Имам следния странен проблем. Преди дни смених вискомуфата, термостата и продухах цялата система с нов антифриз. След което потеглих малко да покарам по черно. 3 дни из Родопите нямаше никакъв проблем, въпреки че мъчих джипа по бая наклони и камънаци на бавни, но без включен климатик. Обаче навръщане на магистралата, при включен климатик и 30 градуса външна температура, машината взе да грее. Спряхме, изчакахме да охлади изключихме климатика и продължихме пак. На първия по-сериозен баир машината пак качи докъм 100-105 градуса и се наложи да пускам парното, за да отнема топлина. След това до София, с ниски обороти и скорост, нямаше проблем.
Проблема е наистина странен, защото по някакъв начин явно климатика отключва нещо, което води до греене. А не би трябвало, всичко по охладителната система е проверено, само радиатора не е промиван. На отиване карах и по-бързо, с по-високи обороти и без клима, и проблем нямаше. Боркозин спомена за някакъв голям бушон на климата, който при него изгорял и водел до абсолютно същия проблем. От друга страна пък поставената лебедка определено влошава потока на охлаждащия въздух към радиатора, но чак толкова... Самото загряване е доста рязко, става за минута-две. Наистина не знам какво да правя, давайте акъл
Проблема е наистина странен, защото по някакъв начин явно климатика отключва нещо, което води до греене. А не би трябвало, всичко по охладителната система е проверено, само радиатора не е промиван. На отиване карах и по-бързо, с по-високи обороти и без клима, и проблем нямаше. Боркозин спомена за някакъв голям бушон на климата, който при него изгорял и водел до абсолютно същия проблем. От друга страна пък поставената лебедка определено влошава потока на охлаждащия въздух към радиатора, но чак толкова... Самото загряване е доста рязко, става за минута-две. Наистина не знам какво да правя, давайте акъл
Коментар