Обява

Свий
Няма добавени обяви.

NISAN TERANO 2;Прекъсване при преминаване от високи на ниски обороти.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: NISAN TERANO 2;Прекъсване при преминаване от високи на ниски обороти.

Не съм спец, но мисля че горе са само джаджите за количеството. Авансатора е долу и се управлява изцяло от компютъра с ШИМ сигнал. Тоест, началото на впръскване зависи от ниското налягане в помпата (което зависи от оборотите) и клапан, който се управлява от компютъра. За други регулировки на предверението не знам, а и не съм виждал по картинките. Обратната връзка на компа е през умната дюза, и спрямо това се усеща какво прави и нанася корекции.

Горе е количеството. Управлява се по електромагнитен път. Бобина завърта лостче което бута контролната муфа за количеството напред-назад. Горе са и датчиците за положението на лостчето. Тоест, компа като иска да подаде някакво количество пъска нужния сигнал на електромагнитната система, гледа датчиците какво става, и нанася корекции. Понеже това е електромеханична система явно има някаква регулировка/калибровка за да работи правилно. Подочух че с местенето на капака се определяло максималното и минималното количество, но подробности не снам. Принципно има някаква логика ако с времето горе се появят някакви луфтове да трябва някакво дорегулиране. Не съм отварял такова чудо на живо, а без това няма как да схвана как стоят нещата до край.

Ето и как изглежда вътре:
    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:VE-EDC1.JPG
Прегледи:2
Размер:143.5 КБ
ID:5355524
    Последно редактирано от sparkybg; 15-03-12, 11:43.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Re: NISAN TERANO 2;Прекъсване при преминаване от високи на ниски обороти.

Както казва sparki мисля че мести само капака,а що се отнася до паленето то и преди си палеше от четварт оборот,но и тази сутрин си запали перфектно за което и аз се притеснявах как ще запали.А за разхода и той каза ,че ще падне малко ,но за сега това мога да кажа само защото не съм компетентен.

Коментар

Ако някой има моите симптоми нека пробва следното.Откача се по голямата букса която е в дясно от термостата ,тя е за температурата и ако претрисането изчезни значи проблема е като моят,но по добре буксата да я извадите когато двигатела е студен и да се види какво се случва, дали ще тресе както преди.

Коментар

За това си има процедура по проверка в сервизното. Дали са и графика на съпротивлението спрямо температурата. Работата е за 2 минути с мултицет за 5 кинта.

Естествено ако се закачи на четец, може да се види веднага директно каква температура отчита компютъра. От личен опит мога да кажа че при загрял двигател и изключена букса няма забележима разлика в работата на двигателя. Светва лампата, естествено, но нищо повече. При студен нямам идея.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

При мен когато излючвах буксата при загрял двигател си тресеше,но когато е изключа при студен и после си карам тресенето го нямаше.Това ми каза майстора да пробвам преди да отстрани проблема още миналия месец.

Коментар

Ми, аз имах проблем с жиците към тоя датчик, сигурно в продължение на седмица. Едната се беше прекъснала. В началото лампата светваше само като я настъпя, а към края - постоянно. Абсолютно никаква промяна по отношение на вървеж, разход и поведение не съм забелязал. Беше лятото в жегите обаче.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
              X