Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с таблото на Терано 2 98г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Проблем с таблото на Терано 2 98г

Здравейте,имам няколко проблема по таблото. 1-скоростомера показва каквото си иска,всички лампи са сменени а полвината табло не свети и стрелката за температурата на двигатела не показва првилно,смених датчик и термостат и пак същото.Някой да има идея защо е всчко това и може ли да се отремонтира.

От: Проблем с таблото на Терано 2 98г

Няколко теми по - надолу, даже и заглавието е почти същото.

Коментар

Видях ,но там се дискотира табло след 2000г.Те са известни с прблемите си,не съм сигурен дали имат нещо общо.

Коментар

И аз имам подобен проблем смених всички крушки и пак някой не светят.А скоростомера ми показва доста по висока скорост от реалната

Коментар

Скоростомера и при мен показва около 12-14км отгоре,явно при всички е така.

Коментар

При мен скоростомера показваше драстично повече,приме на 1ва вече на 160км .Днес си купих друго табло и нещата се подредиха с изключение на температурата порчах друг термостат този път от евро 07 когато го сложа ще пиша за ефекта.

Коментар

Първоначално публикуван от тошо78 Преглед на мнение
              Здравейте,имам няколко проблема по таблото. 1-скоростомера показва каквото си иска,всички лампи са сменени а полвината табло не свети и стрелката за температурата на двигатела не показва првилно,смених датчик и термостат и пак същото.Някой да има идея защо е всчко това и може ли да се отремонтира.
              Същата работа е и при мен. Скоростомерът показва с 10-15 км. повече от реалните. Стрелката на температурата, при напълно загрял двигател, е далеч от средата на скалата, това при сменени датчик и термостат ( на снимката е максимума който достига).Не светят и някои от лампите осветяващи таблото и парното, но тях не съм ги проверявал, та може и да са си изгорели. Постепенно му свикнах и вече не ме дразни.
              Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Изображение036.jpg
Прегледи:2
Размер:103.3 КБ
ID:5698053

Коментар

Температурата е важна особенно в тежки терени,трябва да работи коректно.

Коментар

Ами в краен случай външен уред/ако не става по друг начин/вместо да не знаеш каква е температурата...

Коментар

Скоростомера понякога си играе както си иска, после се оправя сам, моят е дизел '94, но температурата да не показва точно? ако си сменял и термостат, а защо смени датчика и работеше ли добре със стария датчик, тоест да не е заради датчика! крушките се сменят, но трябва да го разкачаш.. играчка си е, моите ги смених и всичко светна...
                    Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
                    X-trail 2.2 Di 2003
                    Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Първоначално публикуван от afgany Преглед на мнение
                      Скоростомера понякога си играе както си иска, после се оправя сам, моят е дизел '94, но температурата да не показва точно? ако си сменял и термостат, а защо смени датчика и работеше ли добре със стария датчик, тоест да не е заради датчика! крушките се сменят, но трябва да го разкачаш.. играчка си е, моите ги смених и всичко светна...
                      Ако това в червеното е към мен, веднага обяснявам!Когато купих джипа през 2010 г. стрелката показваше още по-ниско.Съответно, след консултация с колегата Спарки, смених термостата с правилния.Стрелката леко се вдигна като достигна сегашното положение. Някъде във форума имаше и тема за това. В последствие, смених и датчика, но промяна не настъпи. От тогава си я карам така и не съм имал проблем нито на магистрала карайки я със 130 км. лятото, нито по баирите на първа с включен преден мост, натоварена с четири ловджии, пушки, раници и т.н.

Коментар

Не мога да кажа дали стрелката ти показва правилно, при мен е по-високо, но моят двигател е без интеркулер '94, но същото табло...Чувал ли си някога да се включва виското? То се включва при качване на особенно висока температура, перката се чува как бучи като допълнение към "рева" на двигателя. Ако чуеш допълнителен вой значи виското се е включило и започва да охлажда, тогава температурата пада и на таблото. Това би било и предупреждение, че качваш опасна температура, тоест като втора аларма да го имаш в предвид, иначе не знам какво можеш да направиш.../освен да пробваш с друго табло, което не е трудно да се намери по моргите според мен/ Ако си сменял водна помпа може и да си с по-калпаво виско, но смятам, че и то се включва /поне при мен да, малко под горната граница в червеното/. Аз съм карал най-малко 10 км, може и доста повече да е било, без грам вода, изкривил се беше термостата, но двигателя си пее, доста е здрав...
                        Maverik/Terrano 2 2.7 TDI, 1997
                        X-trail 2.2 Di 2003
                        Maverik/Terrano 2 2.7 TD, 1994

Коментар

Аз смених три табла откакто се занимавам с проблема и стрелката показва винаги едно и също, стои на средата между минимума и нормалната работна температура.Още не съм пробвал с новия термостат че ,заведнъж ми се скапаха и двете помпи на съединителя и сега е бокса за ремонт.

Коментар

Първоначално публикуван от afgany Преглед на мнение
                            Не мога да кажа дали стрелката ти показва правилно, при мен е по-високо, но моят двигател е без интеркулер '94, но същото табло...Чувал ли си някога да се включва виското? То се включва при качване на особенно висока температура, перката се чува как бучи като допълнение към "рева" на двигателя. Ако чуеш допълнителен вой значи виското се е включило и започва да охлажда, тогава температурата пада и на таблото. Това би било и предупреждение, че качваш опасна температура, тоест като втора аларма да го имаш в предвид, иначе не знам какво можеш да направиш.../освен да пробваш с друго табло, което не е трудно да се намери по моргите според мен/ Ако си сменял водна помпа може и да си с по-калпаво виско, но смятам, че и то се включва /поне при мен да, малко под горната граница в червеното/. Аз съм карал най-малко 10 км, може и доста повече да е било, без грам вода, изкривил се беше термостата, но двигателя си пее, доста е здрав...
                            Виското се включва малко над средната черта на скалата. Това при изключен климатик. При включен се включва на всеки светофар.

Относно датчика - в ръководството има графика температура->съпротивление. Мултицетите никой не ги е забранил. Или просто сложете еквивалентно на 80 градуса съпротивление на мястото на датчика и вижте какво ще покаже уреда. Ако уреда показва каквото трябва - някъде към средата, значи виновник е датчика, иначе виновник е уреда. Може и през живи данни да проверите какво чете компютъра като температура. Той ползва друг датчик, но все пак ще е накакъв ориентир, евентуално.

Датчиците за преди/след 2000г. не са взаимозаменяеми, или просто ми бяха продали грешния. Като сложих на моето датчик след 2000г. стрелката едва отлепваше. Съответно си върнах стария - запоих му крачето към основата (проблема му беше че има луфт там и на моменти не показваше вярно).
                            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Преди година смених виското,сложих валео нямам проблеми с загряване но нечувам кога сработва .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X