Няма как са знаеш мощост на мотора, без да си змерил тази на колелата.
Има дино стендове, които си ползват някакви формули(незнам до колко коректни) и показват направо мощност на мотора и предполагам е въпрос на избор какво да показва. Иначе си прав няма начин да се замери мощност на мотора без да се измери на гумите освен ако не се замерва мотора извън коша на някакъв стенд.
Няма как са знаеш мощост на мотора, без да си змерил тази на колелата.
Не съм достатъчно запознат как я мерят мощността и как я преобразуват. Това което ми показаха било мощност но двигателя при вкл. 4х4 . На по късен етап ще го качам пак и ще искам да знам колко изкарва на колелата. Като при този тест не беше направено охлаждане на кулера а и има нужда от още гориво.
Може би е удачно да се помисли за система за следене на температурата на изгорелите газове. Удачно е при подобен тунинг. При определени режими на бедни смеси може да излязат нещата от норма и да се стигне до последствия. Както е написал колегата за принципа на оксижена.
Колега не съм капацитет, просто ми стана интересно и любопитно - така разположен кулера точно над двигателя няма ли да се загрява от двигателя и да не охлажда добре? Ще взима въздух от капака, обаче като не се движи колата, от там какво точно ще влиза, какво ще става с топлината от двигателя отиваща право нагоре и какво ще става с покачващата се температура? Иначе браво за вложените усилия и подобрения!
Kia Sorento 2.5 CRDI EX - now
Suzuki Samurai 1.3 - липсва ми как друска и къде ходи
При определени режими на бедни смеси може да излязат нещата от норма и да се стигне до последствия. Както е написал колегата за принципа на оксижена.
Te 90% от режимите на тоя мотор са при хипер бедни смеси. Освен това с чугунена глава и блок самия двигател ще прегрее много преди изходящите газове да започнат да правят проблем.
Ама, топлата вода по въпроса е открита от оситата отдавна. Просто се прави като тях и толкоз.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Te 90% от режимите на тоя мотор са при хипер бедни смеси. Освен това с чугунена глава и блок самия двигател ще прегрее много преди изходящите газове да започнат да правят проблем.
Ама, топлата вода по въпроса е открита от оситата отдавна. Просто се прави като тях и толкоз.
Колега не съм капацитет, просто ми стана интересно и любопитно - така разположен кулера точно над двигателя няма ли да се загрява от двигателя и да не охлажда добре? Ще взима въздух от капака, обаче като не се движи колата, от там какво точно ще влиза, какво ще става с топлината от двигателя отиваща право нагоре и какво ще става с покачващата се температура? Иначе браво за вложените усилия и подобрения! [emoji2]
В момента кулера загрява и реално ефекта от него е почти никакъв. Ще му се монтира перка за охлаждане но изчаквам доставката.
И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Дизеловия мотор по принцип си работи на бедни смеси, освен ако не е настъпен толкова че отзад да прави кълбета черен дим.
Не мисля че температурата на изходящите газове би била проблем за тоя мотор, предвид конструкцията му, или по-точно чугунената глава и предкамерното впръскване.
Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!
Коментар