Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Играчка за мъже

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Играчка за мъже

Да, нещо такова, но тази е с надстройка, където явно е леглото и е по-хубава.
    sigpic

Коментар

Първоначално публикуван от sergej Преглед на мнение
      не, сега е 255/75/15 ~ 30"
      Стига бе! Мислех че са по големи.
      Защо сложи толкова малки?

Коментар

Петре, и палатката и джипката са супер.
        Мисля си че от една тента лесно може да се приспособи нещо подобно.

Коментар

Първоначално публикуван от Andro_Pajero Преглед на мнение
          Стига бе! Мислех че са по големи.
          Защо сложи толкова малки?
          Защо,
          имах налични от Исузото ми, за момента карам 90% асфалт /София-Сандански-София/ и само 10% офф и те са ми за сега ок. Искам прво до оправа окачване /всички тампони са ми катастрофа,ресори са различни/, малко ламарините/имам една дупка в пода/ и тогава ще купувам гумите как требва.
          Three witches watch three Swatch watches.
          Which witch watch which Swatch watch?

Коментар

Първоначално публикуван от 5-ракиев Преглед на мнение
            Нещо като това ....?
            Това,разбира се е добро решение,но има два минуса: първо цената-незначително по-евтина от моята палатка.Второ-времето за разгъване е по-голямо,подпората от долу силно се влияе от терена(напр. на плаж е изпитание за находчивостта на всеки),а и материала не е най-добрият възможен...Единствено възможният относително евтин вариант е идеята на колегата,който предлага да се направи платнено удължаване над задният капак,но пак трябва грамотно да се пипнат детаилите....Хайде бе Андро-какво направи с ресьорите-държиш ни в неведение нещо....
            08седемшест5едно513четири

Коментар

Забавленията при мен продължават с пълна сила.
              Частично съм готов с предницата и тъй като виждам че има интерес, давам отчет.
              Вижте снимките и после ще коментираме:
              Прикачени файлове

Коментар

Както виждате даденостите бяха 92см. постигнати от мен с по големи обици, и шпренгване на пакета от два листа. Това обаче не ме задоволяваше (особенно след монтажа на лебедката и запознанството ми с някои съфорумци), и реших да го повдигна още малко, примерно с 5см. За съжаление с този метод не се получи, както виждате резултата е 3см., или 95см до веждата.
                Все пак не може да се каже че съм недоволен, на този етап ме устройва.

Коментар

За целта използвах втора употреба тройка пакети от Патрул 260, шпренгвах и монтирах с по големите обици.
                  Амортесьора, след повдигането стоеше в доста разгънато положение, затова реших да го удължа. Отбелязах положението в което стоеше, демонтирах, измерих хода и отбелязах средното положение. Разликата от белега до средата беше 6см. Удължих го с толкова и сега стои в средата.
                  Растоянието между противоударния тампон и моста е 12см., (хода на амортесьора е 9,5см.) затова реших да му подложа 3см., но това го оставям за другата седмица.
                  Тъй като нямам опит, не изключвам някъде да съм допуснал грешка, нека по знаещите да кажат.

Коментар

все бях виждал какви ли не неща но това удължаване на амортисьор не го бях и сънувал във всяка кутия на амортисьор има няколко прости правила който не трябва да се правят и едното е да се нагрява /в следствие на заваряне например/ мислиш ли че това ще издържи и дали не е повредило ама вече

Коментар

• До: Играчка за мъже

Докато го заварявах беше увит в мокра хавлия, смятам че повече от 40 градуса не съм го нагрял защото постоянно го опипвах.
                      Аз обичам нестандартните неща.

Коментар

Заварката ще издържи, това не ме притеснява. Простата сметка показва че няма грешка, а тоест 6см. удължаване е равно на 3см. от едната и 3см. от другата страна. Съответно 3см. подлагане на тампона, колкото показа и ролетката. Мисля че е без значение от коя страна и с колко ще се удължи.
                        Друго нещо не ми дава мира. След като съм спечелил тези 3см. надолу, и съответно нагоре, защо трябва да ги губя с по късия ход на старите амове. Хода им е 19см. Сега ми трябва нещо от порядака на 25см. и нагоре, ама не много.
                        Някаква идея, и да е на приемлива цена?
                        Последно редактирано от Аndro 160; 14-06-08, 08:40.

Коментар

Забавленията с повдигането смятам че съм ги приключил, или поне в близко бъдеще не ми се иска да влизам в подобни приключения.
                          Изключително неблагодарна работа. Утрепваш се от работа и резултата е някакви си мижави 2-3см., и п.....н кръст.
                          Това беше малко майтап, ама не съвсем, щото верно след неколко дневно залягане под джипа, сега ходя се едно съм глътнал бастун.
                          Иначе сериозно, доволен съм от резултата. Сега имам около 94,5 см. отпред, и отзад, или отгоре 2,5см. отпред, и 3см. отзад. Както споделих, очаквах малко повече, но здраве да е.
                          Повдигането отзад го направих само с по големи обици. След демонтажа на задните ресори се оказа че дъгата им е доста добра, и прецених че няма нужда от шпренгване. Обиците както виждате са лесни за изработка. Амортесьорите отново дойдоха къси и ги удължих по този начин.
                          След като приключих и отзад с нетърпение премерих какъв е резултата и установих че предницата ми е паднала с 1-2см. Елементарно би казал Шерлок Холмс, да ама бях удължил със заварка предните амортесьори. Тука вече немога да не призная че това беше грешно решение.
                          Нямаше особенни проблеми след малко игра с флекса, да ги върна в първоначалния вид. След това за да не откривам топлата вода, се разрових във форума и намерих решението което виждате по долу. Сега смятам да подложа на тампоните, да покарам така, а по натам да сложа нови по големи амортесьори.
                          В заключение искам да кажа, че извода който направих е, че с колкото искате да вдигнете, с два пъти повече трябва да увеличите растоянието между болтовете на обиците. Поне при мен така се получи. За шпренгването (шпренгвах само предните) което по принцип се отрича, ще карам и ще видиме.
                          Другата седмица, живот и здраве, продължавам с нови забавления.
                          Прикачени файлове

Коментар

браво, много хубава машина стана
                            не като моята :
                            Прикачени файлове

Коментар

Първоначално публикуван от sergej Преглед на мнение
                              браво, много хубава машина стана
                              не като моята :
                              Много си е хубава даже.
                              Обещавам да не търся авторски права.

Коментар

чесно, кога сравнявам и двата патрола ни, виждам арабския кон и един горски работен кон /мой/

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X