Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Трудно палене - II част

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Трудно палене - II част

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение

Отговора на въпроса е

КОФТИ РЕЛЕ!!!

Релето сработва и чука, точно когато си иска.
    Хм, две релета да се държат по един и същ начин?!
    Ти хубаво слагаш крушка, но тя ще свети и при 9V, а релето ще щрака ако иска. Измери точно колко V отиват към бобината на релето и то точно върху изводите му.

Коментар

Вече нямам сили..
      и време - чак другата събота ще мога да ровя пак.

Но е факт, че днес запали като през лятото - на чукване ..
      проклетото реле - третото вече, се управлява и комутира - в джипа е като в пернишки голф с тия ламби.
      Интересно, че послеподгряването продължава около 3 мин, след като запали. Това - по думи на жената, де

Прилагам снимки на съдържанието на блока за управление - снимката е много кофти, но това го видях чак днес, на оригиналното реле, и на това, с което беше заместено за кратко време, преди да се спомине и то...
      Прикачени файлове

Коментар

Анатема! Руски части на японски джип.

Колтролната лампа за контролера, откъде я хвана? От буксата на релето, или някъде от преди нея. Редно е от самата букса на релето, защото така ще хванеш евентуална повреда по кабела до него.
        Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

ами не съм много сигурен дали е руско, или е шанхайско - никъде не пише нищичко по проклетия чарк.

Лампите са вързани по следния начин - тая за подгрева - от шината на свещите, тая от контролера - от самия контролер. Масите са от една точка.

За да съм сигурен в окабеляването, го дублирах..

Коментар

ами не съм много сигурен дали е руско, или е шанхайско - никъде не пише нищичко по проклетия чарк.

Лампите са вързани по следния начин - тая за подгрева - от шината на свещите, тая от контролера - от самия контролер. Масите са от една точка.

За да съм сигурен в окабеляването, го дублирах..
            За да си съвсем сигурен къде е проблема, просто трябва да вържеш мултицет на входа на самото реле, между масата на релето и управлявашия му сигнал. Иначе гадаем. Както каза колегата, не може да си сигурен само с контролна лампа какво точно става. Проблема например може дори да е в нагорял бушон, през който минава управляващото напрежение за релето (не говоря за случая, а по принцип).

Можеш да премериш и съпротивлението на релето - на оригиналното, и на това, което вече си купил. Имам в предвид съпротивлението на намотката му. Трябва да е близко, особено ако двете изглеждат еднакви като конструкция.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Свърши тая вече..

Разпорих ги и двете...

И двете са с препечена намотка - на оригиналното явно му е дошло времето, а второто...

На второто му е дошло времето без време - явно от произхода му..

Толкова нерви, заради един ментак..

Коментар

Да се обадя ли на Илко .... иди му на посещение за 20 мин...в гараж е и въобще има условия. Замери моля те с амперметър тока на всяка една свещ поотделно...да е на 100% че там няма проблем....казах ти го още в началото...Може да имаш някъде окъсила свещ и тва да ебава мамата ..... ще ти прецака още и 10 релета да сложиш....
                Ако ти се занимава може да подобриш Паджерото - намери си едно реле от подгряване на мерц- от 200Д но и от 5 и 6 цилиндровите ще стане-но тия с 601 ,602,603 мотор -там ще ти кажа как да го преработиш -на Мерц релето дъгата от големия ток се къса на 2 места и както знаеш към всяка свещ отива отделен кабел.Знаещ че карат много тия релета.

И онова с бутона дето подава принудителен + ..... не го прави баш по схемата дет си начертал че да не гръмнеш нещо в блокчето- направи го с 2 диода -схема OR- не се знае как е сковано вътре и кат подадеш отвън 12 В какво ще стане вътре.

Коментар

Извиняввайте, че пак се намесвам по моите работи ама нали някой имаше документация за регулиране обогатителя за 4М40.
                  [FONT=Comic Sans MS]Не може да не може.
                  [/FONT]

Коментар

Първото впечатление беше, че дерта ва релето е в бобината - доста потъмняла беше.

Обаче като задълбах в аутопсията, се оказа, че е счупена оста, която движи контактната пластина и комутира силовия +.

Страннно, от някаъв материал като бакелит..
                    Непоправимо - може би трябва да се стърже от текстолит, ако трябва да се възстановява.

За ново реле ми искаха 90 лева, аз си намерих на половин цена употребявано и работещо.

Това беше!!!

Коментар

Това беше!!!
                      Дай боже това да е края на темата за теб.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X