Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Новата придобивка - ТЕRRANO 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Новата придобивка - ТЕRRANO 2

Първо смени течността на съединитела както и на спирачките(вярвам не си ги сменял). Второ педала на съединитела се държи на 3 болта. Клекни и разгледай най-горния дали е там. Моето терано му липсваше тоя болт и при всяко натискане се чуваше прещтракване и педала се посукваше без да разбера и в резултат на това не щеше да се връща.

Коментар

Е и моя прещраква при натискане чат пат. Явно ова е проблема, ще погледна. Течността на спирачките я смених, на съединителя още не съм, ма там е по- лесно.

Коментар

Нищо ти няма нито на алтернатора, нито на съединителя, нито на скоростите. Карай си джипката и престани да обикаляш по не дотам адекватни "майстори".

Демпферен маховик НЯМАШ!!!

Ако тая година дойда към Банско (обикновено всяко лято идвам за 3-4 дена), ще ти пратя едно ЛС да удариш едно кръгче с мойто и да се кротнеш най-накрая.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Нищо ти няма нито на алтернатора, нито на съединителя, нито на скоростите. Карай си джипката и престани да обикаляш по не дотам адекватни "майстори".

Демпферен маховик НЯМАШ!!!

Ако тая година дойда към Банско (обикновено всяко лято идвам за 3-4 дена), ще ти пратя едно ЛС да удариш едно кръгче с мойто и да се кротнеш най-накрая.
          С нетърпение чакам

Коментар

Та днес след работа ми остана малко вренщме и реших да се занимая с педала на съединителя.
            Проблемът се оказа луфт в рамото на самия съединител. И по - точно дупката през която минава щифта за закрепването на вилката на помоата. От там се е получавал неприятен звук и усещане за развален педал.
            Интересното е че пружината която връща педала, всъщност действа като подпомагаща натискането в 2/3 от хода и едва към края връща педала. Тоест помпата сама го връща и едва към края помага пружината.
            Причината за разширението на дупката в педала, вероятно е прекомерноти натискане на съединителя, най -вече от женски "шоьори,". А и по - твърдият материял на болта дето държи вилката ба помпата за рамото на съединителя.
            Та проблема се реши с втулка, набързо стъкмена. Пък утре ще тествам по - надълго, но засега резултатът ме задоволява отвсякъде.

Поздрави!
            п.п. всеки, който има мек педал, който не се връща докрай да погледне там

Коментар

Ьдравейте, днес изминах 400+ километра, доволен от перфектният педал на съединителя. Обаче на прибиране по един доста колям баир на 4-та предавка натиснах газта до край (pedal to the metal) и усетих как съединтелят ми боксува . СЛед като спрях да попитам един колега за ключ 14 и едни клещи, щото в другата джипка имам цяла работилница, ма в тая и карфица няма, леко развих ограничителният болт на педала на съединителя. Спря да боксува, но теста с ръчната и 5-та/4-та предавка сочи износен съединител, джипа почти не загасва, дори на 5-та малко продължава да работи двигателя. Та така или иначе, още откакто го взех му бях вдигнал мерника на ши@ания съединител - ще го сменям идните дни.
              - разбрах, че регулировка на "долната" пома няма и някакви особени трудности не мисля да срещна.
              - съединителя (комплект) вече пътува към мен (специални благодарности на Люцкан (PatrolFen))

- та така, просто да дам дневния отчет , ако намерия търпеливо другарче за смяната, ще гледам и някоя снимка да направя на смяната, ей така за инфо ..

Поздрави !

Коментар

Ами...дошло му е времето.Какъв съединител взе/говорим оригинален или пък някаква марка афтърмаркет/ и на каква цена излезе.Проверявал съм за моето Терано/надали имат разлика обаче/ и единственото читаво нещо извън оригиналния беше Валео на цена 605лв.
                Оригиналния не знам колко струва...
                NISSAN FOREVER
                -----------------------------------------------------------------------------
                Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Ами трябва ми спешно, понее идната седмица ще пътувам. При Люцкан имаше наличен някакъв, не съм питал за марката, но той каза, че е добър, не би ме подвел
                  Цена - 450 кентавъра :what:
                  Ама ако искаш и за 650 може да ти го продаде
                  Май спомена, че е полски, но вчера говорихме в движение и крайно вероятно да съм сбъркал.

Поздрави!
                  п.п. за куцото ми горско джипче от подписа, лагер за съединител струва 273лв. :sly:
                  - за нисана 70

Коментар

Първоначално публикуван от I.Stoyanov Преглед на мнение
                    Ами трябва ми спешно, понее идната седмица ще пътувам. При Люцкан имаше наличен някакъв, не съм питал за марката, но той каза, че е добър, не би ме подвел
                    Цена - 450 кентавъра :what:
                    Ама ако искаш и за 650 може да ти го продаде
                    Май спомена, че е полски, но вчера говорихме в движение и крайно вероятно да съм сбъркал.

Поздрави!
                    п.п. за куцото ми горско джипче от подписа, лагер за съединител струва 273лв. :sly:
                    - за нисана 70
                    Японските автомобили са с много скъпи частти, нали?!

Коментар

Японските автомобили са с много скъпи частти, нали?!
                      Лагера за Черока обикновен акс. лагер ли е,или някой хидравличен/последното малко ме съмнява/?
                      За обикновен лагер...направо е съдиране на кожа тази цена!
                      П.П.Тераното си е...европейски автомобил!Само логото е от Япония....
                      NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                        Лагера за Черока обикновен акс. лагер ли е,или някой хидравличен/последното малко ме съмнява/?
                        За обикновен лагер...направо е съдиране на кожа тази цена!
                        П.П.Тераното си е...европейски автомобил!Само логото е от Япония....
                        Абе обикновен лагер е, но се състои от две части и има леко особена конструкция, опитах се да го търся като обикновен лагер, но никъде на можах да намерия с тези размери.

- Тераното е японски автомобил, сглобен в Испания

Поздрави !
                        п.п. това ме навежда на мисълта - вчера купувам немски статив за фотоапарата, на него всичко си пише на немски, много качествено изработен, абе както си му е реда, почти успяха да ме убедят, че е правен в германия. Та на самия статив, на изключително невзрачно място имаше етикет: " Engineered and designed in Germany - made in CHINA "

Коментар

Абе обикновен лагер е, но се състои от две части и има леко особена конструкция, опитах се да го търся като обикновен лагер, но никъде на можах да намерия с тези размери.

- Тераното е японски автомобил, сглобен в Испания

Поздрави !
                          п.п. това ме навежда на мисълта - вчера купувам немски статив за фотоапарата, на него всичко си пише на немски, много качествено изработен, абе както си му е реда, почти успяха да ме убедят, че е правен в германия. Та на самия статив, на изключително невзрачно място имаше етикет: " Engineered and designed in Germany - made in CHINA "
                          Дълбоко ме съмнява,че нещо произведено наистина в Германия или примерно Япония стига въобще до БГ....
                          Най-малкото...няма да е по джоба на 90% от българите и това обезсмисля внос на качествен продукт произведен в такива държави
                          NISSAN FOREVER

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
                            Дълбоко ме съмнява,че нещо произведено наистина в Германия или примерно Япония стига въобще до БГ....
                            Най-малкото...няма да е по джоба на 90% от българите и това обезсмисля внос на качествен продукт произведен в такива държави
                            Не е баш така, има доста качествени неща на цени примерно с 30-40% по-скъпо от китайското менте. Но съзнанието ни е такова . . .
                            Винаги съм твърдял, че огурчението от лошото качество трае много по-дълго от радостта от ниската цена

Поздрави !
                            Последно редактирано от I.Stoyanov; 29-06-13, 12:14.

Коментар

Взех си съединителчето. Марката е AISIN, на него пише, че е правен в Обединеното кралство. Дано да държи, такава марка съм сложил на бусчето (MB 410D) и досега не е имало ядове.

Поздрави !
                              п.п. незнам дали Валеото е по-добро, но определно цената е с 200+ лв нагоре

Коментар

Взех си съединителчето. Марката е AISIN, на него пише, че е правен в Обединеното кралство. Дано да държи, такава марка съм сложил на бусчето (MB 410D) и досега не е имало ядове.

Поздрави !
                                п.п. незнам дали Валеото е по-добро, но определно цената е с 200+ лв нагоре
                                Въпросната марка е добра,но принципно би трябвало да е японска ...Може и да имат завод в Англия пък знае ли се
                                Въпросът е ,че аз не съм чул лоши отзиви до момента за тази марка и то за съединителите им,така,че слагай и карай...дертове едва ли ще имаш!
                                П.П.По-горе не споменах,че няма по-качествени стоки в БГ,а че според мен няма такива наистина произведени в Германия или Япония/ама наистина шваба или самурай да са ги барнали,защото има много фирми които произвеждат в Китай,а след това на кутиите си пишат Германия примерно-то фирмата наистина си е германска,ама това не означава,че е правено там /
                                А относно по-качественото на 30-40%...ами да има много такива и то дори чисто китайски стоки....
                                NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X