Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирачни тръбички Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спирачни тръбички Терано 2

Първоначално публикуван от kalin09 Преглед на мнение
    Регулираи педала така,че да има свободен ход.И сравни помпите,където се мушкат в сервото.После остава само пр@@бано серво.
    Вътре от купето ли ?

Колега ,почти съм сигурен,че имаш въздух в системата, както и че гумичките на спирачната помпа/която ти е втора употреба/ са за смяна!
    Естествено, ако си ги сменил ,като си я купил , е възможно да си объркал посоката и подредбата!
    Не съм запознат с предните сп.апарати на твоя автомобил,но би ли споделил, от колко места се обезвъздушава всяко колело , а и на кои колела ти задържат накладките?
    С две думи проблема ти не е в сервото /то или работи или не/, а във въздух в системата,спирачна помпа, клеясали цилиндърчета на сп. апарати и евентуално износени накладки!
    Всяко колело се объзвъздушава от по 1 пробка. Предните задържат. Накладките (предни) ги смених 2 дни преди да сложа "новата" помпа.
    Nissan Terrano 2.7 TDi
    ----------------------------
    Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Колега - когато задържа пробвай да отвиеш леко пробката на съответното колело. Ако има налягане- значи имаш запушване на спирачния маркуч. Мене на това ми прилича. Отделянето на спирачната помпа от сервото е по друга причина. Повечето коли имат реглаж на средното лостче, при тебе може и да няма. Ако не връща помпата ще има налягане и до нея- отхлаби съответния щуцер. Ако е маркуча долу- горе няма да има налягане. Дано не повтарям нещо казано, че нямах време да прочета първа страница от темата. Успех.

Коментар

Колега аз отвивам единия от маркучите горе при помпата, през това време някой помпа спирачката и отпусне задържането и след време пак започне да задържа. Или ти казваш като направи така да пусна течност от някое от предните колела?
        Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Сега разгледах схемата на предния ти сп.апарат и понеже имаш по две буталца от едната страна , е възможно едното да задържа /причини много/и от там да ти усуква накладката и тя да ти задържа колелото!
          Провери и тази възможност!
          / HONDA-CR-V-IIг. -> 2.2 i-ctdi (N22A2) // HONDA-CR-V-IIIг. ->2.2 i-DTEC (N22B3)/

Коментар

Значи-отвиваш тръбичка от помпата-спира да държи-погледни какво съм писал.А серво което само си натиска спирачките съм виждал неведнъж...
            Калин Владов,09РСПБЗН

Коментар

Ако помпите външно са еднакви, 99.9999999999999999% и вътрешно също са еднакви. Пък и си имат номер, който можеш да сравниш. Евентуалните разлики може да са в диаметъра на буталото например Тераното от различни години и различни комплектации ако не се лъжа има общо 3 вида спирачни системи - със/без АБС и със/без "кантар" отзад. НА моето например е пълния комплект - със ABS и със кантар. Разлика в помпите не знам дали има обаче, ако трябва да съм честен. Например за моето помпата за със и за без ABS са с различен номер, но не мога да кажа дали има някаква съществена разлика между двете, дето да води до това, което се случва.

Във всеки случай, никога и по никакъв повод не съм чуваш никакви звуци от сервото. Единствено като го напомпаш на празен ход няколко пъти педала се удървя, и лампата светва за малко, докато вакуум помпата смогне да си възстанови вакуума.

Задържането на самите спирачни апарати може да става и заради скапани спирачни маркучи - превръщат се в клапани, пускащи само в една посока.

И не на последно място - сменя ли спирачна течност и каква сипа??? И докато я сменяше, какво излезе от системата, източвайки старата?
              Последно редактирано от sparkybg; 10-09-12, 22:46.
              Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първо смених всички тръбички от където тръгват от предна дясна гума ( разклоненията ) назад. Спирачна течност мисля, че от Петрол 400 мл. дот4. Мисля да сваля и евентуално да сменя спирачните апарати ( в едното имам някакво съмнение, че задържа) и да видя дали ще се оправи. А дано.
                Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Бибов Преглед на мнение
                  ...Петрол 400 мл. дот4.
                  Като знам какъв антифриз продават, ква ли им е спирачната течност...

OMV имат евтина DOT 5.1 - поне знаеш че не е менте. Като оправиш всичко, препоръчам да го напълниш с такова. (ама не 5.0, ами 5.1) Съвместимо е с DOT 3 и DOT 4. Аз съм с DOT 5.1 и грижи няма.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Мерси за съвета, но каква е разликата в състава на течността?
                    Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Е, това надали някой производител ще ти каже. Разликата е че 5.1 поема по-малко влага например, демек по-дълготрайна е. Това е като да питаш каква е разликата в маслата, правени преди 10-20 години и днешните - никой няма да ти каже какво е слагал, ама всички си знаем че не е като да са М10Д.

Коментар

Проблема въобще не е според мен в спирачната течност!!!
                        Ползвал съм какви ли не сп. течности и български и руски и вносни....поне до сега на менте не съм попаднал...особено българска/кой ще ти прави на нея менте,обикновено са ментосват марковите неща/
                        Принципно сп. течност трябва на всеки 2-3години да се подменя,защото тя губи свойствата си и спирачната система става неефективна.Това обаче почти никой не го прави.Има хора дето си карат със сп. течност ,която завода производител на колата е сложил преди примерно 12-15год......чиста водичка...ама пак им спират возилата,макар и не с 100% ефективност.
                        Сега....има един друг момент.Помпата ,която си купил втора употреба беше ли пълна със сп. течност или беше на сухо.Има едно такова положение,че веднъж гумичките на помпата били ли са в досег със сп. течност и после да се оставят на сухо от въздуха се получава някаква реакция и те се раздуват и нищо не става от тях!!!
                        Да не е там проблема???
                        Поздрави!
                        NISSAN FOREVER
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Колега аз я свалих директно от тераното и имаше някаква течност ( не пълна ) и като я слагах си беше мазникава от течността, мисля че не е била напълно суха.

Спарки, за това питах каква е разликата в състава, в смисъл с какво 5.1 е по-добра.
                          Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                            Проблема въобще не е според мен в спирачната течност!!!
                            Ползвал съм какви ли не сп. течности и български и руски и вносни....поне до сега на менте не съм попаднал...особено българска/кой ще ти прави на нея менте,обикновено са ментосват марковите неща/
                            Принципно сп. течност трябва на всеки 2-3години да се подменя,защото тя губи свойствата си и спирачната система става неефективна.Това обаче почти никой не го прави.Има хора дето си карат със сп. течност ,която завода производител на колата е сложил преди примерно 12-15год......чиста водичка...ама пак им спират возилата,макар и не с 100% ефективност.
                            Сега....има един друг момент.Помпата ,която си купил втора употреба беше ли пълна със сп. течност или беше на сухо.Има едно такова положение,че веднъж гумичките на помпата били ли са в досег със сп. течност и после да се оставят на сухо от въздуха се получава някаква реакция и те се раздуват и нищо не става от тях!!!
                            Да не е там проблема???
                            Поздрави!
                            Дали е менте се разбира след години. Не казвам че в момента проблемите са от това. Просто казвам че от фирма, дето продава менте антифриз не бих купил и спирачна течност. Отделно дето българска DOT 5.1 не знам да има, а това е най-доброто, което можеш да сипеш, при това въпросната на OMV даже не е кой-знае колко скъпа, дори сравнена с някои DOT4.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                              Дали е менте се разбира след години. Не казвам че в момента проблемите са от това. Просто казвам че от фирма, дето продава менте антифриз не бих купил и спирачна течност. Отделно дето българска DOT 5.1 не знам да има, а това е най-доброто, което можеш да сипеш, при това въпросната на OMV даже не е кой-знае колко скъпа, дори сравнена с някои DOT4.
                              Не говорим за това дали 5,1 е по-добра ....естествено че това е най-доброто,което може да се сипе на автомобили каращи с дот 3 и 4 За българска и аз не знам да има,но въпроса по-скоро беше от какво произлизат проблемите...
                              NISSAN FOREVER
                              -----------------------------------------------------------------------------
                              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Колеги, тъй като ми казаха друг варянт да пилна краищата на новите накладки на шмиргел ефекта е по-добре, в смисъл почват да задържат по-бавно спирачките. А дали не е нещо в помпата, че като почнат да задържат педала на спирачките се вдървява и има минимален ход?
                                Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X