Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирачни тръбички Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спирачни тръбички Терано 2

Е, май се изказах неподготвен. Отново същия проблем със задържането и вкоравяването на педала...
    Nissan Terrano 2.7 TDi
    ----------------------------
    Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Що ли не избързах да се радвам...
      Според мен както ти и писах по-горе...търси сервиз.Според мен ако даден проблем не се пребори за толкова проби и толкова време,си е време да се развее белия байрак и да се предаде щафетата.Това разбира се го пиша с най-добри чувства.В крайна сметка си има неща,които не са нас...хората ,които разбираме по-малко от професионалистите
      Поздрави!
      NISSAN FOREVER
      -----------------------------------------------------------------------------
      Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Това е, че уж "майстор" го прави, но явно не го е направил...
        Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Аз бих разпръцафръцал, почистил и промил всичко. Разбирай - предните апарати на кванти, всичките маркучета - долу, и продухване на всичко.

Лампата с удивителната продължава ли да свети? Ако да, насочи се към сервото. Или натиска педала, когато не му е работа, или нещо с вакуума не е в ред.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мда,за сервото писах вече...
            Ама кои ли слуша...
            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Не не свети лампата дори когато задържа. А от калпави гумички на помпата възможно ли е да втвърдява педала?
              Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Бибов Преглед на мнение
                Не не свети лампата дори когато задържа. А от калпави гумички на помпата възможно ли е да втвърдява педала?
                Не виждам как от калпави гумички на помпата може да стане нещо различно от потъване и омекване на педала. Все пак, не мога да съм на 100% убеден в това. Не правя спирачки всеки ден, пък и честно казано не съм имал особени грижи със спирачки до сега.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

А от проблем в компресора? Маркуча от сервото до компресора съм му сложил по 2 скоби на страна но ми се струва че чувам въздух (от страна на компресора). Пробвах да духна от маркуча към сервото но както каза колега ако работи е невъзможно, и неможах. Иначе компресора си работи и смуче въздуха. Като сложа пръста на края на компресора и смуче. Незнам дали е това проблема, но не ми се струва логично да е от него тъй като той смуче от сервото към компресора не обратно..?
                  Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Еми въздух не би трябвало да се чува, а като изгасиш вечер, на сутринта все още трябва да има наличен вакуум за 1-2 натискания (ако не си запалил двигателя, със всяко следващо натискане педала се удървя все повече). Конкретно за терано, ако на празен ход (говоря за дизел), започнеш бързо да натискаш и отпускаш педала, лампата ще светне, а педала ще се удърви. В момонта, в който спреш да го натискаш и отпускаш, а например го държиш постоянно натиснат, той постеленно пак омеква, и лампата по някое време гасне.

Аз не разбрах, като се удърви педала, спирачките задържат ли, или не задържат? Защото ако нещо по вакуума или сервото не е в ред, а всичко останало е в ред, спирачките ще си работят нормално, но за да спира ще трябва да натискаш педала здравата.

Коментар

Конкретно за терано, ако на празен ход (говоря за дизел), започнеш бързо да натискаш и отпускаш педала, лампата ще светне, а педала ще се удърви. В момонта, в който спреш да го натискаш и отпускаш, а например го държиш постоянно натиснат, той постеленно пак омеква, и лампата по някое време гасне.
                      Да, това става точно така.

Аз не разбрах, като се удърви педала, спирачките задържат ли, или не задържат? Защото ако нещо по вакуума или сервото не е в ред, а всичко останало е в ред, спирачките ще си работят нормално, но за да спира ще трябва да натискаш педала здравата.
                      Педала става твърд има ход сигурно 1 сантиметър, задържат и дори леко само да докоснеш педала ковът спирачките.
                      Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Да, това става точно така.
                        Това е напълно нормално поведение.

Педала става твърд има ход сигурно 1 сантиметър, задържат и дори леко само да докоснеш педала ковът спирачките.
                        Да разбирам че след като спреш да натискаш и отпускаш, педала остава твърд, въпреки че лампата изгасва?

И кои спирачки задържат, предните или задните?

Коментар

Да разбирам че след като спреш да натискаш и отпускаш, педала остава твърд, въпреки че лампата изгасва?
                          Когато не са задържали още и не се е вкоравил педала, като го напомпам светне лампада и след секунда изгасне. А като задържът спирачките и педала се вкорави става твърд като камък и няма ход и опитвам да напомпам но неможе и не светка лампата.

И кои спирачки задържат, предните или задните?
                          Мисля, че и предни и задни. Предните се усещат повече тъй като мирише на накладки като загрее, а задните барабаните стават много топли...
                          Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Проспал съм последните 2 страници а ме мързи да чета. Само да напомня, че в маркуча от помпата до сервото има клапан. Ако се сложи маркуча обратно, няма серво. Дървено стои педала. Лично съм я правил тая простотия.
                            Спарки, ако вече е писано изтрий поста, моля.
                            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                            Вальо. О888 557Ч7Ч
                            Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                              Проспал съм последните 2 страници а ме мързи да чета. Само да напомня, че в маркуча от помпата до сервото има клапан. Ако се сложи маркуча обратно, няма серво. Дървено стои педала. Лично съм я правил тая простотия.
                              Спарки, ако вече е писано изтрий поста, моля.
                              Абе писано е, ама не баш по тоя начин. Сега мъдрим защо задържат спирачките. Явно има още нещо.

Коментар

Сменихме сервото, за сега уж са добре спирачките пък то ще си покаже.
                                Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X