Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Що е S класа, и има ли почва у нас?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Що е S класа, и има ли почва у нас?

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
    Леко сьм се впил,може и да не сьм прав.
    Асене, ти не ги разбираш тия работи, не се вдълбавай, ше ти се вдигне разхода на бира...

Всъщност, я наздраве - то и на телефона да го четеш, пак си е същото..

Дай Боже всекиму 129/М120...

Коментар

Заложете на модерните системи за синьо гориво.
      Пълна инжекция на ПБ си е гъзария от всякъде.
      На фона на това което ми се е падало като бензин, сякаш...
      да пазим природата.
      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от Veni1 Преглед на мнение
        Асене, ти не ги разбираш тия работи, не се вдълбавай, ше ти се вдигне разхода на бира...

Всъщност, я наздраве - то и на телефона да го четеш, пак си е същото..

Дай Боже всекиму 129/М120...

Ми 2 М104 мотора са сьбрани там за един М120,яки мотори с проблем в гарнитурите на главите.Ако го дьржа студен и не му тече под колекторите може да извади доста километри без проблем.Е 2 компа са,2 МАФа,2 дросела...............ма аз няма да дам 9000 долара за компове па какво ще да става,за по-малко цялата мисля да я взема.Няма да е кола за всеки ден,а и повечето работи аз ще си ги правя ако да сьм в графата на глупаците.
        Утре отивам да гледам един 140 осмак 97 на 150 000 километра,че баща ми си тьрси такова.Аз поне сьм смел си тьрся още 4 цилиндьра,Пашата обичал смелите.

НАЗДРАВЕ,стискай ми палци за утре,била като нова с ремонт на трансмисията в Мерцедес,ЧЕРНО С ЧЕРНО,пестин змея

И не споря коя е най-добра,днес в сервиза АЗ за сходимост,брата за сходимост,една 124 дизеляк за упльтнения по дизела и едно купе за вакума на ЕГРа както и един пич за смяна на преден ляв вьздушен на 220 модела,Аз за цената на един от неговите цялото окачване преправям и предно и задно.И карам още 100 000 километра,а той след 30 пак е на канала ако да е сменил преди 3 месеца заден десен и преди месец преден десен.Слезе от 140 модела тоя пич след удьр в пикап,като го питах коя предпочита..............вие се сетете какьв беше отговора.
        TOYOTA SEQUOIA ‘11
        W140 S420 '99

Коментар

• От: До: Що е S класа, и има ли почва у нас?

Един приятел скоро прави основен ремонт на един CL600, това двувратото на 140-ката. Сумата бе 7500лв! Не мисля, че е скъпо.
          А как върви, а как вози.
          ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

А аз ще го дебна запазен,а не проект.2 МАФа са 1000$,2 компа са 9000,2 дросела са 5000............и мняма много място за грешки на кола за 8-9 000$.За основен ремонт дума да няма,трябва да ми я подарят и тогава,но и тогава пак трябва да е запазена.

Вьрви като за 400 коня кола,на Нисан Скайлайн му набутаха тоя мотор с турбини и 1000 коня,Пагани Зонта го ползва,а все още е една от най-бьрзите на пьтя.

Ма сьм смел,намерих един ЖЬЛТ,но много ме е страх от пе.ераси с тая мойта дьлга коса и жьлто кабрио,ше ме усучат някьде...........
            TOYOTA SEQUOIA ‘11
            W140 S420 '99

Коментар

• От: До: Що е S класа, и има ли почва у нас?

Е кое да му е скъпо. Аз карам 10 годишна Хонда Civic, жената кара W140 S500 '98. Частите тук са едни и същи. Раликата е в количество масло, гуми /нейните са 20 цола, така ги взех/ и харченето. Не те ли събаря колко харчи, подръжката му е почти като на обикновенна кола. Като сметнем и, че Ebay и моргите са пълни с части...
              Е, няма нищо общо със Civic де. Последния път като се качих на Civica след продължително каране на Sката, и за резил я закарах при майстора- "много тресе нещо бе, я погледни какво става". Та така, коли стрували по 100 000, сега ги купуваме за по 6000-7000 и пак им намираме кусури. Аз съм твърдо за W140. Виж следващото поколение S, мммм да, само като видя окачването и правя кръгом. И само окачването да беше...
              https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Не льжи,Хондата ти е резерва,караш Е320 като го няма 140.
                TOYOTA SEQUOIA ‘11
                W140 S420 '99

Коментар

Засега не съм си купил 140 що не мога да я дигна на подемника дет ползвам .Ако се доредя до по як подемник -отивам да си купя.
                  раглабял съм доста 140 и не ме е страх ама си иска подемник -не става на улицата.
                  Иначе няма масто за сравнение с други коли.......

В началто на септември пътувах от немско до Бг с 220 -320 ЦДИ като аз бях шофиора до Бг граница.
                  Ами не вози 2 пъти по хубаво от 124 а за 140 нвъобще няма да споменавам - ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ- няма да споря с никои.
                  Единственото дето е на далвера и според мене тва и е силата - от Улм до края на немско по 7ма магистрала беше почти пусто и съм карал с мин скорост 180 - 190 и тва гори 7 кила нафта... тука е победител отвсякъде....няма друго такова животно.
                  Ама добре че не е моя че кат се влзе в бокса ...... гадни цифри се получават.
                  А ако някои иска да разбере дали 124 вози добре - ами да заповяда март 2011 съм в Бг - колата ми е на истински 123 000км .....за 10 дена в БГ нямаше човек дето да не се накефи кат го возих.

Коментар

• Re: Що е S класа, и има ли почва у нас?

Не мога да разбера, какво не му харесвате на окачването на w220 - я вижте този линк. Носачите също не са много скъпи и издържат, особено ако не е 4матик.

140 по БГ пътищата също има проблеми, понеже е много тежък.

126 е по-здраво от 140(ако не е изгнило) и запазените 126 са по-скъпи от 140 Имаше един тест на всичките S-класи, и 140 беше по-тромава в завой от 126 и 220. 220 има по-добра возия + е изключително стабилен по магистралата. Аз от всичките S-класи винаги бих избрал най-новата

А за поддръжката - преди имах нова Опел Астра турбо - на мерцедеса е точно 2 пъти по-скъпа.
                    "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

• Re: От: Що е S класа, и има ли почва у нас?

Първоначално публикуван от brpi Преглед на мнение

Ами не вози 2 пъти по хубаво от 124 а за 140 нвъобще няма да споменавам - ЛИЧНО МОЕ МНЕНИЕ- няма да споря с никои.
                      На мен ми се струва, че S320cdi вози по-зле от S500 - незнам защо е така.
                      "Човекът е човек тогава, когато е на път!"

Коментар

да се говори за по - добра возия и поведение на пътя на 140 спрямо 220 според мен е просто смешно, най - малко 220 е с въздушни амортесьори, регулиращи се във височина, втвърдяване на амортесьорите в две степени, а пък 140 - ката си е със съвсем обикновенни амортесьори, е няма как да вози по гладко от 220 - ката и да е по стабилна, да не отваряме дума пък за системи за наклон в завой, системи за стабилност и т.н. които при 140 ги е нямало и на книга още, за 220 - ката с Актив боди контрол пък няма и да споменаваме даже, който е карал и двете и 140 и 220 знае за какви разлики става въпрос, говоря за сравнение на бензинови коли при висока скорост, а не за сравнение с дизели, карани с 120 по магистралата

Коментар

Първоначално публикуван от brpi Преглед на мнение
                          А ако някои иска да разбере дали 124 вози добре - ами да заповяда март 2011 съм в Бг - колата ми е на истински 123 000км .....за 10 дена в БГ нямаше човек дето да не се накефи кат го возих.
                          Няма такава 124-ка, поне вън от музея.

Видях я собственоочно, пипнах я, седнах вътре...

Това не е кола, това е машина на времето - върна ме точно тогава, когато е правена...

Хладилника ми се затваря като катастрофирало Жигули, в сравнение с вратите и багажника на това бижу...

Дай Боже, повече хора да се докоснат до него, за да разберат поне малко от магията на Мерседес.

Страхотно усещане, неповторимо усещане....

Коментар

Първоначално публикуван от broker111 Преглед на мнение
                            да се говори за по - добра возия и поведение на пътя на 140 спрямо 220 според мен е просто смешно, най - малко 220 е с въздушни амортесьори, регулиращи се във височина, втвърдяване на амортесьорите в две степени, а пък 140 - ката си е със съвсем обикновенни амортесьори, е няма как да вози по гладко от 220 - ката и да е по стабилна, да не отваряме дума пък за системи за наклон в завой, системи за стабилност и т.н. които при 140 ги е нямало и на книга още, за 220 - ката с Актив боди контрол пък няма и да споменаваме даже, който е карал и двете и 140 и 220 знае за какви разлики става въпрос, говоря за сравнение на бензинови коли при висока скорост, а не за сравнение с дизели, карани с 120 по магистралата
                            1 някои са на друго мнение,собственици на 220 примерно.

Че вози добре не споря,но от мойта камбанария не ми се врьзва цената на такава кола,а ако е евтина не ми се врьзва подрьжката и.Едни хубави 5000 лева отиват на година и то ако не се чупи нищо сериозно.За 220 говоря,140 е друга бира ако не е 600.Зависи и каква 140 намериш,ако е хидропневматика не вози никак лошо,600 няма да го слагам тук.
                            TOYOTA SEQUOIA ‘11
                            W140 S420 '99

Коментар

аз лично незнам собственик на 220 да е на мнение, че 140 - ката вози по хубаво и е по стабилна в завои, пък познавам такива, включително и мен си
                              къде ги видя тия 5000 лв на година за поддръжка, аз не знам
                              140 - ката е просто носталгия, нищо друго, а коя кола е по безопасна, тази с две въздушни възглавници или тази с десет, всички могат да преценят

Коментар

Първоначално публикуван от broker111 Преглед на мнение
                                аз лично незнам собственик на 220 да е на мнение, че 140 - ката вози по хубаво и е по стабилна в завои, пък познавам такива, включително и мен си
                                къде ги видя тия 5000 лв на година за поддръжка, аз не знам
                                140 - ката е просто носталгия, нищо друго, а коя кола е по безопасна, тази с две въздушни възглавници или тази с десет, всички могат да преценят
                                Това си е Ваше лично мнение.
                                Нали така.
                                В крайна сметка различни хора, различни харесвания.
                                Аз ако би трябвало да избирам както някои от мненията по-горе бих избрал запазена W140, от последните.
                                Нека е носталгия, както казвате.
                                Наречете ме с остарели виждания, но аз докато е възможно ще карам по-стари автомобили.
                                Където няма 10 електронни стабилизиращи системи и 5 компютъра...
                                За въздушните възглавници въобще не е определящ броят им за сигурността.
                                Ако стигнем до там да разчитаме само на тях...горко ни.
                                Смятам, че едно по-внимателно шофиране и преценка на дадена ситуация би допринесло за по-голямата сигурност.
                                Отделно W140 има модификации с 8 въздушни възглавници, ако не се лъжа...

Лек ден и повече километри
                                .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X