2.3 М102 със 6-степенна кутия? Можеш ли да драснеш нещо по въпроса, тъй като имам един 463 230 и се чудя как да го съживя.
Aми аз си драскам по въпроса.
Колата е 460, 2,3 102 мотор, 90-та г. 122к/с, автоматик, с бавни диференциали 37/7 с оригиналните гуми и старата кутия (4-степенна) дигаше около 150 км/ч. С 235/85/16 дигна 130.
Стана по-добре балансирана с новата кутия в сравнение с автомата. На бавни дава 94 км/ч на 6-та. Просто се кефи да върви.
Не знам дали споменах, че във фабричния си вид тежи 1980 кг, с 30л гориво и резервна гума.
Ако те интересува нещо по-конкретно, питай.
За това я водя тази тема.
...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО
Колега, предварително се извинявам ако е глупав въпроса - Доколкото разбрах правите в момента 460 с 102 мотор. Аз Имам също 460 със 102 мотор обаче 82 година - механична инжекция. Вашия мотор такъв ли е? Дифовете ми са 49/9. В момента съм с 4 скорости ръчни. Ще помогне ли на вървенето друга скоростна кутия. Нещо по двигателя преправяно ли е, защото 150 км/час моя не ще!
Колега, предварително се извинявам ако е глупав въпроса - Доколкото разбрах правите в момента 460 с 102 мотор. Аз Имам също 460 със 102 мотор обаче 82 година - механична инжекция. Вашия мотор такъв ли е? Дифовете ми са 49/9. В момента съм с 4 скорости ръчни. Ще помогне ли на вървенето друга скоростна кутия. Нещо по двигателя преправяно ли е, защото 150 км/час моя не ще!
Само мога да се досещам за кой мотор става въпрос. Най-точно става по номера на рамата.
Има 2,3 мотор (самовара) които е труден за събуждане.
Моя е "плочка".
Каква ти е скоростната кутия?
За макс. скорост при Гюлендията се мери на директната предавка. За повечето 5-аци е на 4-та.
Само мога да се досещам за кой мотор става въпрос. Най-точно става по номера на рамата.
Има 2,3 мотор (самовара) които е труден за събуждане.
Моя е "плочка".
Каква ти е скоростната кутия?
За макс. скорост при Гюлендията се мери на директната предавка. За повечето 5-аци е на 4-та.
Сега вземи да обясниш кой модел е "самовар",кой е "плочка"?
Само да поясня ,според мен ,Веско има предвид мотор 10298110000...,като моя,който също е 82г и също е с 4 скорости .
Тази скоростна кутия от цлк 320 искаше ли сериозни "игри" или си влиза като у тях си?
Здравейте, номера на двигателя е 1029811000421 а номера на шасито го въвеждах къде ли не и все дава грешен...В момента съм малко настинал и не мога да легна под колата за номер на скорости.
Сега вземи да обясниш кой модел е "самовар",кой е "плочка"?
Само да поясня ,според мен ,Веско има предвид мотор 10298110000...,като моя,който също е 82г и също е с 4 скорости .
Тази скоростна кутия от цлк 320 искаше ли сериозни "игри" или си влиза като у тях си?
Вместо самовар щях да пиша "чайник", ама лесно щеше да е.
Утре ще снимам един такъв.
Скоростната кутия става от всичко живо ЦДИ на Ц-класа и Е-класа.
Тази моята е просто с разчет над 400нм. Влиза си точно и с малки подробности.
Жокер: -Работи с лагер-помпа.
Искам да подчертая, че при МБ, отворите на блкоковета на всички мотори, за монтаж съвпадат с всичко за куплиране. Нашия любимец е това.
Последно редактирано от ПЛАМЕН ТЕНЕВ; 14-12-09, 23:55.
Откакто махнах автомата констатирах една аномалия. Спря да загрява пустата гелендия. Едва достига първото деление на скалата на уреда. И няма парно. Термостата работи. Просто не се стопля. Да режа един кашон и да слагам текезесарски подобрения ли?
Някакви идеи?
Откакто махнах автомата констатирах една аномалия. Спря да загрява пустата гелендия. Едва достига първото деление на скалата на уреда. И няма парно. Термостата работи. Просто не се стопля. Да режа един кашон и да слагам текезесарски подобрения ли?
Някакви идеи?
Какви връзки са нарушени при смяната-маслени,водни,електрически...?
И скоростна кутия от ЦЛК на Г-е никак не ми се връзва...само мое мнение!
Какви връзки са нарушени при смяната-маслени,водни,електрически...?
И скоростна кутия от ЦЛК на Г-е никак не ми се връзва...само мое мнение!
Какви връзки бе човек?
Този, бившия автомат само има бликировка на запалването, ако си на задна или някоя от предните скорости...а и за лампата за задна.
отделно си се охлажда(загрява) с масло, ама неговото си.
...И кое точно не ти се върза.
От вито малко по трудно ще стане!!!витото е с предно предаване!!!казаха Е Ц класа!!!на някой автоматици маслото от скоростите се охлажда в радиатора!!!нз как е при теб!!смени си термостата !!може да се предал едновременно със смяната!!
Опел Корса В 1,4 82 коня
Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
Ямаха ХТ 600Е
Симсон SR 49 1959 г. :D
Коментар