Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е S класа, и има ли почва у нас?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Що е S класа, и има ли почва у нас?

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
    Има ли такова чудо 4х4?
    От този модел няма 4х4. Най-добрият двигател им е пет литровия. Автоматика им е много здрав. Возията им е много приятна, но мисля, че нямат добра стабилизираща програма - ако въобще има такава. Разхода на гориво е доста сериозен... Като те знам, че ще я вземеш, ще я стегнеш и докато дойда да ме повозиш, вече ще си я продал...
    http://www.nakladkibg.com
    накладки, спирачни дискове, съединители

088 8613380

Коментар

Гледам има и 124ки с тая моторетка... Това пък какво чудо ще е?
      Четенето за 140ките доведе до инфо, че до 1995г май нямат тракшън, което значи, че зимата няма тръгване с тая колица.
      "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Гледам има и 124ки с тая моторетка... Това пък какво чудо ще е?
        Четенето за 140ките доведе до инфо, че до 1995г май нямат тракшън, което значи, че зимата няма тръгване с тая колица.
        W124 с двигател 5000 куб, /E 500/ или така нареченото "Чочоне".
        Култува кола, но скъпа подръжка.
        Ако не се лъжа съвместна разработка с Порше.
        Дам, ето инфо:

През октомври 1990 на Парижкия автомобилен салон, 500 Е, новият топ модел на серията 124 превзема сцената. На пръв поглед отвън не може да се различи от другите модели, НО вътре е повече от внушителен. Новодошлият модел има 240 kW (326 к.с.) 5-литров V8 двигател с 4 клапана на цилиндър, базиран на двигателя от 500 SL и спиращи дъха показатели. Със стандартната 4 степенната автоматична скоростна кутия лимузината достига до 100 км/ч за 5.9 секунди и максималната скорост е лимитирана до 250 км/ч. Системата ASR, която също е стандарт не позволява приплъзване на двигателните колела дори и с пълна газ. За да намалят вредните емисии, големината на двойния катализаторен конвертер е увеличена от 3.9 до 5.8 литра, поставена е вторична въздушна инжекция и рециркулация на изгорелите газове. С 500 Е се използва за първи път и 4 клапана на цилиндър при V8, като се различава от SL версията с различна инжекционна система , както и модифициран блок. Вместо използване на механично - електронно контролираната Bosch KE-Jetronic, инженерите залагат за първи път на електронно контролираната Bosch LH-Jetronic с измерване на постъпващия въздух. Промените в двигателния блок са по-силни като сега височината е същата като при малкия "брат" с 4.2 литра. Характерните белези на 500 Е включват дискретно изнесени калници, фарове за мъгла в предната престилка, 16 инчови, с 8 дупки ляти джанти с широки гуми 225/55 ZR 16. Сравнен с другите модели, каросерията е снижена с 23 милиметра; за да компенсира евентуална промяна във височината при товар, задният мост е със станадртно монтиран хидропневматичен контрол на нивото. Производството на екслузивния модел с цена от 135 000 марки е в тясно сътрудничество с Porsche. Каросерийната конструкция и сглобяването е изпълнено от Porsche в Stuttgart-Zuffenhausen, докато завода в Sindelfingen отговарял за боядисване и доставка.
        Източник: http://mercedes-bulgaria.com/e-klasa...1985-1996.html
        .

Коментар

Голяма екзотика. Забелязвам, че почти всички мерцедеси, независимо от годината са между 100 и 200к км
          Еска без тракшън няма да взема. Изборът силно се стеснява.
          "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Голяма екзотика. Забелязвам, че почти всички мерцедеси, независимо от годината са между 100 и 200к км
            това, което си забелязал, е нормално у нас.
            корекцията на одометъра е сравнима със сверяването на ръчен часовник, като трудност.
            показанията отдавна не са показателни, всъщност нищо не значат.

гледай общо състояние, гледай продавача да е фен на марката - то те тия не продават, де ( аз лично познавам само двама, дето си продадоха W140 , и двамата в интервал от седмица до два месеца взеха отново W140 )

смея да кажа, че имам някакво виждане върху марката.
            ако собственика не е бил почитател на марката, ако кризата не е минала много встрани от него, ако има документи за направените ремонти по автомобила, ако тоя автомобил - който не е скрап - това отношение мен лично ме дразни - ако тоя автомобил те остави без сън ....

тогава, може би това е твоята кола..
            няма нищо по-скъпо от евтиния мерседес, стара руска приказка..

дано имаш късмета да намериш твоя Мерседес!

Успех!!!

Коментар

Джамбазоооов събуди се.Няма С с евтина подръжка а ти търсиш по възраста-нали се сещаш какво правене ще пада.Аз имам една която стои от 6 месеца ,2001 година и не искам да чуя да якарам ама и никой не я купува
              ....а от седене(огледало и откраднаха,тампоните трябва да сменяш...) Не ти трябва таралеж в гащите ,я си карай само тойотата

А към колегата от горния пост-може и нов от магазина да си купиш и пак да нямаш късмет(хората които ме познават знаят какво имам предвид).
              Уви Мерцедес не е това което е бил...
              А как става тва с километража ти е ясно -ГЛ ми е на 19 месеца и вече на 102000км...
              ПРАВЕТЕ СИ КЕФА БЕ ХОРА!!!!!!!!!

Коментар

Е аз затова гледам за стар. Тогава поне слагаха материали. Че за сегашните няма да казвам нищо, за всички марки важи.
                Ама тия са сложили тракшъна когато са започнали с икономиите....не ги е срам....

Коментар

Поради високото тегло на автомобила страда:
                  1)спираяна система;
                  2)предно окачване-накрайници,шарнири
                  3)кормилна уредба-секторна кутия и т.н.
                  sigpic
                  Land rover lightweight-series 3
                  Range Rover V8
                  Range Rover Classic Vouge SE V8
                  Mercedes G280

ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!

Коментар

Re: Що е S класа, и има ли почва у нас?

Според мен една запазена С500 W140 ще е по-безпроблемна и евтина от W220.

За ESP-то - все си мисля, че всичките W140 трябва да имат поне блокаж? Все пак това е първата серийна кола с ESP. Но по принцип зимата е малко гадно със задното, и електрониките не помагат кой-знае колко.

По каталог на W140 С500 и на моята им дават еднакъв разход. 140 е по-тежко, но пък моето е 4х4. Кутиите са 5 степенни и на двете. V8 ако се кара без ексцесии дава много приемлив разход извънградско, на мен 3000 оборота са малко над 150км/ч. Иначе градското в София под 20 рядко пада.

За Е500 - на V8-ака му е тясно в тази кола и незнам доколко е удобно да се ремонтира, освен това друса много. И е само 4 места
                    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Re: До: Що е S класа, и има ли почва у нас?

Първоначално публикуван от ivan kerchev Преглед на мнение
                      Поради високото тегло на автомобила страда:
                      1)спираяна система;
                      2)предно окачване-накрайници,шарнири
                      3)кормилна уредба-секторна кутия и т.н.

От това страдат всички коли от този клас Обаче най-поносимо като цени е окачването на 7-ма серия.
                      "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

Аз не мога да разбера какво толкова му мислиш,направо скачай в една 140 ка и това е,пък после като имаш проблеми питай-винаги ще има различни мнения по въпроса ти,аз съм сигурен,че ако си земеш 140 няма да съжаляваш,е сега на мене да ми изпадне една 140 ка-хубава веднага я взимам,какво толкова й мислиш не става въпрос за милиони,ако не ти харесва я продавай и толкова,който казва,че 140 не е хубава-значи нищо не знае,сега друг е въпроса каква ще вземеш до колко пари,кажи колко пари даваш и ще ти кажа какво мжеш да вземеш за тия пари,140 е първата кола в която се вгражда оригинално esp,Така съм чел,т.е.няма без блокаж,а за зимата-нямаш ли си джип-та ше я караш нея
                        Марио-0896 109 351 или 0876 438 583

Коментар

всичко зависи от цената ако даваш 30 000 лева ще вземеш това и съм сигурен,че ще останеш доволен http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...e&pageNumber=4
                          но ако даваш 5-6-10 000 лева ,няма да вземеш нищо хубаво

Коментар

http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/sh...e&pageNumber=2

Коментар

Ехее,аз за 20000 давам 320 дизел 2001 година и няма никой с пари да я вземе а вие говорите за старата за 30000
                              ПРАВЕТЕ СИ КЕФА БЕ ХОРА!!!!!!!!!

Коментар

30к за 140ка едва ли има толкова луди да ги дадат, ама пак стигаме до приказката за баницата.

Вени ще се обиди, но за мен кола над200к реални километра и над 5 години вече си е скрап. Просто ние притиснати от нашите финансови възможности и заради ниската цена на труда в БГ си подържаме скрапа. В момента за 22к вадиш от магазина нова Кия висок клас и си свиркаш с 3 години гаранция, или среден клас Тойота, Нуйдай, или някоя европейка. Няма да затваряш всичките 30, ще дадеш 5 и ще я изплащаш. След 5 години когато свърши гаранцията и си я изплатил ти вече нямаш кола а скрап.
                                А когато тоя скрап започне да гние, вече и скрап не е.
                                Ресурса на колите в момента независимо от марката е 100-300к.км.

Предвиденият ресурс на 140ката е бил 500к. Затова гледам него. Покупката му е по скоро емоционално отколкото разумно решение.

Естествено е че няма да се кара на сняг, но ще е тъпо да идеш в Пловдив и да завали там и да се чудиш как да се прибереш.

Уикенда, ще разгледам каквото има в околията, после в понеделник ще се поразходя из БГ.

Накрая за тия кинти ще се метна в една бензинова 80ка и ще си седна на д-то.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X