Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Лифт на Range Rover Classic

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Повдигане на Рейндж Ровър Класик - нужда от помощ и съвет

Първоначално публикуван от PinMaster Преглед на мнение
    ...просто искам съвет правилните пружини/амове ли сме избрали...
    За тази цена, най-вероятно да.

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
      ....Предлагам на модератора тук да премести темата в отворения форум на Ленд Ровър. Ще бъде полезна и за останалите потребители, не-членове на клуба.
      Ако автора на темата е съгласен, веднага я мятам в откритата част, и според мен там и е мястото.
      Ето още малко инфо как стана при мен - http://www.offroad-bulgaria.com/show...D0%EE%E2%FA%F0 , в първите мнения.
      LZ1LRE, Range Rover 300Tdi
      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

О - да - и двете теми са ми добре познати, и двете са много полезни, но може би аз не започнах както трябва...
        Може би трябваше заглавието да е нещо от сорта "Какъв кит за повдигане да изберем".
        Какви са опциите (видове и фирми), цените, плюсовете и минусите.
        Аз започнах леки проучвания по темата, но ще ми отнеме време, пък и знанията ми за различията им (практическите) не са големи...

Мисля, че мястото на темата не е от такова значение, може да е само за клубни членове, а може и да е полезна и на останалите.
        Колкото повече книги четат децата ви, толкова по-малко ще слушат чалга!

Коментар

Ще я преместя малко по-късно, навън има още доста хора с опит, които могат да помогнат, и други, които да се поучат при нужда. Споделянето е една от основите на този Форум.
          www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

О - да - и двете теми са ми добре познати, и двете са много полезни, но може би аз не започнах както трябва...
            Може би трябваше заглавието да е нещо от сорта "Какъв кит за повдигане да изберем".
            Какви са опциите (видове и фирми), цените, плюсовете и минусите.
            Аз започнах леки проучвания по темата, но ще ми отнеме време, пък и знанията ми за различията им (практическите) не са големи...

Мисля, че мястото на темата не е от такова значение, може да е само за клубни членове, а може и да е полезна и на останалите.
            Темата с какъв кит за повдигане да изберем за марки като Land Rover и най-вече Jeep е твърде обширна. Накратко, всичко зависи от това както се търси като краен резултат, какво друго ще се променя по колата (винаги е съвкупност от неща и една такава промяне не може да е независима или сама по себеси, внаги се съобразява с останалото) и с каква цел, много важно - парите колко са и т.н. Има решения за 300-600лв. като това, което си видял при Падок или такива и за над 10.000лв.

Коментар

Крайният резултат, който търся е малко (2') повдигане, малко по-големи гуми (незменно ще има и рязане на калниците) - 31-32-ки, избягване на усилване на други части.
              Сред офертите от английските сайтове за части се спрях точно на падок, поради евтината им доставка (ако не се лъжа за 15 паунда ще ми го доставят) и възможността да избегна 20% VAT.
              Така ще получа (поправете ме ако греша) търсените от мен резултати чрез малък, нескъп ремонт, с части добро качество.
              Не видях някъде в България да предлагат подобни комплекти на подобни цени.

Коментар

Да, но това (според мен и в случая) не е всичко.
                - Трябва да помислиш как да компенсираш ъгъла на предния мост, най-лесно е с т.нар. "кастор кит".
                - Отзад е добре да се помисли за конуси в пружините или подобно (имат практика да се вадят).
                - Някой друг тампон, който ще излезе за смяна
                - Други неща, по окачването, специфики за марката

Т.е. не ги смятай просто 4 пружини и 4 амортисьора.

Коментар

Колега,ако се хванеш на хорото бая неща ще трябва да смениш
                  sigpic
                  Land rover lightweight-series 3
                  Range Rover V8
                  Range Rover Classic Vouge SE V8
                  Mercedes G280

ВАШИЯТ СЪВЕТ Е МОЯТ ГЛАС В ОБЩИНАТА!

Коментар

Първоначално публикуван от Yaro Преглед на мнение
                    Да, но това (според мен и в случая) не е всичко.
                    - Трябва да помислиш как да компенсираш ъгъла на предния мост, най-лесно е с т.нар. "кастор кит".
                    - Отзад е добре да се помисли за конуси в пружините или подобно (имат практика да се вадят).
                    - Някой друг тампон, който ще излезе за смяна
                    - Други неща, по окачването, специфики за марката

Т.е. не ги смятай просто 4 пружини и 4 амортисьора.
                    "кастор кит" предполагам е това:
                    http://www.paddockspares.com/pp/OFF_...C_from_CA.html
                    Какво точно компенсира?
                    Четох за възможностите за изваждане на пружините - мисля, че освен идеите, дадени в други теми, имам още някои, но ще видим на място.
                    Предвидил съм и тампоните.

Нещо друго "специфично"?

Коментар

...Нещо друго "специфично"?
                      Да, обърни внимание на проблема със задната стабилизираща щанга и ъглите на кардана. В темата за моята кола това е описано. Отзад планките, на които се държи щангата за шасито, се удължават с п-образни допълнения, а проблема с карадана( разбива каретата много бързо) го реших със смяна на задния( засега) кардан със такъв с подобрен ъгъл( тъй наречения 30 градусов кардан).
                      А най-добре да се видим уикенда и да разгледаш моята кола, всичко ще ти покажа "на живо". Телефона го имаш, звънни в петък.
                      Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 26-01-11, 10:43.
                      www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

За 2 инча мисля че ще го постигнеш само с подложки под пружините и малко подстригване .
                        _[img]http://htftp.domainbg.com/zzlatev/LR_enthusiast_resize.jpg[/img]_
                        Disco 200 TDI

Коментар

Благодаря на всички за помоща!
                          Огледахме джипа на Златев, набелязахме си някой добри идеи.
                          Ще направим последен оглед отдолу какво още има за смяна и най-рано края на идната седмица ще поръчвам от падок - някой ако иска нещо малко (което не заслужава отделна поръчка) - нека пише

Коментар

Здравейте отново, преди да ми дойдат частите от падок и да го повдигам ми излезна друг проблем и за да не отварям нова тема - тук да питам...

Та - успях да разбия тотално лагерите на задната главина. Купих си комплект нови от Дару, седнахме да разглобяваме - свалихме гумата, зегерката и т.н. докато стигнахме до една "гайчица"...
                            Тук шублера беше безмилостен - показа незнайните за нас 52мм... В околните сервизи успяха да извадят камъчета до 50. По всички каталози за инструменти след 50 следва 55...
                            Малко калкулация показа, че съответства на 2 1/16 при цоловите размери.
                            В РАВЕ-то дават глух ключ (не пише размер, но предполагам е 52 )
                            Ключа трябва да е или глух тръбен или камъче - има ограничение къде влиза...

Та - накрая и въпроса...
                            Дали някой колега случайно няма подръка един такъв интересен екземпляр.
                            Пък и дали случайно ще е съгласен да го лишим от него за няколко часа...
                            И, естествено - на каква цена

Коментар

Инчов размер е това, дано някой има
                              www.ADV-Bulgaria.com

Коментар

Дали някой колега случайно няма подръка един такъв интересен екземпляр.
                                Пък и дали случайно ще е съгласен да го лишим от него за няколко часа...
                                И, естествено - на каква цена
                                Отглеждам си кимиче 54 (за разни жипки) та 2 мм при 6-то стен мисля че не са от такова значение .......
                                0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X