Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвети и мнения преди покупка на Land Rover Discovery 2

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Съвети и мнения преди покупка на Land Rover Discovery 2

Първоначално публикуван от stargazer Преглед на мнение
    На теория - да, ама на практика се случва много трудно. Системата работи за всеки мост поотделно, но ако боксуват двете колела на предния мост не ги спира, за да прехвърли назад. Да не говорим за случая, в който abs-ът реши да запише грешка докато си боксуваш някъде...
    Системата си работи и върху 2-те колела на един мост - т.е. прехвърля въртящ момент и към другия мост ...

While the ETC function is enabled, if the SLABS ECU detects a wheel accelerating faster than the average, indicating
    loss of traction, it operates the ABS modulator in the active braking mode. Depending on the vehicle speed, active
    braking is employed for either the brake of the affected wheel or for both brakes on the affected axle, until all four
    wheels are driven at approximately the same speed again
    . During active braking the SLABS ECU also illuminates the
    ETC warning lamp, for a minimum of 2 seconds or for the duration that ETC is active. ETC operation is desensitised
    during 'hard' cornering.
    разликата в ТК преди и след 03 (фейслифта) е при включен блокаж на междинния диф - при моделите преди 03 ТЦ няма да работи а абс, ебд(рзпределение на спирачното усилие между преден заден мост) и хдц ще са с намалени параметри. При моделите след 03 ТЦ ще си работи но "оптимизиран" за наличие на блокаж в междинния диф - т.е най-вероятно няма да се опитва да прехвърля момент между преден и заден мост щото са си твърдо свързани от блокажа

Най-често (ако няма записани други грешки в системата) за да не се усеща ефект от работата на ТК е виновен датчика за Бързи/бавни - намира се на раздатката. Или нещо по кабелите или щото се е прецакал. На бавни ТК е доста по-агресивен и върши чудесна работа. Ако не работи въпросния датчик, няма да се усеща и разлика в чувствителноста на педала на газта на бавни, ХДЦ няма да работи (ще има "динг-динг-динг" както ако се пуска на Бързи), АЦЕ-то няма да работи в "отключен" режим при скорости под 30км, Автоматика няма да сменя режимите на превключване и т.н.
    LR Disco II, Td5

Коментар

Първоначално публикуван от phil05 Преглед на мнение
      ...

Това че не предава назад TC -а на Диско 2 ако ги няма двете предни не го знаех. Със сигурност ли е така? Ако е пълноцен TC, не трябва ли да предава навсякъде...
      Не знам да ти кажа. Не ме вълнува, щото нямам Д2. Ако имах щях да вдигам наред гуми и да пробвам за да си познавам машината. Теб като те вълнува пробвай, снимай и после пиши и показвай. На мен ще ми е интересно за обща култура.

Коментар

Първоначално публикуван от damyan_rm Преглед на мнение
        Най-често (ако няма записани други грешки в системата) за да не се усеща ефект от работата на ТК е виновен датчика за Бързи/бавни - намира се на раздатката. Или нещо по кабелите или щото се е прецакал. На бавни ТК е доста по-агресивен и върши чудесна работа. Ако не работи въпросния датчик, няма да се усеща и разлика в чувствителноста на педала на газта на бавни, ХДЦ няма да работи (ще има "динг-динг-динг" както ако се пуска на Бързи), АЦЕ-то няма да работи в "отключен" режим при скорости под 30км, Автоматика няма да сменя режимите на превключване и т.н.
        Сега ме хвърли в размисъл - моят датчик е разкачен, утре ще се пъхна отдолу да го включа.
        Стадо оФци води ожесточен спор дали вълците или чакалите го обичат повече...

Коментар

• Land Rover Discovery 2 коя година е най-сполучливия 2003-2004

Колеги, предстои ми да си купя Land Rover Discovery 2, но не съм на ясно коя година трябва да е за да има блокаж на диференциала, 2003 и 2004 имат ли ?
          Имах
          Land Rover Discovery 1 1996 г ,но го продадох,че много муден ми беше.
          Искам да взема нещо по-пъргаво.
          Понеже ще го ползвам само за лов искам да не е на въздух,а да си е с пружини и аморт.,моля ако може малко помощ за избора.
          Всички съвети са ми от полза.
          Спрял съм се на ръчни скорости,но ако ме убедите,че автомата е добре,може и автомат да взема.
          Благодаря
          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 30-10-13, 15:11.

Коментар

• От: Land Rover Discovery 2 коя година е най-сполучливия 2003-2004

Явно и ти не си прочел подфорума... 1. Добре е да има изведено в купето управление на блокажа; 2. При каране в гората е по-добре да е на възд. възглавници, защото на пружини много повече се клати и друса (имаме ги и двата), а и ВВ има възможност за повдигане на купето с копче на таблото. 3. Разликата в "мудността" между ЛРД 1 и 2 дизел не е много голяма, така че си търси Диско-2 с чип-тунинг, който вдига мощността от 138 на около 168 кс.
            ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Всеки, който има Д2 и го ползва в гората, задължително маха възглавниците. Щом го ползваш за лов, значи караш предимно на бавни, там голяма разлика в мудността между Д1 и Д2 няма. За лов- Д1, за асфалт - Д2.
              Discovery I, 300 TDI

Коментар

От 2006 год. е с мен Д2 и си е на въздушни възглавници. Ползвам я и на шосе. Зимата редовно си пътувам с нея Ямбол-София. И досега ходя с нея и на риболов и на лов. Не съм го махнал и нямам намерение поне за сега. Возил съм доста от нашите ловци и риболовци, в ловното имат Д1 и самите ,те казват, че возията на 2-та в гората е по-добра с въздуха.
                Ама това си е тема за спор, пък и е доста субективно.
                Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Не пише колегата от къде е,а и зависи много къде ще го ползва основно. При нас е доста равно, най-високия връх Вишеград на Сакар е около 800 м. и няма кой знае какви екстреми. А при риболова и лова зимата повече си патим от калта,а тя си ни е хубава, богата и мазна, и много често дълбока

Коментар

Аз съм от Троян и го карам с гуми cross само на къси разстояния.
                    Така и не разбрах има ли фабрично диско 2 на пружини ?
                    Четох и разбрах ,че след 2002 г са отстранени доста от дефектите и затова се ориентирам към 2003-2004г.
                    Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 31-10-13, 07:17.

Коментар

Спрял съм се на едно disko2 2004г.
                      По информацията от vin nomera разчетох следното :
                      RDH Manuale -трансмисията
                      2.5l, Turbo-Diesel (Td5) EGR -двигател
                      Solihull -производител
                      Station wagon 5 дв.Disco, Жестк.верх, Pick Up, Мягк.верх,100" (Discovery)
                      Какво е вашето мнение, къде са му слабите места в тази комбинация ?
                      на 138000 мили е.

Коментар

Провери дали на дръжката на малкия лост има схема dif-lock и дали работи; провери има ли масла в картера на мотора, СК, раздатката и дифовете; огледай го отдолу за кривини и ръжди по шасито.
                        ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Машината е от последната моделна година и може да се каже, че всички грешки при първите са изчистени в последните. Има доста промени в двигател, горивна система, скорости, раздатка, електроника и т.н. Според мен машината би трябвало да е добра, но зависи предишния стопанин как се е грижил за нея. Дясна дирекция - дано поне цената да си заслужава! Иначе едни задни пружини са 150-200 лв. и лесно можеш да се отървеш от възглавници!
                          LR Disco II 99 - TD5
                          www.lre-bulgaria.org

Коментар

Аре да не оси.... раме темата, използвай бутона търсене горе в дясно, и опцията Лични Съобщения!
                            Прочети темата от началото.
                            Land Rover Discovery:
                            - ... "Най-хубавото на тази джипка е, че като закъсаш, можеш да си седиш вътре комфортно.".
                            Land Rover, може да те закара навсякъде, но може и да не те върне!

Коментар

Успех и късмет.

Коментар

Здравейте колеги.Реших,че ЛР ТД5 ще е моят джип и се почна едно четене и едно търсене.Проблема ми е,че трети джип вече гледам и всички са ръждясали отзад в дясно зад гумата на шасито и номер на рамата почети на се вижда а са от Италия регистрирани.Въпроса ми е да не би да гледат на друго място при регистрация,че единият ми хареса доста според цената де.Поздрави.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X