Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Диагностика с "кламер" и с кабел, софтуер, кодове на грешки
Свий
Това е залепена тема.
X
X
-
Първоначално публикуван от bullet_pk Преглед на мнениеСветна ми чека:
- OBD четеца дава грешка P0217 - колата прегрява или не работи вентилатора или...
- с кламера дава грешка 0807 - повредена стоп машинка.
Първото не е вярно.
Стопмашинките обаче са две.
Едната е за стоповете. Преди 2 седмици се беше разпаднало тампончето, което натиска машинката. В резултат - стоповете ми светеха постоянно. Замених тампончето с пластмасов болт
Втората стоп машинка се оказа, че подава сигнал на ЕКУ-то, че е натисната спирачката и от там вероятно командва помпата. Е, днес се беше разпаднал и нейния тампон. Чека свети за това.
Хайде сега кажете - това не е ли "програмирано стареене". Точно на 23-тата година се разпаднаха в рамките на 2 седмици...
П.П. При 16 пиновата букса, миганията се броят на включен кламер. Махне ли се - спира да мига.
Коментар
-
-
Здравейте , Тераното ми (2.7 , 125 к.с. 1999 г.) дава грешка (при подаване на контакт единичен звуков продължителен сигнал) , след запалване няма повторен звук , чека не свети , при окъсяване с кламер няколко пъти ми излиза че имам проблем 0402 - FUEL TEMP SENSOR (сензор за температура на горивото) , огледах около помпата ,около целия горивен път и не мога да намеря някакъв дат4ик или сензор , или просто аз не мога да го видя ,може ли някой ,който се е сблъсквал с такъв проблем да сподели , да качи снимка или да ме насочи къде да го търся или как да отстраня проблема , благодаря !
Коментар
-
Оказа се ,че звуковия сигнал въобще не идва от зумера ,който е за забравени фарове , а идва от самото табло със километража обортомера и другите неща , явно и там има някаква пищялка ,незнам дали заводски е така или е добавяно в последствие в частност като изключа дясната букса и подам контакт , звука от таблото не се чува, и при извадена букса като си пусна фаровете на отворена врата зумера който явно е в дъното някъде на таблото си се чува ,съвсем различен звук,почвам да го разглабям пък ще видим , извинявам се че нещата малко се отдалечиха от темата ...ако все пак някой има някакви насоки ще съм много благодарен ...Последно редактирано от Cvetelin Petkov; 16-11-24, 14:03.
-
Добър ден. След диагностика с кламер на терано 2.7 125кг излизат грешки 0108 и 0905, колата на моменти не иска да вдига повече от 1к оборота с натиснат педал на газта до долу. Гасиш палиш и се оправя. Между 1500 и 2500 оборота на място при подаване на газ, претриса и пуши бяло синьо, и мирише много. Някой път като я ряскам няколко пъти и отпусна газта, угасва. Някой пъти свети чек като запаля, форсирам я 1 2 пъти и угасва, отначало си мислех дебитомера да не прави проблем но и с откачен букса не искаше да си подава газ днес. Мисля че няма егр гледах отзад, не видях да има.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Cvetelin Petkov Преглед на мнениеЗдравейте , Тераното ми (2.7 , 125 к.с. 1999 г.) дава грешка (при подаване на контакт единичен звуков продължителен сигнал) , след запалване няма повторен звук , чека не свети , при окъсяване с кламер няколко пъти ми излиза че имам проблем 0402 - FUEL TEMP SENSOR (сензор за температура на горивото) , огледах около помпата ,около целия горивен път и не мога да намеря някакъв дат4ик или сензор , или просто аз не мога да го видя ,може ли някой ,който се е сблъсквал с такъв проблем да сподели , да качи снимка или да ме насочи къде да го търся или как да отстраня проблема , благодаря !
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар