Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с таблото на Терано 2 98г

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Проблем с таблото на Терано 2 98г

Задължително сменяйте всичко, дето подлежи на смяна, бих казал. Оригинален съединител изкарва към 150000 поне. Афтърмаркета и наполовина да изкара, това значи средностатистически отваряне веднъж на 7-10 години. Да се пестят стотинки е безсмислено. На фона на цената на съединителя+лагера+притискателя, цената на останалите неща е дребен процент.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Вчера малко се заиграх в преспите температурата на двигателя се качи на около 3мм под бялата черта преди червения сектор,слязох от колата да чуя подобре и пак виското не се чуваше.Температурата се нормализира за минута.Виското е Валео слагано преди 1.5г досега не съм гочувал да включва.Възможно ли е да има някакъв друг проблем който да влияе върху работата на виското?

Коментар

А радиатора беше ли топъл? За да се задейства виското радиатора трябва да се понапече.

Виското се чува веднага след палене, като след минута-две най-много отпуска. Виското се чува на обороти. Няма как да го чуеш като си слязал от колата - някой трябва да даде газ. Но и няма нужда да слизаш - чува се от кабината съвсем безгрижно, даже и при затворен прозорец.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Благодаря за отговора ще направя няколко проби и ще дам резултат.

Коментар

Друга причина, ако термостата отваря коректно може да е подпушване на радиатора отвътре, както и отвън.При смяна на водната помпа това лято на моето Терано и сваляне на радиатора за целта, отвътре нищо не изтече/т.е. беше идеално чист/, но отвън макар и да не изглеждаше нещо съществено замърсен , като го поляхме обилно с маркуча, водата която потече беше доста кална.Тоест имаше наслояване върху ламелите на доста прах и мизерия, а визуално не изглеждаше да е замърсен или да са запушени ламелите.
            След смяната до момента нямам проблеми с прегряване/аз също смених Валео/.
            П.П.Това през зимата на тези минусови температури ако имаш проблем с прегряване, не ми се мисли лятото на +38 градуса какво ще става.
            Търси причината!
            Поздрави!
            NISSAN FOREVER
            -----------------------------------------------------------------------------
            Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Радиатора всяка есен го смъквам и следва пълна профилактика ,тая есен не остана време.Имах нагънати ламели точно пред виското но при предишното смъкване ги изправих така че би трябвало горещият въздух да достига безпроблемно до виското.Ще го измисля ама сега голям студ и не ми се пипа нищо.

Коментар

Здравейте колеги,реших да питам в тази тема,да не пълня форума с излишни теми,та въпроса(молбата ми)е,ако има някой снимано таблото на терано 98г.2,7 в действие, да го публикува, че силно се съмнявам в моето, много неща не светят според мен.Например никъде не ми показва когато е включен предния мост,или че е на фарове(къси,халогени)показва само дългите светлини,има някаква лампа която уж показвала когато се задръсти филтъра,не че виждам по филтъра датчик.Нямам никой познат около мен с подобна джипка да сравня таблата.Също ме интересува има ли някаква светлина от управлението на парното надолу,че при мен е баси тъмницата,монтирах си едно термометърче,та поне то малко осветява...

Коментар

Първоначално публикуван от гилза Преглед на мнение
                  Здравейте колеги,реших да питам в тази тема,да не пълня форума с излишни теми,та въпроса(молбата ми)е,ако има някой снимано таблото на терано 98г.2,7 в действие, да го публикува, че силно се съмнявам в моето, много неща не светят според мен.Например никъде не ми показва когато е включен предния мост,или че е на фарове(къси,халогени)показва само дългите светлини,има някаква лампа която уж показвала когато се задръсти филтъра,не че виждам по филтъра датчик.Нямам никой познат около мен с подобна джипка да сравня таблата.Също ме интересува има ли някаква светлина от управлението на парното надолу,че при мен е баси тъмницата,монтирах си едно термометърче,та поне то малко осветява...
                  За предния мост има лампичка в лявата част на таблото,а за фаровете и халогените индикация няма,само подсветката на таблото.Моят филтър има датчик,който се завива отдолу на самия филтър.

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20160202_202418.jpg
Прегледи:1
Размер:108.7 КБ
ID:5701386нещо такова ,само лампата на чека не ми свети след като смених таблото тя еждолу в ляво.

Коментар

Име:IMG_20160202_202413.jpg
Размер:95.2 КБ
ID:5701387

Коментар

Оправията с лампите на таблото е като се свали таблото и почваш да проверяваш лампите, една по една. Като взех моето Терано не светеше почти нищо от осветлението по таблото, а пътувах от Русе до Плевен по тъмно. Отделно половината от сигналните лампи от таблото бяха изгорели. За габарити и къси лампа няма , шаш ама това е решението на инженерите с дръпнати очички. Индикация, че си със запалени къси или габарити е осветлението на таблото, но то не се вижда в слънчев ден. Остава да разчиташ на зумера за забравени светлини, но при условие че ти работи бутона на вратата. Решение да не забравяш да включваш/изключваш късите е монтирането на модул ДРЛ. За халогените си има лампа на таблото, а за филтъра има лампа, но тя показва наличието на вода в него, а не задръстването му.
                        Ако можеш изчакай затопляне на времето, демонтирай таблото, провери лампите и ги заменяй - имаше някъде из ръководствата коя лампа с какъв цвят е, но в момента не мога да се сетя къде беше.
                        Поздрави!!!

Коментар

Първоначално публикуван от ico_dok Преглед на мнение
                          Оправията с лампите на таблото е като се свали таблото и почваш да проверяваш лампите, една по една.
                          Оправията е не да ги проверяваш, ами да ги смениш всичките с ей-такива, топло бяло, че да стават за всичко (и за осветление и за индикатори):

Име:$_35.JPG
Размер:8.2 КБ
ID:5701412

Индикация, че си със запалени къси или габарити е осветлението на таблото, но то не се вижда в слънчев ден.
                          То в слънчев ден и фарове не трябват, принципно. Това че поради някакви си причини някой е решил целогодишно и независимо от атмосферните условия да се кара на фарове, не ги прави по-смислени. И не само тераното е така.

За халогените си има лампа на таблото
                          Всъщност и за тях няма - лампата светва не когато включиш халогените, а когато включиш задната светлина за мъгла (допълнителния по-силен габарит, демек).

Единствено за алтернатора и горивото лемпите не се подменят с LED, а с обикновени Т10. Те и трудно горят - и двете хем светят малко (освен ако не си с бензинка на газ и караш постоянно на лампа), хем на понижено напрежение.

Коментар

Общо взето,като гледам снимките излиза че не ми свети само 4х4,там имам съмнение че е от някой датчик,защото миналата седмица като го гресирах на канала,видях че висят някакви букси на раздатката,ще ги свържа и тогава ще се разбере дали ще свалям таблото.Благодаря ви колеги за бързите отговори,успех...

Коментар

Това е след като смененх всички крушки, но не всички са светнати:

Име:IMG_20141223_184139.jpg
Размер:55.0 КБ
ID:5701553

Лампата "ATP" горе вляво по принцип не се ползваше и я вързах към подсветката за таблото за да я ползвам за индикация за включени фарове (свети и само на габарити, но пак е нещо). Мисля че по принцип тази лампа е за автоматично скорости, а аз съм с ръчни
                              Nissan Terrano II 2.7TDI

Коментар

С какви ги смени? Диодни?

Аз само тая на часовника малко я позатъмних с перманентен маркер върху фосфора на диодите, че вадеше очи при мен.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X