Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви фарове за Y60?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Какви фарове за Y60?

Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнение
    ...никакво заслепяване на отсреща каращите (съдя по това, че никой не мие пресветкал)...
    Хората са посвикнали. За да ти присветкат, значи си ПРЕКАЛИЛ. Аз ако трябва да присветвам на всички, които са с откровено криви/високи лампи, лявата ми ръка ще е само там. Това не значи, че няма проблем.

Отделно, американските коли и резервните части за тях тук пристигат с европейски вариант на фаровете. Вероятно си с тях.

Коментар

Еми значи и вносителя се намери. След като имат правоъгълни, ще да имат и кръгли. Ако са и европейски вариант - още по-добре.

За цената е прилична. Ако реша че ксеноните, които се каня да слагам, не са удачни по някаква причина, ще си взема от правоъгълните. Щото и мойте в момента се пълнят. Нямат тяло, а е само рефлектора с една гума отзад, през която минават крачетата на крушката. Сигурен съм че всеки е виждал такова.

Бях решил че рефлектора на единия си е тръгнал, ама се оказа че му няма нищо. Малко калчица е влязла. Изчистих го и е като нов. Но новите междувременно бяха тръгнали насам. Ще мисля да им присаждам някакви чашки отзад. Това в момента не си е работа.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Европейските Вранглери не са с такива фарове, те са си фарове с подменяща се крушка. Може да има заслепяване ако не са регулирани правилно, но при правилно такова аз не виждам какъв проблем би имало. И въпреки всичко аз мисля, че тази цена за чистонов фар е невероятно ниска, и за целите на Чавдар е перфектен, ако става от TJ и е на тази цена. Сменянето пък става в рамките на 2-3 минути.
        99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
        It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Водят се H6024.

Правят ги SYLVANIA,PHILIPS,GE.

На WRANGLER кръглите са такива...
          Левия и десния фар имат различно насочване на светлинния сноп и поради тази причина, различна оптика. Ако тези фарове не са комплект ляв и десен, пак ще е някаква крива работа, не отговаряща на никакви стандарти, само за в гората.
          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Нямат ляв и десен, двата са напълно еднакви. Не съм разбирач, но пак казвам, не откривам никакъв проблем в светлината. Защо решавате, че стават само за гората, незнам.
            99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
            It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Малинов Преглед на мнение
              Нямат ляв и десен, двата са напълно еднакви. Не съм разбирач, но пак казвам, не откривам никакъв проблем в светлината. Защо решавате, че стават само за гората, незнам.
              Говорят за другия вид. Твоите явно са като всички други кръгли европейски. Като на Гоуф, Нива, Мерцедес и т н

Коментар

Що не ме питате мен за ксенони и къде са моите ? Изхвърлих ги! Не стават за хардоффроуд. Пламен ви го каза , стават на стробоскоп !Едно е да си караш разходката , а съвсем друго е на състезание. На шумен едва финиширах.Наложи се да ги гася , че ми се завиваше свят от мигането!
                PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                0899187766

Коментар

Първоначално публикуван от churov Преглед на мнение
                  Що не ме питате мен за ксенони и къде са моите ? Изхвърлих ги! Не стават за хардоффроуд. Пламен ви го каза , стават на стробоскоп !Едно е да си караш разходката , а съвсем друго е на състезание. На шумен едва финиширах.Наложи се да ги гася , че ми се завиваше свят от мигането!
                  А защо почват да мигат? Я ги дай насам, да ги отучим от мигане.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                    Левия и десния фар имат различно насочване на светлинния сноп и поради тази причина, различна оптика. Ако тези фарове не са комплект ляв и десен, пак ще е някаква крива работа, не отговаряща на никакви стандарти, само за в гората.
                    Различни са на някои коли. Те там и не влизат и не могат да се разменят. Тия, както и правоъгълните на WRANGLER са съвсем еднакви. И европейските, и американските. И жигулските, и голфовите и всички други "стандартни" изпълнения. И надписите и всичко им е еднакво. На ферозата също.
                    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      Е защо... Влязла е гняс или във фара, или по кабелите, или в баластите. Стандартното уплътнение, дето се слага на капака на фара не е особено удачно, особено ако не се залепи. Или има клаясала клема по захранването на баластите. Като им падне напрежението до към 9V - почват да правят такива мизерии.

Едно е сигурно - по ненадеджна технология са, с всичките кабели, преправяния, електроника и високи напрежения.

А те и двата ли започната да мигат, или само единия?

А отделно варианта H4 с движеща се крушка е още по-проблемен, особено ако е много "жълт".

Обаче всичко това съвсем няма да ме спре да си сложа ксенони на джипката. В баластите, които съм поръчал, вода не може да влезе. Запалката е външна и залята със смола. Кабелите са добре уплътнени, поне докато са на сравнително нови. Уплътненията са силиконови. Остава само да озмисля как да уплътня фаровете и кабелите, влизащи в тях. Заводските клеми ще сменя, защото така или иначе са клаясали.
                      Последно редактирано от sparkybg; 08-05-08, 12:54.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                        От водата ! Изхвърлих ги с яд!
                        PATROL 2.8TD КЪСА БАЗА -МАЛКО ПИПНАТ
                        КТМ 990 ADVENTURE , SUZUKI DRZ400-E,YAMAHAYZ250F
                        0899187766

Коментар

Различни са на някои коли. Те там и не влизат и не могат да се разменят. Тия, както и правоъгълните на WRANGLER са съвсем еднакви. И европейските, и американските. И жигулските, и голфовите и всички други "стандартни" изпълнения. И надписите и всичко им е еднакво. На ферозата също.
                          За да не съм голословен, ето какво пише в ЕТКА за фаровете на Голф 2 (фирмения каталог на VAG за резервни части). Прави ми впечатление, че се продават в комплект от двата фара, като е указано кои са за лява и кои за дясна посока на движение. В магазините за оригиналдъ части, може да продават само един вид фар, универсален, но те не са критарий за каквото и да било, поне за мен.
                          Прикачени файлове

И коментаторите...

Коментар

А ето какво казва TecDoc:

BOSCH смятам са си съвсем "оригиналише".

Обаче Valeo например имат ляв и десен. Пак за същия голф. А да ти кажа ли защо? За да продават по 2 наведнъж.

Така че и двамата сме прави. Но когато са различни на тах си пише ляв/десен. Когато са еднакви - не.

Едит: Сега виждам и друго - от списъка от ETKA се вижда смо че са по 2 броя. Никъде не виждам да са ралични, но може и да бъркам нещо. Ще са различни единствено ако са с различни кодове левия и десния. А от картинката не се вижда такова нещо.
                            Прикачени файлове

Коментар

А ето какво казва TecDoc:

BOSCH смятам са си съвсем "оригиналише".

Обаче Valeo например имат ляв и десен. Пак за същия голф. А да ти кажа ли защо? За да продават по 2 наведнъж.

Така че и двамата сме прави. Но когато са различни на тах си пише ляв/десен. Когато са еднакви - не.

Едит: Сега виждам и друго - от списъка от ETKA се вижда смо че са по 2 броя. Никъде не виждам да са ралични, но може и да бъркам нещо. Ще са различни единствено ако са с различни кодове левия и десния. А от картинката не се вижда такова нещо.
                              Да не звучи като заяждане на дребно, ама по-достоверно би ми изглеждала информация от каталога за оригинални части, да кажем на Дайхатсу, Бош или Хела. В обобщените бази данни не е като да не се срещат "аномалии". Освен това, явно не си разгледал внимателно информацията която съм показал. Комплектите са обозначени с "right-hand traffic only" и "left-hand traffic only" като двата вида са с различен парт номер. Това, че са в комплект по два, може да е от чисто търговски съображения - за по-голяма печалба, но според мен е за друго. Някои от фаровете, дори и на един производител имат по няколко "версии" които изглеждат различно визуално, като шарка и се предлагат по два за да няма автомобила вид на сбирщайн.

И коментаторите...

Коментар

Right hand traffic only означава за коли с десен волан, тоест в UK например. И обратното.

Английските фарове са обратни на българските например. Работата идва от там че тук пешеходците са ни отдясно, а движещите се в насрещното - отляво. А фара съответно трябва да свети към пешеходците и знаците, за да се виждат. В същото време не трябва да свети към тия в насрещното движение, за да не ги заслепява.
                                В UK и Австралия например е обратното. От там и оптиката И НА ДВАТА фара е обърната огледално. А левия и десния фар са си съвсем еднакви, и ако застанеш срещу стена със запалени фарове сам ще разбереш какво имам в предвид, и ще видиш че светят еднакво, и пращат сноп надясно, също абсолютно еднакъв, без да пращат същия сноп наляво към насрещно движещите се. Това е и една от причините да не е позволено да се движиш само на фарове за мъгла ниско в бронята. Защото не светят достатъчно далече, и не светят достатъно високо настрани, за да виждаш какво имаш от дясната си страна. Ако е знак добре, ама ако е пешеходец?

А QTY 2 във всички справочници, с които съм работил, означава че колата има по 2 фара от този вид, а не че се продават в комплект по 2. Принципно е неправилно двата фара да са различен модел, или от различен производител, обаче никъде не е забранено, до колкото знам, стига да са регулирани правилно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X