Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирачни тръбички Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Спирачни тръбички Терано 2

Колеги, тъй като и моя джип жестоко го е налегнала ръждата спирачните тръбички са без коментар. И от това идва проблема - вчера почна да мига лампата (!) и видях, че капе спирачна течност около задния мост. Идеята ми е да ги сменя с нови медни тръбички, но незнам диаметъра и дебелината на тръбичките каква е, а също и какви накрайници да търся. Някой с повече информация за тези неща?
    Nissan Terrano 2.7 TDi
    ----------------------------
    Нещо което работи - не се пипа!

От: Спирачни тръбички Терано 2

Смата тръбичка като оригинална част си има номер, но когато попитах моя дали ще ми я внесе той ми се изсмя. Та препоръчвам ти да потърсиш някъде спезиализиран магазин и сервиз за накладки и там, ще ти изработят по размер.
    Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Изработват се нови по размер от старите , в София Овча купел в едно сервизче ги правят но са стоманени само, ако не намериш решение пиши на ЛС. да те насоча или направо да те заведа
      ОФА ДБ 2.4 92 ML 270 CDI ETZ 250

Коментар

Първоначално публикуван от auto_marin Преглед на мнение
        Изработват се нови по размер от старите , в София Овча купел в едно сервизче ги правят но са стоманени само, ако не намериш решение пиши на ЛС. да те насоча или направо да те заведа
        Нашата фирма произвежда медни тръбичка.Трябва да знаеш размера /дължината на тръбичката/ и разбира се какви са ти щуцерите от едната и от другата страна.Дай параметрите...и ще помагаме!
        Поздрави!
        NISSAN FOREVER
        -----------------------------------------------------------------------------
        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Точно тръбичките са една от малкото части, дето е абсолютно безсмислено да се поръчва като оригинална част, да се плаша 10-отно и да я чакаш като минимум 10 дена да дойде. Правят ги къде ли не.

...а и лично аз не съм убеден кое е по-добро - мед или стомана.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
            Точно тръбичките са една от малкото части, дето е абсолютно безсмислено да се поръчва като оригинална част, да се плаша 10-отно и да я чакаш като минимум 10 дена да дойде. Правят ги къде ли не.

Аз бях длъжен да попитам за оригинална част. Иначе скобите за тях можели да дойдат.
            Terrano 2.4 LPGi тел. 0888536080

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение

Продаваме със стотиците бройки медни и досега оплаквания няма.Медните могат да бъдат огънати сполучливо по профила направен от производителя,докато при стоманените това е почти невъзможно и се рискува да счупи тръбичката при опит за по-сериозно огъване!
              Поздрави!
              NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                докато при стоманените това е почти невъзможно и се рискува да счупи тръбичката при опит за по-сериозно огъване!
                Явно не си попаднал на правилните. То "стоманени" е много относително понятие в случая - меки са (не чак като медните, но все пак достатъчно за повечето сгъвки), поне тия, дето аз съм виждал.

Иначе, на медните единия кусур е че кородират всичко стоманено, до което са трайно опряни - например скоби, шаси, или там, дето да са им краищата. В общия случай става достатъчно бавно за да не е болка за умиране на колите, на които се прави (предвид че и без това са достатъчно дърти), но при стоманените тоя ефект отсъства напълно.
                Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Колега, ако имаш път към Пловдив, звънни ед тел. Имам цяла Навара за Фърляне. Тръбичките са като нови. Има много.

Ъъъ не ме карай аз да залягам....
                  Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                  Вальо. О888 557Ч7Ч
                  Silverado 1.3 i

Коментар

Мерси за отговорите, но намерих от Благоевград където ще ми ги направят същата дължина и само ще ги огъна както трябват, медни са
                    Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Обезвъздушаване на спирачките

Колеги да не отварям нова тема, ще ми кажете ли най-ефикасния начин за обезвъздушаване на спирачките. Обезвъздушаваме от пробките на всяка гума на незапален автомобил, но пак има въздух някъде. Дайте инструкции
                      Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

От: Обезвъздушаване на спирачките

Първоначално публикуван от Даниел Бибов Преглед на мнение
                        Колеги да не отварям нова тема, ще ми кажете ли най-ефикасния начин за обезвъздушаване на спирачките. Обезвъздушаваме от пробките на всяка гума на незапален автомобил, но пак има въздух някъде. Дайте инструкции
                        А защо на НЕЗАПАЛЕН ....автомобил?
                        Тогава сервото не работи и педала става много твърд....
                        Обезвъздушаването става от пробките на колелата,като се започне от най-далченото спрямо сп. помпа/значи задно дясно/ и се кара към най-близкото.Значи...задно дясно-задно ляво-предно дясно-предно ляво.Нова е правилния ред за обезвъздушаване.Не би трябвало да остава въздух по системата!
                        Поздрави!
                        NISSAN FOREVER

Коментар

Благодаря, значи отново на същата задача
                          Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

А защо на НЕЗАПАЛЕН ....автомобил?
                            Защото няма смисъл да е запален, ако само трябва да обезвъздушаваш.

Обезвъздушаването става от пробките на колелата,като се започне от най-далченото спрямо сп. помпа/значи задно дясно/ и се кара към най-близкото
                            При класическа схема на спирачките - да. Ама може и да не е такава, тъй че е редно да се погледне ръководството. Системите при терано са поне 1 вид на тия без ABS, и още 2 вида на тия с ABS (със и без кантар).

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Бибов Преглед на мнение
                              но пак има въздух някъде.
                              По какво съдиш, че има въздух? Ако е по това, че педала е мек след първото, второто напомпване, а после втвърдява-може да си обезвъздушил добре, но механизмите за саморегулиране да са ръждясали, клеясали, и да не си вършат работата. При мен на витарата е така. При първите напомпвания течността първо изтласква челюстите към барабана, и чак след това педала става твърд.
                              Ако при обезвъздушаването не излизат мехурчета въздух-значи няма въздух, той излиза сравнително лесно. Така, че може и да съм прав.
                              Има ли желание-има и начин!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X