Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Г-КЛАСАТА НА МИШО ДРАЖЕВ - ТУНИНГ!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• До: Г-КЛАСАТА НА МИШО ДРАЖЕВ - ТУНИНГ!

Така де, аз мисля отдолу да заваря второ ухо, доблиращо оригиналното и ще постигна същият ефект!
    Ама като че ли твоят вариант е по-хубав!
    Тази надставка, която си я направил заварена ли е или е разглобяема?
    Може ли да направиш някоя друга снимка, отблизо, за да го погледна?!

Коментар

Първоначално публикуван от MDRAZHEV Преглед на мнение
      Така де, аз мисля отдолу да заваря второ ухо, доблиращо оригиналното и ще постигна същият ефект!
      Ама като че ли твоят вариант е по-хубав!
      Тази надставка, която си я направил заварена ли е или е разглобяема?
      Може ли да направиш някоя друга снимка, отблизо, за да го погледна?!
      Мишо аз в момента правя нещо подобно, но за съжаление снимките са актуални за ЛР Дифендър. Там се използват същите дупки и на тяхно място се монтират нови уши или кулички за захват на амортисьора. Ето една илюстрация, би могло да се мисли нещо подобно.

Новият амортисьор е със значително по-дълъг ход, и това налага захващането да е по друг начин, но чрез използване на фабричните дупки на старото захващане.
      Прикачени файлове

Коментар

За подобряване на артикулацията обаче не винаги е достатъчно да се подберат подходящите пружини и амове. Налагат се подмяна на носачите, щанги , кардани . Хубаво е преди да слагате по-големи амове да прецените дали ще могат да "работят" без подмяна на нещо от гореизброените детайли. В противен случай и по-късички биха ви свършили същата работа.

Коментар

Викторе в нашия случей гоним заводски ход - поне. Иначе няма ход надолу. Мишо в най-горната част на стеблото преди захващането го отрязах заварих на аргон 6 см аналогичен матерял и отгоре съм го направил на унибали, но не пречи да си завариш оригиналните втулки с тампоните, като държиш амортисьора по време на заварката охладен няма проблеми. На аргона стана супер здраво късах болтове веднъж когато бях с двойните , но амортисьора не мръдна

Коментар

Малко ме бяхте позабравили, но тя работата си върви!
            Както писах вече, двигателя със скоростите е качен, както и всички агрегати около него! Всичко работи, даже вече го и покарах малко - 3 метра напред и 3 метра назад! Усеща се новата мощност, под капака!
            Бяха изработени и монтирани нови стабилизиращи щанги от кръгъл неръждаем безшевен профил с диаметър 36мм и дебелина на стената 12мм(оригиналните са от черни тръби 30ммх8мм), като ушите за тампоните бяха допълнително усилени от неръждаема 3мм.-ова шина, с което мисля щангите станаха вечни!
            На кормилните щанги бяха преработени накрайниците - направихме ги сменияеми и ги заменихме с възможно най-дебелите(резбата им е 22мм.).
            Цялата предница е качена и пасната.
            Беше купена електрическа перка SPAL с диаметър 40см. и дебит 2200м3/ч, възможно най-яката, която ще се управлява от датчик и ще има и принудително включване, това беше по предложение на моят приятел Йори, за което му дължа една черпня.
            Оригиналното виско, беше изхвърлено. Ако все пак има проблем с охлаждането на двигателя е направена подготовка за монтаж на втори воден радиатор, пред големият, който всъщност вече дори е изработен и само при най-малкото съмнение, ще бъде монтиран веднага!
            Пластмасовите странични врати бяха свалени и бяха върнати обратно железните, за сметка на сигурността, удобството и естетиката!
            В общи линии от тук нататък остава китосване и боядисване!
            Прикачени файлове
            Последно редактирано от MDRAZHEV; 27-01-08, 17:39.

Коментар

Айде ве Мишо. Ти стана пословичен с това Г. Имаш един месец още, барем се справите с едно боядисване После почва голямото ръчкане
              RB Patrol Team

Коментар

Хубавите неща стават бавно!
                Вярвай ми, че аз правя всичко възможно, за да стане по-бързо джипа ми.
                Наближава краят, вижда се светлинката в края на тунела!

Коментар

Може ли едно питане???
                  Това усилване на предния мост чрез заварки на ръкавите сигурен ли си че не е изкривило моста? Защото при това рязко (точково) нагряване и рязко изтиване задължително материала около заварката се свива и резултата е усукване на целия детайл!
                  Дано да не съм прав, но винаги след заваряване детайла се измята и е нужна допълнителна обработка!
                  Път е мястото, през което възнамерявам да премина!
                  0884837709
                  0878383528

Коментар

Хубавите неща стават бавно!
                    Вярвай ми, че аз правя всичко възможно, за да стане по-бързо джипа ми.
                    Наближава краят, вижда се светлинката в края на тунела!
                    Това е добра новина, до един месец май ще си напълно готов

Коментар

Първоначално публикуван от ves1 Преглед на мнение
                      Може ли едно питане???
                      Това усилване на предния мост чрез заварки на ръкавите сигурен ли си че не е изкривило моста? Защото при това рязко (точково) нагряване и рязко изтиване задължително материала около заварката се свива и резултата е усукване на целия детайл!
                      Дано да не съм прав, но винаги след заваряване детайла се измята и е нужна допълнителна обработка!
                      Вярвай ми, не е!
                      Правил го е най-добрият заварчик в България!
                      А всъщност, този начин на усилване е негово дело и като конструкция става въпрос, което до момента е изпробвано от Миро от Клисура, Семко Семков, а доколкото знам и Пламен от Варна вече го има!
                      Миро сменяше по 2-3 моста в годината преди, а сега, откакто го има, все още не е успял да го изкриви, цяла година!

Коментар

Първоначално публикуван от Victor Преглед на мнение
                        Това е добра новина, до един месец май ще си напълно готов
                        Май, май, ама сме Януари!
                        Да речем до краят на Март ще е готов!

Коментар

Май, май, ама сме Януари!
                          Да речем до краят на Март ще е готов!
                          Къв край на къв март ве Ебати боята... няма да го боядисвате с четка за рисуване, та да трябва 2 месеца...На 1-ви март да си в Троян, иначе наказания
                          RB Patrol Team

Коментар

Вярвай ми, не е!
                            Правил го е най-добрият заварчик в България!
                            А всъщност, този начин на усилване е негово дело и като конструкция става въпрос, което до момента е изпробвано от Миро от Клисура, Семко Семков, а доколкото знам и Пламен от Варна вече го има!
                            Миро сменяше по 2-3 моста в годината преди, а сега, откакто го има, все още не е успял да го изкриви, цяла година!

добре е да се знае това че аз си мислех да си подсиля моя преден но ме хваща старх..
                            да кажем че се точкова малко по малко с доста интервал между точковане няма ли да стане?
                            какви са последиците ако не се направи добре?
                            само на полуските ли се отразява ако се деформира?
                            поздрави

Коментар

браво Мише, много добре става, вижда му се вече края.
                              това усилване е правено на толкова много мостове, досега никой не е изревал. много от туниХ фирмите продават готови заготовки, направо заваряваш. стената на ръкава е достатъчно дебела, плюс че е кръгъл и това прави изметването пренебрежимо малко.
                              Stop fawkin email me! I'm trying to drink....
                              http://www.danasoft.com/sig/mitak.jpg
                              http://www.youtube.com/watch?v=A53Mx...eature=related

Коментар

Мише, гледам Краси се е разбързал, откакто ми е почнала сесията, тя започна миналата седмица, има доста напредък!!!
                                Познай защо бърза така
                                Mercedes G-Wagen - It's not a JEEP... You wouldn't understand...

[img]http://www.danasoft.com/sig/.jpg[/img]!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X