Обява

Свий
Няма добавени обяви.

проблем, загряване но само на баир

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: проблем, загряване но само на байр

Първоначално публикуван от V93 Преглед на мнение
    За тази точка нещо не мога да се сетя. Когато отида до сервиза ще погледна таблото да видя дали я има.
    Да бе, имало си я точката, обаче нямало кой да я види. Ама не съм убеден, че е и някакъв голям пропуск. По наличните наръчници не виждам да се споменава никъде, но за сметка на това цялата зона между белите черти се води "нормален диапазон".
    Прикачени файлове
    Ние не сме неутрални!

Коментар

До: проблем, загряване но само на баир

Колегата v93 много точно обяснява проблема но пробваи за промифка с сода каустик в охладителната система до сега съм оправил много коли.Но това е нош с две остриета и го правя само когато ми каже собственика защото при всяка ръжда става дупка и протича.Но ефекта е страшен само змии и гущери излизат след изпускането от радиатора пробваи ако искаш ти решаваш.А варянта с ел перките е много удачен пробваи го.
      0885 297985,мтел-Радо
      0876 556870,виваком като домашен

Коментар

днска пробвах с новия термостат до правец на първия връх след Горни Богров след голямото изкачване беше малко над средата.
        После спадна и след това преди първия тонел качи до малко над средата.
        На връщане след първия тонел от правец към София вдигна посредата и след това след излизането от последния тонел което е наи високата точка беше 2 мм над средата което си е бая но доста далече от горната бяла и червеното

след това спадна до под бялата точка и спрях пред къщи и извадих ВЕСТНИКА. След като го опрях в перката тя леко леко и спря.

Това ме навежда на мисълта че не е добре виско съдинителя както ме съветвахте вие! чудя се дали да слагам твърдо зацепен за да пробвам или директно да слагам нов ! ) дано да е това

само се надявам тия вдигания до леко над бялата точка да не са му повлияли нещо .... започвам да мисля че патролите са капризни много а аз го гледам доста моя ....
        Последно редактирано от PatrolGR; 28-06-08, 18:24.

Коментар

Първоначално публикуван от PatrolGR Преглед на мнение
          ... започвам да мисля че патролите са капризни много ....
          Ааааа, капризни са я! Като ги карат със затлачени радиатори, неизправни термостати, неработещи вискомуфи тия патрули почват да се глезят ...
          Ние не сме неутрални!

Коментар

Според мен нещо се шашкате,по принцип предкамерните дизели си работят в среда 95-110 градуса по целзий,имам уред от Щкода Мадара,който е с течност и не е електрически,между 95 и 110 градуса-няма проблем,но при изправни термостат и високомуфа.Най големия дефект на Патрола са остарели водни съединения-тогава стават сериозните гафове.

Коментар

Първоначално публикуван от tuni Преглед на мнение
              по принцип предкамерните дизели си работят в среда 95-110 градуса по целзий,
              Ще ти кажа защо никога няма да го оставя да работи на температури над 100°С. При такава температура едно разхерметизиране на системата (песъчинка в клапана на капачката на радиатора например) и налягането пада, антифриза започва да ври и то на най-горещото място - около "бренерите" най силно, мехурчетата нацяло спират охлаждането и задължително следва покупка на нова глава. Затова си настройвам термостата на температура макс. 90°

Коментар

освен термостата е хубаво да карате с добре концентриран антифриз отвежда температурата по добре. успех на колегата с загряването дано никога да не видя мойто камионче толкова загряло

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  Затова си настройвам термостата на температура макс. 90°
                  Колега, може ли по подробно за какво настройване става дума?

Коментар

Не всички термостати го имат, но аз имам един с каналче за отвертка на оста и контрагайка и се регулира. Обикновено обаче сега са с изписани градуси на тях без възможност за регулиране - просто си взимаш за по-ниска температура.

Коментар

След тест по същия маршрут със зацепена твърдо перка предоставена от Андро за което му благодаря нещата са различни.

При по височки обороти околу 3000 стрелката не стига хоризонтално полужение седи леко клюмнала надолу по байра, при по високоа предавка и по ниски обороти 2000 и надолу при голям наклон вдига до хоризонтално полужено не се изкачва нагоре. Като цяло седи под бялата точка и максимум при много зор да се изкачи до 1-2 мм нагоре което е хоризонтално но не се вдига нагоре.

Довечера слагам ново виско дано да е от това. Профилактичната смяна на термостата и промивка на системата не вредят.
                      При друго развитие ще пиша още.
                      А като си помисля че ми бяха обеснили как може от гарнитурата на главата да испуска ама по много малко само когато е назор и заради това да вдига температурата или леко пукната глава и ми прималява как щяха да ми вземат 1000 лева за нищо.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                        Не всички термостати го имат, но аз имам един с каналче за отвертка на оста и контрагайка и се регулира. Обикновено обаче сега са с изписани градуси на тях без възможност за регулиране - просто си взимаш за по-ниска температура.
                        Благодаря.
                        Ще потърся такъв който отваря на по ниска температура.
                        Някаква идея да не се лутам?

Коментар

Първоначално публикуван от PatrolGR Преглед на мнение
                          След тест по същия маршрут със зацепена твърдо перка предоставена от Андро за което му благодаря нещата са различни. ...
                          А такаааа! Много по-здрави на майсторите ти, дето щяха да те накарат да сваляш глава!
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от dido0o``` Преглед на мнение
                            Имаите впредвид, че ако стрелката е на 1мм над средата, то джипката ви е прегряла. Така че при каране забележите ли че започва да минава средата мислете начини за по-бързо охлаждане.
                            Абсолютно не съм съгласен! С много газ и то по продължителен баир си минавам средата с няколко мм и нямам проблеми.Даже онзи ден на Влас почти стигнах първата горна черта и на билото си охлади за секунди.Ако всичко по колата е наред ,няма проблем да минава средата- важното е да не влиза в критичната зона.
                            PatrolGR , аман от майстори . сменяй виското и термостата и си карай.Нямам наблюдения за качеството на предлаганите вискомуфи ,но Чавдар спомена нещо около 4 месеца.Ако се престрашиш слагай два вентилатора от опел 17.Д да ти е мирна главата.В никакъв случай не карай с постоянно зацепена виско муфа ( за постоянно де)!!!
                            PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                            КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                            0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
                              ... Нямам наблюдения за качеството на предлаганите вискомуфи ,но Чавдар спомена нещо около 4 месеца. ...
                              Вярно, че моята устиска само 4 месеца, обаче в тези 4 месеца влизат 4 състезания. А при тях освен, че се раздава повечко газ, се случваше и по повече от 1 път да се гази по-дълбочка вода. Някои колеги твърдят, че последното не се отразявало добре на дълготрайността на виското.
                              Ние не сме неутрални!

Коментар

аз купих виско муфа за 250 от технолинк засега е супер ще пиша пак как е полужението, но 550 лева за оригинална пак от там ми се видяха много пък ще видим дали не е трябвало да взема по скъпата.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X