вълна, че като гледам, виското май пак е взело да протича, а го смених едва преди 4 месеца.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
                    И при мен мърда от обичайното си място до към средата при бързо каране по асфалт или като види по-як зор в гората. Ама на колегата случаят май е друг, защото споменава, че отива много над средата.

Off topic: Между другото, от какво са ти електрическите вентилатори? Аз в момента съм на тази вълна, че като гледам, виското май пак е взело да протича, а го смених едва преди 4 месеца.
                    Не зная от какво са, така го купих джипа. Един голям и един малък вентилатори. Закачени са на два контактора. На единия контактор +12 V на бобината идва от някакъв температурен ключ/датчик, а на другия контактор - от ключе на таблото, за да може да се пуска принудително. Температурния ключ обаче е сложен на горния маркуч на радиатора и включва прекалено рано. Мисля да преработя малко схемата и да оставя малкия вентилатор да се включва от този термоключ, да сложа още един термоключ долу на радиатора, от който да се включват и двата вентилатора. Така при леки натоварвания и на място ще се включва малкия вентилатор, а ако температурата на охлаждащата течност стане по сериозна, ще се включват и двата. Само не знам на каква температура ми е термоключа за да си взема още един такъв......

Коментар

Закачени са на два контактора. На единия контактор +12 V на бобината идва от някакъв температурен ключ/датчик, а на другия контактор - от ключе на таблото, за да може да се пуска принудително. ...
                      А имаш ли вариант за принудително спиране?
                      Ние не сме неутрални!

Коментар

да, бягам отварям капака и вадя предпазителя....

Коментар

да, бягам отварям капака и вадя предпазителя....
                          За разходки и това върши работа.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

виско муфата е екстра и двамата майстори я гледаха ...

утре ще опипвам радиатора това е интересен съвет

водната помпа как се проверява ??? ще му направят промивка но ме притеснява че вдига много над средата

нямам допълнителни вентилатори

Коментар

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение

По едно време и аз бях на такава вълна и гледах от Ауди 100, пасваше горе-долу добре.
                              Някой беше писал за Вектра, ако може повече информация ще е полезно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X