Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Колеги ТЪРСЯ... части за нашите ЛАНД РОВЪРИ

Свий
Това е залепена тема.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• След снощното фиаско си търся ляво огледало за Диско 1, става и от РР Класик.

Забравих... за 200 става дума.

Коментар

• От: Колеги ТЪРСЯ... части за нашите ЛАНД РОВЪРИ

Търся дясно огледало от Класик. Може без самото огледало, само основата.
      Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Първоначално публикуван от joro/ Преглед на мнение
        ... Спрял съм се за сега на един стар лендкрузер 4.2 турбодизел. Някакви мнения за двигателя...
        По добре отвори капака на една 80-сетка и виж за какво става въпрос. Технически грамотен си и сам ще разбереш.
        Аз ги познавам и двата двигателя от вътре. И двата са със директно впръскване, разликата е, че Ровърския е с долен РВ и агр. ремък, Тойотския - горен РВ и агр. ремък. Айде помисли малко и кажи кой е по добър като конструкция!? Това, че Тойотския има два цилиндъра в повече и като обем е колкото два ролварски също е без значение, според фенските коментари по горе. Ама ти помисли и по тая дребна подробност.
        Накрая намери една 80-сетка с 1HD, запали я и чуй, после покарай. Пробвай после с едно Диско 200/300 tdi и ще разбереш каква е разликата.
        Порови малко и в Руските форуми и виж какво мислят за 1НD.

Коментар

Колеги,не търся ами подарявам(просто не знаех къде да го постна).Горна и долна помпа за съединител от Рейндж Ровър Класик 90год.Ако на някой са му нужни му ги пращам.

Помпите бяха рециклирани,карани два месеца и смъкнати.
          За връзка на лични или в темата.

Коментар

Първоначално публикуван от djidjo Преглед на мнение
            Колеги,не търся ами подарявам(просто не знаех къде да го постна).Горна и долна помпа за съединител от Рейндж Ровър Класик 90год.Ако на някой са му нужни му ги пращам.

Помпите бяха рециклирани,карани два месеца и смъкнати.
            За връзка на лични или в темата.

Ако стават за Дифендър - искам ги!

Коментар

Първоначално публикуван от Ivanov Преглед на мнение
              Ако стават за Дифендър - искам ги!
              Не знам дали стават за Дифендър.Пращам ги на един колега с Класик.Писа ми на лични.

Коментар

Здравейте! Търся ветнилатор за парното на Land Rover Discovery 200tdi. Т.е. на моделите преди 1994. Казвам го, защотото моето всъщност е MPI, но няма значение.
                Поздрави!
                Интелекта често може да остане скрит. Но глупостта - никога!

Коментар

Трябва ми, относително скоро, здрав Watts linkage от Диско 2, на смислена цена, че нещо в момента не ми се вадят 300 кинта за три втулки, пък почна да попритраква.
                  Ей за това става дума или по-точно само за средната му част:
                  Натиснете снимката за да я уголемите

Име:watts6.jpg
Прегледи:1
Размер:171.0 КБ
ID:5456172
                  Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

Първоначално публикуван от Chertoianov Преглед на мнение
                    Здравейте! Търся ветнилатор за парното на Land Rover Discovery 200tdi. Т.е. на моделите преди 1994. Казвам го, защотото моето всъщност е MPI, но няма значение.
                    Поздрави!
                    На класика са такива.
                    Стават и от някои опели, но още не съм търсил от кои.

Коментар

Най-накрая разкарах проклетия АСЕ на Диското. Останаха, налични и читави:
                      - клапанен блок, оборудван с всичко накичено по него
                      - помпа
                      - предна и задна стаб щанга с хидравличните цилиндри
                      - тръбите от клапанния блок към предния цилиндър
                      - по една здрава предна и задна биалетка
                      Ако на някой му трябва нещо от тия работи да свирка. След някой-друг ден ще ги наснимам и ще ги пусна официално в раздел продажби.

В същото време продължавам да си търся watts linkage-а от по-горния пост, както и читав, най-добре нов, MAF сензор за Td5. Евентуално и здраво "барче"

Коментар

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
                        ...

В същото време продължавам да си търся watts linkage-а от по-горния пост, както и читав, най-добре нов, MAF сензор за Td5. Евентуално и здраво "барче"
                        Хлопа най-често като е разбит горния и/или долния от тампоните на този точно чарк. Централния си е доста здрав (поне при мен не беше мръднал изобщо като ги сменях и трите). Тогава се бях разтърсил от какво друго може да се ползва там и се оказа, че от носачите на някои мерцедеси е "почти" същия - разликата е 1мм - на Диското външния диаметър е 39мм и малко, на мерцедесовия поне 40 мм - т.е. ще трябва да им се мине по една стружка за да влезнат ...

потърси за "TRW 11-BJ-6313" из нета и ще го видиш как изглежда ...

п.с. мога да сваля точните размери от старите - още ги пазя
                        LR Disco II, Td5

Коментар

Първоначално публикуван от damyan_rm Преглед на мнение
                          Хлопа най-често като е разбит горния и/или долния от тампоните на този точно чарк. Централния си е доста здрав (поне при мен не беше мръднал изобщо като ги сменях и трите). Тогава се бях разтърсил от какво друго може да се ползва там и се оказа, че от носачите на някои мерцедеси е "почти" същия - разликата е 1мм - на Диското външния диаметър е 39мм и малко, на мерцедесовия поне 40 мм - т.е. ще трябва да им се мине по една стружка за да влезнат ...

потърси за "TRW 11-BJ-6313" из нета и ще го видиш как изглежда ...

п.с. мога да сваля точните размери от старите - още ги пазя
                          При мен е видимо скъсан долният, но имам съмнение и за средния, за съжаление. Все пак, ако можеш да ми свалиш размери, ще е от полза. Интересува ме основно вътрешния диаметър на външната втулка, понеже има разни изостанали полиуретанови тампони, от които евентуално може и да пасне някой.

Коментар

При мен е видимо скъсан долният, но имам съмнение и за средния, за съжаление. Все пак, ако можеш да ми свалиш размери, ще е от полза. Интересува ме основно вътрешния диаметър на външната втулка, понеже има разни изостанали полиуретанови тампони, от които евентуално може и да пасне някой.
                            Така, ето ги размерите
                            Външен диаметър: 39.3мм
                            Дебелина на стената на самата метална втулка: около 4мм (малко е наизуст защото не съм го рзглобявал, а от вътрешната страна има и нещо като зегерка дето захваща маншона)
                            Вътрешен диаметър на външната метална втулка: най-много да е 31мм-32мм -> поради горните прични
                            размер на отвора за болта: 14мм
                            Ширина на външната метална втулка: 30мм
                            Ширина на целия тампон (там където минава болта):45мм

Другото е да се уговорим нещо и просто да ти го дам да си го разглабяш и мериш на воля
                            LR Disco II, Td5

Коментар

Първоначално публикуван от damyan_rm Преглед на мнение
                              Другото е да се уговорим нещо и просто да ти го дам да си го разглабяш и мериш на воля
                              Мерси, засега това е идеално. Ще преровя "запасите" да видя дали ще изскочи нещо. Хубавото е, че ги знам кое за какво е, та ако нещо пасне - ще се знае вече какво да се търси, че с тия 30 и кусур паунда за бройка малко се изхвърлят.

Коментар

Мерси, засега това е идеално. Ще преровя "запасите" да видя дали ще изскочи нещо. Хубавото е, че ги знам кое за какво е, та ако нещо пасне - ще се знае вече какво да се търси, че с тия 30 и кусур паунда за бройка малко се изхвърлят.
                                Ъъъ, ми той целия к-т: Bush Kit Watts Linkage RGX100960K може да се намери за 80 паунда.
                                Land Rover Discovery:
                                - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                                Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Активност за темата

Свий

Тук са 3 потребители онлайн. 0 потребители и 3 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X