Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Какви фарове за Y60?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Какви фарове за Y60?

Някой пробвал ли е да слага от нещо друго?

Щатните хем не ми харесва как светят, хем от вътре стъклото е вече постоянно мръсно, защото при всяко минаване през по-дълбока вода фаровете стават на аквариумчета с кална вода.
    Ние не сме неутрални!

До: Какви фарове за Y60?

Ами можеш да пробваш да ги окомплектоваш със едни ксенонови крушки и ще видиш,че разликата е огромна.А за пълненето с вода просто ги изолирай със силикон или някакъв друг материял.При мен сглобката на рефлектора с фара е намазана обилно със силикон,а отзад целия фар е омотан с широка армирана лента/тип залепена уста на американски пленник/,и макар от време на време фаровете да се изпотяват такива филми като пълнене и изпразване с кални или дори чисти води нямам.Поздрави.
    NISSAN FOREVER
    -----------------------------------------------------------------------------
    Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Би трябвало да става от ТЛК70, Дифендър, Голф2, Г-класа, Трабант...

Коментар

Явор Вромос ми сложи някакви нови фарове - светят чудесно и не се пълнят с вода. Паснаха по размер 1:1 със старите.... Ако им сложиш и ксенон - супер .....

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
          Би трябвало да става от ТЛК70, Дифендър, Голф2, Г-класа, Трабант...
          ...жигули. горещо препоръчвам от бус Транспортер.
          За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Всъщност мисля че тоя размер има и крушка с рефлектор. Тоест целия фар е крушка. Като изгори - сменяш всичко. Обаче предимството е че не се пълни с вода - затворен е херметически. Дори да го потопиш и накиснеш, пак не се пълни. Правят ги OSRAM, GE, SYLVANIA, може би и PHILIPS. Има ги в eBay.

Фаровете иначе са стандартен размер и стават от един куп коли.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
              .... Ако им сложиш и ксенон - супер .....
              мокриш и става стробоскоп.
              иначе Яро е прав.
              ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от горби Преглед на мнение
                Явор Вромос ми сложи някакви нови фарове - светят чудесно и не се пълнят с вода. Паснаха по размер 1:1 със старите.... Ако им сложиш и ксенон - супер .....
                Wesem? А иначе - какви ксенони, какви поръчки от e-bay бе хора?!?
                Камиончето вече е "бегачка", а там понякога фаровете могат да бъдат в категория "Консумативи" - вода, кал, близки срещи с дървета и т.п. ...

Т.е. търси се преди всичко функционалност, както и бърза и колкото се може по-евтина замяна в случай на необходимост.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Водят се H6024.

Правят ги SYLVANIA,PHILIPS,GE.

На WRANGLER кръглите са такива. Все някой ги внася и тук. Казах къде съм виждал. Съвсем не е задължително да се пазаруват от там.

Нямат габарит.

При нормален търговец би трябвало да са евтини - 30-50лв.

Водят се "SEALED BEAM", или фар-крушка. По принцип е американски стандарт май. Много коли тук също имат такива.

Вода вътре не можеш да вкараш, ако не ги строшиш. Влизат си в стандартните гривни/фарове, и заместват рефлектора и крушката на стандартните фарове. Като размер са едни от най-разпространените фарове. Същото го има и правоъгълно, пак за вранглер. На мойта стават правоъгълните.

Сега за ксеноните - на колата 3-ти път мия двигател с пароструйка. Проблеми с ксеноните няма. А изобщо не се съобразява къде да се пръска. Даже им казах умишлено да пръскат навсякъде, за да изчистят добре. Но за твойте цели все пак може би не е удачно. Въпроса беше че проблема с водата е решим.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Американските фар-крушка не правят ли МНОГО размазани къси?

Коментар

Не знам. Пък и е въпрос на вкус в крайна сметка.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                        Не знам. Пък и е въпрос на вкус в крайна сметка.
                        Не само. Вадиш очите на тези пред теб. Американските фарове са широко коментирани за това.

Коментар

Е за това не знаех. Аз съм си поръчал американски с H4 крушка, ама още ги чакам да дойдат. Ще видим какъв ще е резултата.

Обаче точно това не ги ли прави по-подходящи за в гората?

Коментар

Мойте не са кръгли, но пак да кажа. Никакви проблеми с късите, никакво заслепяване на отсреща каращите (съдя по това, че никой не мие пресветкал). Цена 35лв в Скорпион 13, невероятно ниска цена за цял фар. Мисля и че животът им е по- дълъг. Аз мойте ги смених преди преди месец, първо единия, след седмица изгоря и другия, като имате впредвид, че от колата свалих оригиналните, на повече от 15 години, фарове. Само с единствената забележка, че новите единия е малко по-лъскав от другия.
                            99 WJ V8, 5" lift long arm, 35"...
                            It's a Jeep thing - you wouldn't understand..!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              ...
                              Обаче точно това не ги ли прави по-подходящи за в гората?
                              Не твърде. Просто нямат рязка граница между тъмно-горе и светло-долу. Изглеждат като силно нефокусирани европейски къси.

Пък и в гората, ако няма плътна мъгла и ако си сам, е нормално да караш на дълги + всякакви други лампи, които имаш. Ако не си сам, общо взето свети силно първият, а другите след него са като на улицата.

Друг проблем на някои от тези крушки-фарове (може би по-старите) е страховитото им счупване - пълни са с вакуум и имат значителен обем.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X