Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Диагностика с "кламер" и с кабел, софтуер, кодове на грешки

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Здравейте,
    Някой ползвал ли е за наблюдение на живи данни китайски скенер ELM327 OBD2, като този от снимката по-долу.
    Терано 2, 2001г, 2.7 tdi
    16 пинова букса

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20230916_221021_AliExpress.jpg
Прегледи:566
Размер:247.1 КБ
ID:6937378 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20230916_222328_AliExpress.jpg
Прегледи:553
Размер:196.8 КБ
ID:6937379 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_20230916_224654_AliExpress.jpg
Прегледи:557
Размер:285.6 КБ
ID:6937377
    Прикачени файлове
    Toyota RAV4 III 2.2 D-4D 136 Hp
    Nissan Terrano II R20 2.7 TDi 125 Hp

Коментар

Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнение
      Светна ми чека:

- OBD четеца дава грешка P0217 - колата прегрява или не работи вентилатора или...

- с кламера дава грешка 0807 - повредена стоп машинка.

Първото не е вярно.

Стопмашинките обаче са две.

Едната е за стоповете. Преди 2 седмици се беше разпаднало тампончето, което натиска машинката. В резултат - стоповете ми светеха постоянно. Замених тампончето с пластмасов болт

Втората стоп машинка се оказа, че подава сигнал на ЕКУ-то, че е натисната спирачката и от там вероятно командва помпата. Е, днес се беше разпаднал и нейния тампон. Чека свети за това.

Хайде сега кажете - това не е ли "програмирано стареене". Точно на 23-тата година се разпаднаха в рамките на 2 седмици...

П.П. При 16 пиновата букса, миганията се броят на включен кламер. Махне ли се - спира да мига.
      Светна ми чека и на мен - грешка 0807 .... Тераното ми е прозведено 2001 година...Хм 23 годишно...

Коментар

Същата грешка дава и когато са изгоррли всички крушки, или ало са сложени диодни навсякъде.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

... счупено тампонче на едната стоп машинка беше.

Коментар

• bullet_pk
            bullet_pk коментира
            Редактиране на коментар
            Наглеждай и другото тампонче. Или поне за черни пластмасови парчета в краката. То е за стоповете. Само, че там няма да светне чек-а, а ще оснанат светнати стоповете.

Здравейте , Тераното ми (2.7 , 125 к.с. 1999 г.) дава грешка (при подаване на контакт единичен звуков продължителен сигнал) , след запалване няма повторен звук , чека не свети , при окъсяване с кламер няколко пъти ми излиза че имам проблем 0402 - FUEL TEMP SENSOR (сензор за температура на горивото) , огледах около помпата ,около целия горивен път и не мога да намеря някакъв дат4ик или сензор , или просто аз не мога да го видя ,може ли някой ,който се е сблъсквал с такъв проблем да сподели , да качи снимка или да ме насочи къде да го търся или как да отстраня проблема , благодаря !

Коментар

• sparkybg
            sparkybg коментира
            Редактиране на коментар
            Единствениоя звуков сигнал при Terrano е за забравени фарове. Ако са слагани някакви LED-ове или е имало разни еквилибристики от алармаджии и други подобни на тях креатури, търси в тая посока.

• Cvetelin Petkov
            Cvetelin Petkov коментира
            Редактиране на коментар
            Оказа се ,че звуковия сигнал въобще не идва от зумера ,който е за забравени фарове , а идва от самото табло със километража обортомера и другите неща , явно и там има някаква пищялка ,незнам дали заводски е така или е добавяно в последствие в частност като изключа дясната букса и подам контакт , звука от таблото не се чува, и при извадена букса като си пусна фаровете на отворена врата зумера който явно е в дъното някъде на таблото си се чува ,съвсем различен звук,почвам да го разглабям пък ще видим , извинявам се че нещата малко се отдалечиха от темата ...ако все пак някой има някакви насоки ще съм много благодарен ...
            Последно редактирано от Cvetelin Petkov; 16-11-24, 14:03.

• rmihalev
            rmihalev коментира
            Редактиране на коментар
            И при моето е така - давам на контакт и се чува единичен звуков продължителен сигнал. Мисля, че е нормално.

Добър ден. След диагностика с кламер на терано 2.7 125кг излизат грешки 0108 и 0905, колата на моменти не иска да вдига повече от 1к оборота с натиснат педал на газта до долу. Гасиш палиш и се оправя. Между 1500 и 2500 оборота на място при подаване на газ, претриса и пуши бяло синьо, и мирише много. Някой път като я ряскам няколко пъти и отпусна газта, угасва. Някой пъти свети чек като запаля, форсирам я 1 2 пъти и угасва, отначало си мислех дебитомера да не прави проблем но и с откачен букса не искаше да си подава газ днес. Мисля че няма егр гледах отзад, не видях да има.

Коментар

Първоначално публикуван от Cvetelin Petkov Преглед на мнение
            Здравейте , Тераното ми (2.7 , 125 к.с. 1999 г.) дава грешка (при подаване на контакт единичен звуков продължителен сигнал) , след запалване няма повторен звук , чека не свети , при окъсяване с кламер няколко пъти ми излиза че имам проблем 0402 - FUEL TEMP SENSOR (сензор за температура на горивото) , огледах около помпата ,около целия горивен път и не мога да намеря някакъв дат4ик или сензор , или просто аз не мога да го видя ,може ли някой ,който се е сблъсквал с такъв проблем да сподели , да качи снимка или да ме насочи къде да го търся или как да отстраня проблема , благодаря !
            Аз имам подобен проблем, но при мен освен че пищи, не иска да завърти и стартера. Стигнах до извода че проблемът е в ключалката на запалването, защото като натисна ключа навътре (силничко) проблем няма и стартера завърта. С течение на времето необходимото усилие само се увеличава и вероятно някой ден изобщо няма да мога да запаля. Разглобявах самия патронник на ключалката - вътре има накакъв миниатюрен прекъсвач кото се натиска при завъртане. Предполагам че той се износва и прави проблем

Коментар

Беше почнал да прави проблем, смених стартера, след това слжоихме и допълнително копче за палене, но тутак си сам се оправи и си пали и от ключа.

Коментар

Здравейте, за Терано 2, 2000г, 2.7 tdi, може ли да се проверят дюзите с кабел и има ли колега във Варна към когото да се обърна за подобна диагностика?
                Мерси предварително!
                Toyota RAV4 III 2.2 D-4D 136 Hp
                Nissan Terrano II R20 2.7 TDi 125 Hp

Коментар

Само умната, в частта и само за сензора. Ако ако тя не беше в ред щеше да разбереш очеизвадно.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X