Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Мерцедес за освежаване

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: мерцедес за освежаване

ZF?

Коментар

от цлк320 е .
      ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
        2,3 102-мотор. Харесва ми за сега.
        2.3 М102 със 6-степенна кутия? Можеш ли да драснеш нещо по въпроса, тъй като имам един 463 230 и се чудя как да го съживя.

Коментар

Първоначално публикуван от PUCH W460 Преглед на мнение
          2.3 М102 със 6-степенна кутия? Можеш ли да драснеш нещо по въпроса, тъй като имам един 463 230 и се чудя как да го съживя.
          Aми аз си драскам по въпроса.
          Колата е 460, 2,3 102 мотор, 90-та г. 122к/с, автоматик, с бавни диференциали 37/7 с оригиналните гуми и старата кутия (4-степенна) дигаше около 150 км/ч. С 235/85/16 дигна 130.
          Стана по-добре балансирана с новата кутия в сравнение с автомата. На бавни дава 94 км/ч на 6-та. Просто се кефи да върви.
          Не знам дали споменах, че във фабричния си вид тежи 1980 кг, с 30л гориво и резервна гума.
          Ако те интересува нещо по-конкретно, питай.

За това я водя тази тема.

Коментар

Колега, предварително се извинявам ако е глупав въпроса - Доколкото разбрах правите в момента 460 с 102 мотор. Аз Имам също 460 със 102 мотор обаче 82 година - механична инжекция. Вашия мотор такъв ли е? Дифовете ми са 49/9. В момента съм с 4 скорости ръчни. Ще помогне ли на вървенето друга скоростна кутия. Нещо по двигателя преправяно ли е, защото 150 км/час моя не ще!

Коментар

Първоначално публикуван от vesko111 Преглед на мнение
              Колега, предварително се извинявам ако е глупав въпроса - Доколкото разбрах правите в момента 460 с 102 мотор. Аз Имам също 460 със 102 мотор обаче 82 година - механична инжекция. Вашия мотор такъв ли е? Дифовете ми са 49/9. В момента съм с 4 скорости ръчни. Ще помогне ли на вървенето друга скоростна кутия. Нещо по двигателя преправяно ли е, защото 150 км/час моя не ще!
              Само мога да се досещам за кой мотор става въпрос. Най-точно става по номера на рамата.
              Има 2,3 мотор (самовара) които е труден за събуждане.
              Моя е "плочка".
              Каква ти е скоростната кутия?
              За макс. скорост при Гюлендията се мери на директната предавка. За повечето 5-аци е на 4-та.

Коментар

Само мога да се досещам за кой мотор става въпрос. Най-точно става по номера на рамата.
                Има 2,3 мотор (самовара) които е труден за събуждане.
                Моя е "плочка".
                Каква ти е скоростната кутия?
                За макс. скорост при Гюлендията се мери на директната предавка. За повечето 5-аци е на 4-та.
                Сега вземи да обясниш кой модел е "самовар",кой е "плочка"?

Само да поясня ,според мен ,Веско има предвид мотор 10298110000...,като моя,който също е 82г и също е с 4 скорости .
                Тази скоростна кутия от цлк 320 искаше ли сериозни "игри" или си влиза като у тях си?
                B+

Коментар

Здравейте, номера на двигателя е 1029811000421 а номера на шасито го въвеждах къде ли не и все дава грешен...В момента съм малко настинал и не мога да легна под колата за номер на скорости.

Коментар

Първоначално публикуван от vesko111 Преглед на мнение
                    номера на шасито го въвеждах къде ли не и все дава грешен...
                    Ако Г-то е Puch Vin-а не се чете от декодерите на Мерцедес. Можеш да откриеш нещо тук: http://www.auto-parts.spb.ru/cat/cats/m.mycat?cat=mb&client=dr2000 в графа 2.cross-county vehicle

Коментар

Първоначално публикуван от vokel Преглед на мнение
                      Сега вземи да обясниш кой модел е "самовар",кой е "плочка"?

Само да поясня ,според мен ,Веско има предвид мотор 10298110000...,като моя,който също е 82г и също е с 4 скорости .
                      Тази скоростна кутия от цлк 320 искаше ли сериозни "игри" или си влиза като у тях си?
                      Вместо самовар щях да пиша "чайник", ама лесно щеше да е.
                      Утре ще снимам един такъв.
                      Скоростната кутия става от всичко живо ЦДИ на Ц-класа и Е-класа.
                      Тази моята е просто с разчет над 400нм. Влиза си точно и с малки подробности.
                      Жокер: -Работи с лагер-помпа.
                      Искам да подчертая, че при МБ, отворите на блкоковета на всички мотори, за монтаж съвпадат с всичко за куплиране. Нашия любимец е това.
                      Последно редактирано от ПЛАМЕН ТЕНЕВ; 14-12-09, 23:55.

Коментар

Откакто махнах автомата констатирах една аномалия. Спря да загрява пустата гелендия. Едва достига първото деление на скалата на уреда. И няма парно. Термостата работи. Просто не се стопля. Да режа един кашон и да слагам текезесарски подобрения ли?
                        Някакви идеи?

Коментар

Откакто махнах автомата констатирах една аномалия. Спря да загрява пустата гелендия. Едва достига първото деление на скалата на уреда. И няма парно. Термостата работи. Просто не се стопля. Да режа един кашон и да слагам текезесарски подобрения ли?
                          Някакви идеи?
                          Какви връзки са нарушени при смяната-маслени,водни,електрически...?
                          И скоростна кутия от ЦЛК на Г-е никак не ми се връзва...само мое мнение!
                          много автомати-слаби резултати!

Коментар

Първоначално публикуван от mbenz Преглед на мнение
                            Какви връзки са нарушени при смяната-маслени,водни,електрически...?
                            И скоростна кутия от ЦЛК на Г-е никак не ми се връзва...само мое мнение!
                            Какви връзки бе човек?
                            Този, бившия автомат само има бликировка на запалването, ако си на задна или някоя от предните скорости...а и за лампата за задна.
                            отделно си се охлажда(загрява) с масло, ама неговото си.
                            ...И кое точно не ти се върза.

Коментар

Хмммм....колко струва тая кутия горе доло???

Тука праим проучване и тая кутия се появява чак след 2000г. в С и Е класа....и май във Вито, което дава по-голям шанс да се намери!

Макар че за моя мотор само оригинал автоматик става!

Коментар

От вито малко по трудно ще стане!!!витото е с предно предаване!!!казаха Е Ц класа!!!на някой автоматици маслото от скоростите се охлажда в радиатора!!!нз как е при теб!!смени си термостата !!може да се предал едновременно със смяната!!
                                Опел Корса В 1,4 82 коня
                                Пасат 1,9 ТДИ 90-ка
                                Ямаха ХТ 600Е
                                Симсон SR 49 1959 г. :D

0898234666:D

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X