Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Спирачни тръбички Терано 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Спирачни тръбички Терано 2

Като слагате медни тръбички, "изолирайте" ги на местата, където се грепят за рамата или други стоманени детайли. Стоманените неща в досег с медните тръбички имат навика да гният.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

От: Обезвъздушаване на спирачките

Привет на всички!

Някой от вас има ли представа къде мога да намеря пробка за обезвъздушаване на предни спирачки за Терано 2 SE Touring, 2.7TDi, '99 година, дълга база?

Днес ходих в Нисан и освен, че една пробка струва 33 лв., ги нямат в наличност, и тряба да се чака 2 седмици!

Благодаря предварително.

Коментар

Колеги, смених спирачната помпа, но джипа почти не спира! Няколко пъти обезвъздушавахме колелата. Запален/незапален джип, подобрение няма. Педала като се напомпа седи втвърден горе високо и като натиснеш да спреш, примерно караш с 30 км/ч спираш 10 метра при цялата тежест върху педала. Какъв може да е проблема. И преди и след като сменихме помпата лампата от дясно на индикацията за ръчната спирачка свети (!) . Някакви идеи?
        Nissan Terrano 2.7 TDi
        ----------------------------
        Нещо което работи - не се пипа!

Коментар

Колега, гледам доста време се бълтавиш със спирачките. Мисля, че е време да отидеш на кадърен майстор.
          Иначе одобрявам желанието, да се справиш сам.

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Бибов Преглед на мнение
            Колеги, смених спирачната помпа, но джипа почти не спира! Няколко пъти обезвъздушавахме колелата. Запален/незапален джип, подобрение няма. Педала като се напомпа седи втвърден горе високо и като натиснеш да спреш, примерно караш с 30 км/ч спираш 10 метра при цялата тежест върху педала. Какъв може да е проблема. И преди и след като сменихме помпата лампата от дясно на индикацията за ръчната спирачка свети (!) . Някакви идеи?
            Лампата свети, защото вакуума за сервото на спирачките никакъв го няма. Или е вакуум помпа, или системата не е херметична и смуче от някъде.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте, пак съм аз.. Обезвъздуших няколко пъти пак спирачките и забелязах че като карам над 2000 оборота лампата спира да свети. Слизам от колата отварям капака и се чува излизане на въздух от сервото, а като натисна спирачката спира да шуми? Идеи или смяна на серво? И като обезвъздуша педала става мек и след време като покарам се втвърдява. Като не работи колата педала е по-мек?
              Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Предполага се,че не губи течност?
                А тези простотии се правят от името на всички ни.
                Даника
                Ми не гълтайте бре, и не лапайте. )) Дистанцирайте се демек ... ))deyan"h

Коментар

Не, по рано губеше, но смених спирачната помпа. А сега дали не е сложена правилно помпата незнам, сега пък въздух излиза от някъде.
                  Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

1.Регулирани ли са задните спирачки?2.Въздух около сервото не трябва да чуваш.Двете са независими и противоположни-все ти се струва,че не спира,но при 1 е вярно,а при 2 трябва да натискаш доста по-силно-само ако не губи течност и не излиза въздух.Като престои педала как е?.
                    Даника

Коментар

Мисля, че са регулирани. Чувам въздух, дали е за смяна сервото? Педала е твърд и спира много малко. По черен път със всичка сила вурху спирачката и чак тогава за момент гумите се търкат, а на асфалт - забравям за такова нещо. Въздух се чува - да, а течност няма изтичане, погледнах и всички маркучи нямат течове. Като престои педала си е все всъщия твърд с ход има няма 1 - 2 сантиметра. Като смених помпата имаше едно бутало излизащо от сервото и се слага в помпата. Има ли някакъв пиниз за него или просто си влиза в помпата?
                      Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Първоначално публикуван от Даниел Бибов Преглед на мнение
                        Мисля, че са регулирани. Чувам въздух, дали е за смяна сервото? Педала е твърд и спира много малко. По черен път със всичка сила вурху спирачката и чак тогава за момент гумите се търкат, а на асфалт - забравям за такова нещо. Въздух се чува - да, а течност няма изтичане, погледнах и всички маркучи нямат течове. Като престои педала си е все всъщия твърд с ход има няма 1 - 2 сантиметра. Като смених помпата имаше едно бутало излизащо от сервото и се слага в помпата. Има ли някакъв пиниз за него или просто си влиза в помпата?
                        Не би трябвало да има пиниз с буталцето на сп. помпа.Чрез него сервоусилвателя натиска дефакто помпата и джипа спира.Ако ти истърва въздух,значи все едно караш почти без серво...което си е отговор на въпроса защо аджаба нямаш спирачки.Никакви въздуси не трябва да се чуват.Системата трябва да е херметически затворена,а при теб явно не е.Разглобявай и оглеждай...надали е свързано със смяната на помпата,ама знае ли човек.Най-вероятно просто му е дошло времето и мембраната се е пукнала или нещо подобно.
                        Разтърси се за серво втора употреба...сменяй и може да заключват темата....../в кръга на шегата разбира се/
                        Поздрави!
                        NISSAN FOREVER
                        -----------------------------------------------------------------------------
                        Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                          Като слагате медни тръбички, "изолирайте" ги на местата, където се грепят за рамата или други стоманени детайли. ...
                          ... и ги закрепвайте много добре, че иначе имат навик да се късат ...
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

А каква е причината лампата (!) да гасне над 2000 оборота на двигателя?
                            Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Гарнитура помпа-серво(обикновено гумен о-пръстен+книжна/клингеритова челно)?
                              Даника

Коментар

Първоначално публикуван от veskov Преглед на мнение
                                Гарнитура помпа-серво(обикновено гумен о-пръстен+книжна/клингеритова челно)?
                                Колега, оказа се прав. Като съм сменявал помпата не съм обърнал внимание, че няма уплънението. Сега всичко е точно. И за първи път от като съм купил джипа има такива спирачки. Мерси на всички.

Ключ
                                Nissan Terrano 2.7 TDi

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X