Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с таблото на Терано 2 98г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с таблото на Терано 2 98г

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
    С какви ги смени? Диодни?

Аз само тая на часовника малко я позатъмних с перманентен маркер върху фосфора на диодите, че вадеше очи при мен.
    С работещи Обикновени крушки, не са ледове. Това преди 1 година, за това време имам една изгоряла
    Nissan Terrano II 2.7TDI

Коментар

Първоначално публикуван от kaliandar Преглед на мнение
      1 година, за това време имам една изгоряла
      А оригиналните изкарват по 8-9 години преди изгаряне.

Безсмислено е - 20 броя от посочените горе струват 6 долара, или 54 стотинки парчето и ще изкарат до пенсиониране на автомобила. Вярно, ще ги чакаш месец да дойдат, но пък и поне при мен не беше тупнал тъпана да ги сменям спешно. Ако не ти се чака - и тук има варианти за по 2-2.5 кинта парчето. Еми категорично няма да дам толкова, а ще изчакам месец.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Като купих колата на таблото светеха само половината оборотомер и индикатора на горивото, останалото тънеше в тъмнина и си беше приключение карането по нощите - непознат автомобил, не знаеш скоростта, не знаеш грее ли и т.н. Като сложиш и приближаващата зима нямаше време да поръчвам и чакам диоди, макар още тогава Спарки да ми даде такъв съвет.

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
        Оправията е не да ги проверяваш, ами да ги смениш всичките с ей-такива, топло бяло, че да стават за всичко (и за осветление и за индикатори):
        [ATTACH=CONFIG]850001[/ATTACH]Единствено за алтернатора и горивото лемпите не се подменят с LED, а с обикновени Т10. Те и трудно горят - и двете хем светят малко (освен ако не си с бензинка на газ и караш постоянно на лампа), хем на понижено напрежение.
        Тогава сложих лампички, но имам намерението да ги сменя с диодни, особено след като се повозих по тъмно в Тераното на Спарки. Гледам братята китайци правят различни диоди с цокъл Т5:
        http://www.ebay.com/itm/201060632364...MakeTrack=true

http://www.ebay.com/itm/20x-12V-Whit...BVm20E&vxp=mtr

http://www.ebay.com/itm/10-x-T5-12V-...BSquHP&vxp=mtr

Та да попитам всичките ли стават като цокъл, каква мощност трябва? Гледам че цветовата им температура е 6000-6500К, та може би ще синеят, а Спарки препоръчва топло бяло. Ако някой скоро е взимал и си пази линка, нека да го сподели с нас, а желаещите можем да се обединим и един да поръча колкото бройки трябват. Впрочем колко е необходимата бройка за една кола?
        И един въпрос към Спарки - за алтернатора и горивото Т10 или Т5?

Коментар

Ицо, пробвал съм 4 чишита, вЕрвай ми, знам какво говоря. Тия от първия линк са твоите (с 5630 диоди, без диод, греещ нагоре), в топло бяло. Сваляш таблото и сменяш наред, БЕЗ тая за бензина и тая за зареждането - тах ако изобщо ги сменяш (моите не ги смених) ги смени с обикновени.

А не ти трябва диод, греещ нагоре, защото индикаторите ще ти вадят очите, а подсветката няма да е равномерна. Препоръчаните от мен, понеже са със странични диоди, в индикаторите не са толкова ярки, а в подсветката/осветлението хвърлят настрани, а не нагоре, от което се получава равномерно осветление.

Тия от втория ти линк са ташак тотален и за нищо не стават, отделно дето изобщо не се знае дали ще можеш да ги сложиш. Не се лъжи по цокъла - всички си приличат, обаче 3/4 от тях няма да станат на тераното. И 2 варианта на такива пробвах - в голфове и прочие народни возила може и да са ОК, ама не са за тераново табло.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ако някой поръчва,пишетеме в списъка.

Коментар

Спарки, аз на теб ти вЕрвам за всичко!!! Знаеш, че каквото и да съм правил по Тераното, първо съм се консултирал с теб! Затова и сега питам кои да се купуват, а и както вече писах - видях как свети твоето табло. Не е случайно че колегите те назовават ГЛАВЕН ТЕРАНОВЪД. Тези от първия линк обаче са с цветна температура 6000-6500К, а ти препоръчваш топло бяло, което значи 2700-3000К. Ще се поразровя за такива.
              Тошо78, пиша те в списъка, а и който желае още да ми пише на лични, до топлото има време.

Коментар

Влез в ebay и търси "T5 5630 warm" и ще ти излязат и топли. Има ги по 10, 20, 50 и 100 броя.

Имайте предвид че в момента е китайската нова година, тъй че може да се забавят малко. Има ги и в английския ebay от Англия, ама идват на тройна цена - 100 броя ще дойдат 60 лири. Но пък ще дойдат за седмица. За едно табло отиват нещо като 12-15 броя (не помня точно). Може да си вземете и T10 - на ръчките за контрол на парното е една такава, тъй че един комплект ще ви стигне за всички. Макар че аз и там набутах T5 с малко еквилибристики с поялника. Крушката в пепелника също е T5. Вече в разните бутончета и копчета проблема е по-сложен - за там си взимах насипни диоди и им запоявах съпротивления - хем са по-дребни крушките там, хем не са еднакви във всеки бутон, хем трябва да светят доста слабо, иначе дразнят, та по тоя повод ако помня добре им запоявах нещо като 2-3 килоома резистори.

Коментар

Здравейте колеги,

Ако някой поръчва светлинките и има възможност - бройте и мен!
                  Имам един въпрос и към колегата със светлината за 4x4 - откри ли проблема и какъв беше? Едва от тази тема разбрах, че на таблото изобщо съществува такава лампа!

Поздрави!

Коментар

Първоначално публикуван от Onzi Преглед на мнение
                    Здравейте колеги,

Ако някой поръчва светлинките и има възможност - бройте и мен!
                    Имам един въпрос и към колегата със светлината за 4x4 - откри ли проблема и какъв беше? Едва от тази тема разбрах, че на таблото изобщо съществува такава лампа!

Поздрави!
                    Здрасти колега,още не съм го отстранил проблема със светлината за 4х4,нямам време да се завирам отдолу,при резултат ще напиша и ще снимам разбира се...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X