Размер ,междуболтово разтояние и офсет при G-klas
Ами, това че повечето фирми така го правят не означава че е по-добре
, естествено докато някой не извади довод, че единия начин има предимство пред другия... Аз не виждам с какво модела с гайките е по-добър, просто не мога да намеря предимства в момента, не че съм опозиция само защото аз съм започнал по другия начин...
Даже на този етап виждам два недостатъка на "гайките" пред "болтовете":
1) По-сложна и по-скъпа е изработката; вместо един болт, се прави една шпилка и една гайка;
2) Не знам как решават проблема със застопоряването на шпилката във фланеца; нали знаете, някой път отвиваш гайка, пък то вземе че се отвие с все шпилката...
А и щом Пуха са го направили с болтове - значи болтове.
Буса ми пак е МВ, пък е с гайки. Може би всичко е въпрос на конкретни конструктивни решения. И все пак имам лично предпочитание, че е по-сигурно да хванеш една гума с болтове, отколкото с гайки, не знам що така, но такова чувство имам винаги.
Значи за фланците да спирам да се притеснявам за дебелината. Благодаря!
Първоначално публикуван от vesko111
Преглед на мнение

Даже на този етап виждам два недостатъка на "гайките" пред "болтовете":
1) По-сложна и по-скъпа е изработката; вместо един болт, се прави една шпилка и една гайка;
2) Не знам как решават проблема със застопоряването на шпилката във фланеца; нали знаете, някой път отвиваш гайка, пък то вземе че се отвие с все шпилката...
А и щом Пуха са го направили с болтове - значи болтове.

Буса ми пак е МВ, пък е с гайки. Може би всичко е въпрос на конкретни конструктивни решения. И все пак имам лично предпочитание, че е по-сигурно да хванеш една гума с болтове, отколкото с гайки, не знам що така, но такова чувство имам винаги.
Значи за фланците да спирам да се притеснявам за дебелината. Благодаря!
Коментар