Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Проблем с автоматична скоростна кутия. Помощ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Проблем с автоматична скоростна кутия. Помощ!

@NIKSD - Добре, това е лесно за проба и ще го пробвам. Ако съм разбрал правилно, kickdown-а и О/Д са на обща букса, която е включена в соленоида, който пък трябва да е закачен на скоростната кутия. Ако изключа буксата - няма kickdown и О/Д, но има 4-та. Тогава супер - бутонче на О/Д. Ако изключа буксата и пак няма 4-та, тогава или нов соленоид или сервиз-кръвопиец.

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
    ха, то и за 15 лева си заслужава, ако пробата е успешна
    50 стотинки за ключето и 14.50 за бутилка троянска сливова
    Ако е това, аз си купувам ключето за 50 ст., а ти минаваш през Троян и взимаш шишето с ракията.

Овърдрайв бутона е на самия скоростен лост, малко под оня големия бутон, който ти позволява местенето на лоста от една позиция в друга

обаче така зададен въпроса, нещо ме съмнява - ти използвал ли си го въобще?

щото ако не, то всико писано по-горе се обезсмисля
    Както писах и по-горе, пробвал съм бутона. Реално светлинната индикация на таблото работи (включва се и се изключва лампичката), НО никакъв ефект няма върху скоростите.

освен това имаш още един бутон, който е долу, под лявата ти ръка, дето пише HOLD на него,

я го изключи, включи OD и тогава се хващай за инструментите
    Да, четох по-нагоре за този бутон. В книжката на джипката го видях къде трябва да се намира, но при мен такова нещо няма. Това копче задължително ли го има или е според модела?

Коментар

Значи, Колеги, дайте да направим така.
      Дадохте ми достатъчно материал за размисъл. Събота и Неделя, като се поосвободя се захващам да пробвам предложенията ви. Следващата седмица ще пусна резултатите. Дано историята да е с хепи-енд.
      Сърдечни благодарнисти на всички включили се!!!

Коментар

Колега ако ти е изключен овъедрайва по някаква причина(ключе или селеноид) трябва да имаш моторно спиране на трета, значи при мен като го изключа от бутона при 50-60 км колата стой на 1500 оборота, а като го включа оборотите падат на 8-900. Дано да съм бил полезен. Поздрави.
        [SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]

Коментар

Първоначално публикуван от radotr Преглед на мнение
          Значи, Колеги, дайте да направим така.
          Дадохте ми достатъчно материал за размисъл. Събота и Неделя, като се поосвободя се захващам да пробвам предложенията ви. Следващата седмица ще пусна резултатите. Дано историята да е с хепи-енд.
          Сърдечни благодарнисти на всички включили се!!!
          Утре ще минавам през Троян за Дълбок дол.

Обади ми се,тел. ми е в подписа.
          ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Краси, благодаря за предложението, но вече ангажирах човек, който да поработи по заданието. Ще ви държа в течение за резултата.
            Приятно изкарване по Дълбок Дол!

Коментар

Здравейте, Колеги!
              Малко update на информацията.
              Залягахме тея дни под джипката. Видях го проклетия соленоид с буксата на О/Д на него. Само че пак проблем - на много ши*ано място е и свалянето става след... сваляне на кардан. Нямаше време за това, но от Понеделник ще се захвана сериозно с тая работа.
              Обещавам да пиша пак, за да ви кажа каква сме я свършили.

Поздрави!

Коментар

колеги здравеите аз имам същия проблем с моето паджеро нямам 4-та скорост а останалите 3 ги сменя много добре ходих при един професор във варна провери всички букси и тая бубина и на всякуде вси4коп е ок и од-то работи помогнете ако имате някое предложение благодаря предварително

Коментар

Колеги ето ги и резултатите:
                  1. Бушони и ел. инсталация - ОК
                  2. Бобина на скороснтана кутия - ОК, работи
                  3. Букса на О/Д - с нея, без нея 4-та няма, т.е. не е от О/Д бутона
                  Види се, изчерпаха се евтините варианти. Следва дървото.
                  Ще се отваря скоростната кутия май. Друго решение не остана.
                  Очаквам вашите предложения за читави сервизи на нормални цени. В Централна Северна България или София. Чух за някакъв сервиз в София, нейде до Околовръстното и разклона за Банкя (по пътя за Метро). Вие какво ще ме посъветвате?

Коментар

Грубо ма аз ако сьм на теб пак ще прегледам всичката електрика,че нали знаеш СРЕЩА С ТОКОВЕТЕ Е СРЕЩА С НЕИЗВЕСТНОТО.
                    TOYOTA SEQUOIA ‘11
                    W140 S420 '99

Коментар

Колеги ето ги и резултатите:
                      1. Бушони и ел. инсталация - ОК
                      2. Бобина на скороснтана кутия - ОК, работи
                      3. Букса на О/Д - с нея, без нея 4-та няма, т.е. не е от О/Д бутона
                      Ще се отваря скоростната кутия май. Друго решение не остана.
                      Очаквам вашите предложения за читави сервизи на нормални цени. В Централна Северна България или София. Чух за някакъв сервиз в София, нейде до Околовръстното и разклона за Банкя (по пътя за Метро). Вие какво ще ме посъветвате?
                      Как разбрахте че не е от бутона О/Д,това че сте извадили буксата не значи че О/Д е позволено.

Може бутона да не прави верига
                      ТЛК 80 4,2ТД-95г

Коментар

Първоначално публикуван от g.mitev Преглед на мнение
                        моето паджеро нямам 4-та скорост а останалите 3 ги сменя много добре
                        Виж автора (Радотр) на темата как си е написал модел, година и т.н.....ами ако твоето е автомат с три скорости (от по-старите)

По спомени предавателнот число на ІІІ-та при четирискоростните е = 1 т.е. директна и може да си караш и да си свиркаш. При скорости до 100-110 км/ч и в града няма чак толкова разлика.
                        Чух за някакъв сервиз в София, нейде до Околовръстното и разклона за Банкя (по пътя за Метро). Вие какво ще ме посъветвате?
                        Това е "Джемини". Има писано във форума за него, ползвай търсачката и ще намериш мнения. Малко са противоречиви едни го хвалят, други плюят. Също ако въведеш "Автоматик" в "гугъла" ще ти излезат и други сервизи.....но искам ако не те затруднява да кажеш метода на проверка на бобината и всичко останало може и нещо да си пропуснал
                        0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от дядо владо Преглед на мнение

По спомени предавателнот число на ІІІ-та при четирискоростните е = 1 т.е. директна и може да си караш и да си свиркаш. При скорости до 100-110 км/ч и в града няма чак толкова разлика.
                          Правилно си спомняш. Но пък четвърта е с число 0.68-0.73, което ще рече, че може да кара и със 150 и пак да си свирка. Докато това упражнение при ръчни скорости на пета с число над 0.8 означава обороти в червеното, спукани глави и други кахъри...

Коментар

Сдобих се със следната машина - Паджеро 1992, 2.5 ТДИ, дълга база, десен волан.Скоростната кутия е автоматик, тип 03-72L(A44DL), Super Select.

А44DL има ли с 3 скорости?

^^^^^
                            Това е вьпросче кьм Дядото
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                              Знае ли човек? по каталозите са с по 4 не твърдя че съм се задълбочавал ама никъде не срешнах да има посочено "и именно тя е монтирана в колата на " g.mitev "
                              0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Първоначално публикуван от krasi_kros Преглед на мнение
                                Как разбрахте че не е от бутона О/Д,това че сте извадили буксата не значи че О/Д е позволено.

Може бутона да не прави верига
                                До колкото разбрах от предишните мнения, идеята е, че О/Д управлява клапан, който затваря потока на маслото към 4-та скорост. Ако има проблем с бутона, той е, че има постоянно късо и това късо държи клапана на 3/4 скорост постоянно затворен, т.е. без 4та скорост. Идеята е, че ако се откачи буксата, този клапан би трябвало да освободи, тъй като вече няма подадено напрежение към него. Поне аз така разбрах, поправете ме, ако бъркам.

Първоначално публикуван от дядо владо
                                ... но искам ако не те затруднява да кажеш метода на проверка на бобината и всичко останало може и нещо да си пропуснал
                                Точно, за да не омажа или пропусна нещо, закарах колата на майстор с изрично указание какво да направи и какво да провери. Човека не е специалист точно по скоростни кутии, но каза, че е свалил бубината и я е пробвал. Не е била залепнала, работила си е. Сигурен съм, че той може да познае дали е дала фира и вярвам на преценката му.

Първоначално публикуван от BENZBOSS
                                Е, това е другия голям въпрос.
                                Джипката е '92г. Да не се окаже, че е с някаква стара, 3 степенна кутия? Как мога да го проверя? Модела на кутията е този, който дадох в първия постинг. Сигурен съм, защото го видях на метална табелка на кожуха. Дали тези кутии също нямат различни модели? Мога да дам VIN, ако ще свърши работа.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X