Колега, оказа се прав. Като съм сменявал помпата не съм обърнал внимание, че няма уплънението. Сега всичко е точно. И за първи път от като съм купил джипа има такива спирачки. Мерси на всички.
Ключ
Еее...тя темата е за спирачни тръбички,така че заради едно серво не е нужно да се бастисва....
Радвам се ,че проблема се оправи
NISSAN FOREVER
-----------------------------------------------------------------------------
Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!
Колеги добре, че не затворихме темата . Продължаващ проблем - задържат след продължително каране. Отидох на майстор и каза, че може да е от тоя маркуч, но неможе да я погледне днес. Реших да сменя маркуча, но не от сервото а другия край където се мушка (нямам идея как се казва) мисля, че излиза въздух от някъде. Прегледах и другите маркучи които излизат от там но са здрави. Като махна тоя маркуч на запален автомобил педала не пропада като го напомпам, а включа ли маркуча педала почва да пропада. Като не работи се напомпа спирачката и до там, но запаля ли пропада и като почна да карам има няма 20 км и започнат да задържат спирачките. Идеи?
Nissan Terrano 2.7 TDi
----------------------------
Нещо което работи - не се пипа!
Един "майстор" каза да подпъхна някакво картонче или нещо по-тънко от 1 милиметър при болтовете на помпата между помпата и сервото. Дали ще помогне по някакъв начин?
Nissan Terrano 2.7 TDi
Ми не е нужно да е най-големият,или най-великият "майстор".Не бива да се прибързва-учиме се все още на ход един от друг.Просто човека може да си е чупил мозъка с помпа близка(почти) до оригинала.Нали.(Шот там има един ход на "гумичките" в помпата,и.т.н.,ако не застанат точно-нъцки)Принципно не трябва да имат нищо общо с ход на педала на спирачката от +,- този милиметър.И така-требе да се пробва.Успех!
Човешкият прогрес е резултат от обмен на информация?Аз поне съм съгласен.
А дали може да е различна помпата, че я взех от ударено терано дълга база с десен волан. Мисля, че няма разлика но... кои знае... И ако случайно има въздух в системата някъде вероятност да задържа има ли ?
Nissan Terrano 2.7 TDi
Колега ,почти съм сигурен,че имаш въздух в системата, както и че гумичките на спирачната помпа/която ти е втора употреба/ са за смяна!
Естествено, ако си ги сменил ,като си я купил , е възможно да си объркал посоката и подредбата!
Не съм запознат с предните сп.апарати на твоя автомобил,но би ли споделил, от колко места се обезвъздушава всяко колело , а и на кои колела ти задържат накладките?
С две думи проблема ти не е в сервото /то или работи или не/, а във въздух в системата,спирачна помпа, клеясали цилиндърчета на сп. апарати и евентуално износени накладки!
Коментар