Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Terrano 2 - окачване и кормилно управление. Факти, лифт, тунинг.

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Някои факти по предното окачване на Terrano 2, и изобщо.

Бакалов, благодаря за снимките. Станало е екстра. Бронята изглежда много добре.

Любо, не е гайка с шайба, а гайка с периферия и не е никаква екзотика, или поне не мисля че е. Със стандартна стъпка се намира лесно, със ситна малко по-трудно. От Eвроболт съм ги купувал.

Махни ВСЯКАКВИ шайби от там. Ако искаш прати данни - най-късно до другия понеделник мога да ти пратя 4 по еконт или спиди.
    Просто са ми на село, където правя биалетите и носачите, а до там ще ходя уикенда най-късно. Ще видя дали има налични в тукашния евроболт - няма причина да са свършили.

ПП: Другото и име е "фланшова гайка".
    Последно редактирано от sparkybg; 26-10-15, 22:07.
    Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Черните пружини на снимката са от Терано ДЪЛГА база... Разликата ще е по-голяма от 40мм ако е мерено щатно Терано (Trailmaster дават 50мм,а има и 80мм)
      Последно редактирано от radones; 26-10-15, 23:39.

Коментар

Traimlaster пружините са уникално товароносими и не улягат с времето. Моите са на 7 години вече. Слягането не е повече от сантиметър, и то в първата половин година. От тогава не са мръднали.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
          Бакалов, благодаря за снимките. Станало е екстра. Бронята изглежда много добре.

Любо, не е гайка с шайба, а гайка с периферия и не е никаква екзотика, или поне не мисля че е. Със стандартна стъпка се намира лесно, със ситна малко по-трудно. От Eвроболт съм ги купувал.

Махни ВСЯКАКВИ шайби от там. Ако искаш прати данни - най-късно до другия понеделник мога да ти пратя 4 по еконт или спиди.
          Просто са ми на село, където правя биалетите и носачите, а до там ще ходя уикенда най-късно. Ще видя дали има налични в тукашния евроболт - няма причина да са свършили.

ПП: Другото и име е "фланшова гайка".
          Да знам, че не е гайка с шайба а е гайка с периферия, ама нали периферията прилича на шайба и затова така се изразих.По нашите магазини и складове, те такова жУвотно нема, а и не е имало.
          Трябват ми 4бр за резба м12х1,25...
          Ако не ти представлява трудност или ангажимент изпрати ми 4бр. по Спиди на адрес:
          Стара Загора ул. "Воевода Стойно Черногорски" 39
          Получател фирма Ауто Хит ООД
          тел.650065

П.П.Не е спешно, така или иначе сега съм ги притегнал от ляво и са с лепило, а ми интересно какво ще стане с този монтаж.Та когато имаш време, без да те ангажирам нещо фрапантно.Принципно Спиди ни имат вкарани координатите, защото сме им корпоративен клиент, но все пак имаш ги по-горе!
          Предварително ти благодаря братле!
          NISSAN FOREVER
          -----------------------------------------------------------------------------
          Или трябва да намерим път,или да си направим......няма назад!!!

Коментар

Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
            Трябват ми 4бр за резба м12х1,25...
            Предвид това:
            Първоначално публикуван от lubashki777 Преглед на мнение
            Принципно от долната страна към носача при изработката не съобразихме и шпилката ми е с нормална резба
            Защо са ти 4, ако резбата към носача е нормална? Аз имам само със ситна резба такива. Такава гайка се слага само към шангата и само към носача. Другите 2 са обикновени самозаконтрящи се с пластмасов пръстен, дето ги има навсякъде.

Нещо друго се сещам, впрочем. Ти спомена че горен и долен тампон са ти еднакви. Аз ползвам различни, като на горния вътрешната втулка е с почти 2 пъти по-дебела стена от на долния. Това ако си с болтове като моите горе няма значение, но ако си с обикновен болт има - контактната площ между втулката на тампона и щангата е по-голяма.

Коментар

Предвид това:

Защо са ти 4, ако резбата към носача е нормална? Аз имам само със ситна резба такива. Такава гайка се слага само към шангата и само към носача. Другите 2 са обикновени самозаконтрящи се с пластмасов пръстен, дето ги има навсякъде.

Нещо друго се сещам, впрочем. Ти спомена че горен и долен тампон са ти еднакви. Аз ползвам различни, като на горния вътрешната втулка е с почти 2 пъти по-дебела стена от на долния. Това ако си с болтове като моите горе няма значение, но ако си с обикновен болт има - контактната площ между втулката на тампона и щангата е по-голяма.
              Спарки, 4бр. защото горе към щангата и в противоположния край искам също да сложа такава гайка.Както вече писах, изработиха ми същия детайл за горе и от ляво вече е подменен/в дясно просто не се развива и на тоя етап ще тго оставя така да видя какво ще стане/.Проблема е, че като не намерих такива гайки с периферия на м12х1,25 и сложих стоманени федер шайби и стопорни гайки с лепило против развиване от синьото.
              За от долу де-факто също ми трябват такива шайби, ама вече с резба м12 нормална/май по 1,5/.Въпроса е, че ти спомена, че имаш накупени такива със ситна резба и за да не се разкарваш до магазина не споменах въобще за долните.
              Ако обаче имаш път ще ми трябват и 2бр. от този тип гайки, но със стандартна резба.
              Та така...
              NISSAN FOREVER

Коментар

Да слагаш от външната страна (откъм тампона) такава гайка е безпредметно - няма къде да легне периферията и. Аз пак мога да ти пратя, ама няма да ти свършат никаква работа.

Коментар

Да слагаш от външната страна (откъм тампона) такава гайка е безпредметно - няма къде да легне периферията и. Аз пак мога да ти пратя, ама няма да ти свършат никаква работа.
                  Като се замисля си прав.Значи ми трябват две такива на м12х1,25 и две на м12 с нормална резба за отдолу...
                  Поздрави!
                  NISSAN FOREVER

Коментар

Очаквайте скоро: Окончателно (надявам се) решение на проблема с централната щанга + подобрение на поведението на кормилното управление при неравности. Почти всичко със заводски части.

Жокерче:
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:P1020806.jpg
Прегледи:2
Размер:138.8 КБ
ID:5689183
                    Последно редактирано от sparkybg; 28-10-15, 22:57.

Коментар

Благодаря на Спарки за Невероятните красоти . . . уникално здрави и професионално направени носачи . . . мисля че ще съм абонат за биалетките и очаквам с интерес последните подобрения

Коментар

Някой да е сменял дълга/централна кормилна щанга и да си пази предишната? Моята старата съм я скрил от себе си много успешно някъде, а трябва да премеря дали конуса към рамото на кормилната кутия и конуса към рамото на паразитния хебел са еднакви, или не.

Та ще съм благодарен ако накой има свалена централна щанга под ръка, да и премери конусите на болтовете в горния и долния им край.

Коментар

Аз имам свалена щанга. Ако искаш мога да мина да ти я донеса, пък ти да си мериш каквото ти трябва.

Коментар

Ако ти е удобно да минеш, няма да се дърпам. То е въпрос на 2 мерения с шублер, така че няма да се наложи да ми я оставяш дори. Само кажи как ти е удобно да се организираме.

Коментар

Утре мога да мина. Ще скокна до теб, няма да ми е проблем, само ми дай точния адрес на магазина. Ако искаш да се разберем направо по телефона.

Коментар

а трябва да премеря дали конуса към рамото на кормилната кутия и конуса към рамото на паразитния хебел са еднакви, или не.
                                Сигурно са еднакви щом на возило с десен волан беше сложена средна щанга от нормално Терано!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X