Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети и мнения преди покупка на Land Rover Discovery 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Съвети и мнения преди покупка на Land Rover Discovery 2

Колега Найденов - златен си! не бях ги намирал в ebay досега.
    Land Lord Discovery II TD5 + Garmin Oregon 450 + Norica Marvik Gold + Sprint Apolon + Liverpool fan.
    LZ2РSD

Коментар

Привет на всички участници в този форум :-) От доста време съм се решил да си купя джип, но все не достигаха парите, а и имаше по-важни неща за вършене. Както и да е, харесал съм Дискавъри ТД5, но както всички клиенти бих искал да отговаря на някои мои изисквания. Тъй като се опитах да чета много във форума преди да пиша, за да не ме скастри някой старши тук, че не съм попрочел достатъчно (на някои явно им е слабост това) затова ще попитам тези които искат да помогнат с информация или просто изкажат мнение. Разбрах , че при Диско2 на практика не съществува това местене на малкия лост в страни за заключване на междинния диференциал, но пък на моделите произведени преди 2001г. и след 2003г. има такава възможност да се преустрои някаква лостова система за да може това да се случва когато е необходимо. Така като това заключване за мен е важно условие при избора ми на колата, въпроса ми е следния: Има ли някакъв начин да се разбере каква е модификацията на скоростната (или раздатъчната) кутия, без да разглобявам колата пред търговеца :-) а и едва ли някой ще се съгласи. В смисъл: някакви външни белези, номера, или букви по шасито, или каквото и да е друго от което може да се заключи, че този конкретен автомобил може да се преработи за да има "централен блокаж"? Питам това защото (моите уважения към тъговците), но не мога да им вярвам много когато обявяват годината на производство на автомобила. Благодаря на всички участници които ще се включат с отговори по този въпрос
      Mitsubishi Pajero 3.2 DID automat

Коментар

За да си сигурен, ще трябва да легнеш под колата и да изцапаш дясната ръка. Друг сигурен начин не знам. Ако няма, може да се сложи допълнително.
        За заеми и кредити поискани от лица с които нямам кръвна връзка не отговарям.

Работя бързо, евтино и качествено. Можеш да избереш две от трите опции.

Коментар

Погледни схемата, залепена под таблото, срещу малкия лост. На нея е означено ясно дали колата има фабричен блокаж или не.
          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:diffbolts[1].jpg
Прегледи:2
Размер:37.1 КБ
ID:5444817

На схемата няма да го има , това е поглед отгоре през скоросния лост . Тази ос която виждаш между двете жълти стрелки , е това което търсиш .
            Лягаш под колата и се напипва , не е сложно извеждането в колата ( ако имаш малко умения) .
            При мен преработих оригиналния лост , и ползвах жило за скорости от Пасат 2 . Жилото искаше преработка също, така че можеш да ползваш каквото намериш по моргите.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:4.jpg
Прегледи:2
Размер:518.8 КБ
ID:5444860

Това е крайния резултат , превключването е като по оригиналната схема.
            А има и готов кит от UK .
            Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-01-13, 09:40.

Коментар

Първоначално публикуван от trapper Преглед на мнение
              Погледни схемата, залепена под таблото, срещу малкия лост. На нея е означено ясно дали колата има фабричен блокаж или не.
              Така е, ама докато не напипа оста с двуграма, не е сигурно. Че не се знае кай какво е пипал и сменял.

Коментар

Благодаря на всички отзовали се. Стана ми ясно. Както се казва: по-добре веднъж да видиш, от колкото 1000 пъти да чуеш. Успокоява ме и това, че е възможно да се добави такъв блокаж, дори и да го няма вобще. Понеже бих искал да използвам поста си и за още една тема, ще помоля отново за мнение. Ориентирал съм се към по-луксозното изпълнение на модела, както и по възможност да е 7 местен, но се оказва, че точно тези повечето са с автматични скоростни кутии. Има ли разлика в разхода на гориво между ръчната и автоматичната, как се държи автомобила при ускорение, и не на последно място много често когато се позакъса било в сняг или кал винаги помага това лашване на тласъци напред назад което се прави със съединителя, и а по-лесно водача може да контролира това хем да не му пробоксуват колелата, хем да измъкне колата на "обороти" както се казва. В смисъл: автомата отстъпва ли по нещо на ръчката? За удобното е ясно кое е :-)

Коментар

Автомата отстъпва на ръчката като на всеки автомат. За сметка на това, за градско каране си е кеф. И за извънградско също. Динамиката и разхода са ясни. Не се наемам да слагам ръчна кутия. Не съм го правил и не знам какъв ще е филма.

Коментар

Интересното е,че с автомата се свиква удивително бързо.Може и да отстъпва на ръчката в офроуд,но ако не караш много хард-офроуд ще ти върши идеална работа.
                    Едно от предимствата на автомата е,че ги няма ударите при превключване,а вярвай ми в нашите джипки луфтове в трансмисията има доволно.

Коментар

По точно, пак ги има, но не се усещат толкова.

Коментар

Първоначално публикуван от targa Преглед на мнение
                        По точно, пак ги има, но не се усещат толкова.
                        Е,те няма как да изчезнат с присаждането на автомата.При мен имаше чукане при превключване,след монтажа на автомата чукането изчезна напълно.За това си мисля,че кола излязла с автомат,трансмисията ще е по-здрава и без луфтове.

Коментар

Първоначално публикуван от djidjo Преглед на мнение
                          Е,те няма как да изчезнат с присаждането на автомата.При мен имаше чукане при превключване,след монтажа на автомата чукането изчезна напълно.За това си мисля,че кола излязла с автомат,трансмисията ще е по-здрава и без луфтове.
                          Така е.

Коментар

Благодаря отново момчета. Започвам да се оглеждам за моята джипка. Предпочитам да е с ръчна кутия, но, ако излезе някоя читава автоматка, няма да се откажа :-) Само не разбрах за разхода, в милилитри ли се изразява или в литри? :-)

Коментар

В сравнение от Патрол и Паджеро, ще бъдеш доволен.

Коментар

Разхода според шофера - 9 до 14 , това на пътя .

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X