Обява

Свий
Няма добавени обяви.

NISAN TERANO 2;Прекъсване при преминаване от високи на ниски обороти.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: NISAN TERANO 2;Прекъсване при преминаване от високи на ниски обороти.

Първоначално публикуван от Аndro 160 Преглед на мнение
    Крива работа! Сега гледах и оборотите - 725/+/- 25. Доколкото си спомням баш в тия граници беше.
    Има два варианта:
    1. Някой цилиндър/цилиндри в тоя момент да не сработи. Ама трябваше да го видя на скенера по оборотите!?
    2. Нещо въртящо се по периферията в тоя момент да бие. Виското как е? Вариант е лагер/фтулка на коляновия вал, дето лагерува опашката на скоростите!?
    Сега съм сипал "Редекс", да видя да не е някоя дюза позапушена и в ниските да не дозира добре, незнам за сега обаче нищо не се е променило.
    А иначе друго дет се върти по мотора, видимо да тресе или вибрира не виждам.
    Продължавам да любопитствам обаче що е то!

Коментар

Андро, не е механичен проблем по двигателя. Гарантирам на 100%. Ако искате питайте колко би излязла една профилактика при човека с помпите. Той твърди че се оправя с центровка от капака на помпата. Възможно е да е това наистина, ако с времето там се появяват луфтове или нещо такова.

Не е от двигател, дюзи, горивопроводи и прочие. Убеден съм в това.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Здравейте,
        За да се направи центровка от капака трябва да се развие един много специфичен, дълъг и със сигурност запекъл болт.
        За това е по-добре да се свали цялата помпа и да се направи профилактика.
        След това да се закачи на стенд и да й се направи центровка.
        Така смятам да направя аз, като му дойде времето.
        Нула 8 Седем 8 500 225 Ogi Lazarov
        Nissan Terrano II 2.7TDi '01 (дълга база)
        Opel Campo 3,1 TD '99
        Надпис в каменоломна: "Повече камъни за народа"

Коментар

Да зема да си призная и аз - моя прави нещо подобно на вашите макар и много рядко.
          Появава се едно притрисане все едно не работи някой цилиндър - буквално за секунда две - примерно като карам на 1ва или задна и изключа от скорост и спра .

Немога да хвана някаква повтаряемост.В другия диапазон за сега не съм забелязъл нищо.

Коментар

Първоначално публикуван от rsv Преглед на мнение
            Да зема да си призная и аз - моя прави нещо подобно на вашите макар и много рядко.
            Появава се едно притрисане все едно не работи някой цилиндър - буквално за секунда две - примерно като карам на 1ва или задна и изключа от скорост и спра .

Немога да хвана някаква повтаряемост.В другия диапазон за сега не съм забелязъл нищо.
            Всичките го правят. Просто тераното на Оги, обаче го прави значително по-често от моето. Моето го прави веднъж-дваж в месеца, и то по моя вина.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Абе карай те си джипките и не се занимавайте с подобни дребни нещица.Моето ми е толкова различно от досегашния Патрол който карах,че имам чувство че нищо не му е наред...
              Важното е обаче за мен,че на -8 градуса,след изчакване да загасне и лампата на аербега пали на четвърт...
              Това за мен е показателно,че мотора е в добро състояния,а другото....ще му свикна и няма да ми прави впечатление.Нали пали и върви джипа...
              NISSAN FOREVER
              -----------------------------------------------------------------------------
              Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Доста се бях притеснил колеги ,но сега вие ме успокоихте .Утре ще му сипя малко двутактово масло и след това ще пиша имало ли е ефект.Колега Sparky кой е този човек които разбира от гнп,дай малко информация.

Коментар

Е, а моето пък го прави постоянно! Ма то пък от друга страна това говори за постоянен характер, нали така?!

Коментар

При мен в първите 5-10 секунди след стартирането на студен двигател (8-10 часа навън в снега) има повишен звук и вибрация от двигателя и след това се нормализира, нормално ли е?
                    TERRANO2 R20; ZD30; WAGON; `04
                    www.kamino92.com

Коментар

Първоначално публикуван от gorskia79 Преглед на мнение
                      При мен в първите 5-10 секунди след стартирането на студен двигател (8-10 часа навън в снега) има повишен звук и вибрация от двигателя и след това се нормализира, нормално ли е?
                      оборотите са по-високи тогава. Ремъците са се удървили. Маслото все още не се е разнесло, и прочие неща. Ако пали лесно и няма пушеци, всичко е наред. В началото обикновено има и цъкане като на повишени хлабини на клапаните например.

Коментар

Re: NISAN TERANO 2;Прекъсване при преминаване от високи на ниски обороти.

Здравейте колеги,след като направих диагностика се оказа че всичко си е наред и само чек лампата не ми работи.Майстора които ми я прегледа сподели че само веднъж е имал подобен проблем с Терано което е меняло оборотите и след като е отворил капака на помпата и е източил нафтата и с компресор е почистил помпата ,а по електромагнита който управлявя помпата е имало някакви метални частици нещо като налеп проблема се е оправил.Възможно ли е това което ми казва или е опасно за помпата.Другото което констатирах е,че сутрин когато го подкарам студен проблема го няма изобщо и след като малко позагрей се появява.Моля за помощ ,че адски ме дразни като карам градско!!!

Коментар

От: Re: NISAN TERANO 2;Прекъсване при преминаване от високи на ниски обороти.

Здравейте.Вчера при загрял добре мотор и моето го направи за първи път.Влизайки в един ляв завой ми се наложи да спра,за да дам предимство.При изключване от скорост на празен ход,мотора завибрира и ск. лостове се залюляха сериозно.След 1-2 сек. си се оправи и все едно нищо не е било.На връщане когато паркирах в двора направи плах опит да го повтори това деяние,но в по-слаба форма и за много кратко.Когато паркирах го пробвах на място с подаване на малко гас и рязко отпускане на педала ,но работи бетон.След това го форсирах до 4000 обор. и отново рязко пуснах педала но пущината кове 700+ оборота на празен ход и отново не го прави това.Никакви индикации на чек-контрола/явно не го отчита като някаква грешка/.
                          Наистина ако това започне да го прави по-често /особено след затоплянето и идването на летните температури/,ще е доста дразнещо!
                          Така ли никой още не се е справил с проблема???
                          Поне да знаем от какво е и какъв ремонт ни чака!
                          Поздрави!
                          NISSAN FOREVER

Коментар

Нещо подобно прави и моят Ленд Ровър. С механична ГНП.
                            Като пусна газта, оборотите падат под минималните и веднага се стабилизират. Шайбата на КВ има доса бой, но какво общо може да има това?
                            Не се влияе от горивото или температурата, винаги го прави.

Коментар

Ако го прави постоянно на горещ двигател, може да се опита да се охлади помпата. Ако се оправи, твърдо трябва да е помпата. Тогава трябва да се качва на стенд.

Коментар

Зададох си въпроса ако от от помпата и горивото,защо на топъл д-л,при положение,че при студен мотор дизела се пали по-трудно и има логика да го прави тогава.Логично е ако има проблем с помпата,да го прави и на студен и на топъл мотор!
                                Обеснявам си го така.Най-вероятно като загрее мотора,компа прави горивната смес обогатена повечко на въздух и като се получи някакъв малък срив се усеща по този начин.Обикновено на ниски обороти,защото тогава количеството гориво е най-малко.
                                NISSAN FOREVER

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X