Размер ,междуболтово разтояние и офсет при G-klas
Ами, това че повечето фирми така го правят не означава че е по-добре
, естествено докато някой не извади довод, че единия начин има предимство пред другия... Аз не виждам с какво модела с гайките е по-добър, просто не мога да намеря предимства в момента, не че съм опозиция само защото аз съм започнал по другия начин...
Даже на този етап виждам два недостатъка на "гайките" пред "болтовете":
1) По-сложна и по-скъпа е изработката; вместо един болт, се прави една шпилка и една гайка;
2) Не знам как решават проблема със застопоряването на шпилката във фланеца; нали знаете, някой път отвиваш гайка, пък то вземе че се отвие с все шпилката...
А и щом Пуха са го направили с болтове - значи болтове.
Буса ми пак е МВ, пък е с гайки. Може би всичко е въпрос на конкретни конструктивни решения. И все пак имам лично предпочитание, че е по-сигурно да хванеш една гума с болтове, отколкото с гайки, не знам що така, но такова чувство имам винаги.
Значи за фланците да спирам да се притеснявам за дебелината. Благодаря!
Първоначално публикуван от vesko111
Преглед на мнение
, естествено докато някой не извади довод, че единия начин има предимство пред другия... Аз не виждам с какво модела с гайките е по-добър, просто не мога да намеря предимства в момента, не че съм опозиция само защото аз съм започнал по другия начин...Даже на този етап виждам два недостатъка на "гайките" пред "болтовете":
1) По-сложна и по-скъпа е изработката; вместо един болт, се прави една шпилка и една гайка;
2) Не знам как решават проблема със застопоряването на шпилката във фланеца; нали знаете, някой път отвиваш гайка, пък то вземе че се отвие с все шпилката...
А и щом Пуха са го направили с болтове - значи болтове.

Буса ми пак е МВ, пък е с гайки. Може би всичко е въпрос на конкретни конструктивни решения. И все пак имам лично предпочитание, че е по-сигурно да хванеш една гума с болтове, отколкото с гайки, не знам що така, но такова чувство имам винаги.
Значи за фланците да спирам да се притеснявам за дебелината. Благодаря!

Или нещо подобно ,нямам идея.
Коментар