Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси относно Range Rover Vogue

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Търся мнения за Range Rover Vogue

До колкото съм запознат наистина окачването на този е по-добро от на предишния(възглавници и компресор и електроника).За накрайници и шарнири не съм чувал да имат проблеми.За динамиката на двигателя(това вече от личен опит),наистина е доста тромав всъдеход,просто стила ти на каране трябва да е такъв,че това да не ти пречи,иначе мъка.Двигателя доста пуфти,а и да искаш не можеш да го насилваш особено.Иначе всичко друго ми харесва.

Коментар

Открих че заводското име на този Range Rover e L322.
      Има ли някои които да добави нещо относно качествата на колата?
      Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
        Открих че заводското име на този Range Rover e L322.
        Има ли някои които да добави нещо относно качествата на колата?
        Ако взимаш такъв, гледай състоянието на вискомуфата на перката за охлаждане.
        Много БМВ-та с този двигател хвърлиха фира в жегите, заради НЕработещо виско.
        Загледай се за английски доставчици на консумативи и части.
        Успех!
        ________________________________________________________________________________________
        Grand Cherokee WJ 3.1TD 1999
        HARLEY DAVIDSON - HARITADGE SOFTAIL CLASIC 2006

Коментар

Между 120000 и180000 съм правил следното:Ремонт на стартер.Смяна на горивна помпа.Демферна шаиба и ремъци.Предна възглавница.Шефа доиде ще пиша после.

Коментар

Първоначално публикуван от Воден дух Преглед на мнение
            Между 120000 и180000 съм правил следното:Ремонт на стартер.Смяна на горивна помпа.Демферна шаиба и ремъци.Предна възглавница.Шефа доиде ще пиша после.
            Ще съм много благодарен като се махне шефа да опишеш по подробно какво е правено и колко е струвало.А също така и защо може да са възникнали дефектите.Внесен ли е от вън автомобила и как е потдържан като цяло?И като цяло харесва ли ти?

Коментар

Нямам такъв (за съжаление) но имам доста близки и дълги впечатления, поради което написах горния пост. От окачването рядко се случва да се сменят въздушни възглавници, освен ако не го караш на газ през дупки и спящи полицаи. (много хора съм слушал да се оплакват след като са се качили на луксозна кола, че се трошели по лесно и били по кекави, но замлъкват, като ги накараш да се замислят дали след като са се качили на кола, чието окачване поема неравностите, не са променили стила си накаране и просто вече забравят да намалят на дупки или бабуна и не се занимават да заобикалят много, много. Особено ако са високопроходими машините и още повече с въздушно). Май относително по-често от тове се случва компресор да се повреди, но той не е много голям ресурс.
              Машината си е тежка 2570 kg. а на дизела скоростната е GM5 автомат не ZF. ZF е след като излезе новия V8 дизел. Двигателя си е слабичък за купето но това се решава наистина с лек тунинг. Например Digital Tuning го правят на 228 мисля и си е ок. То БМВ този двигател сега до 286 го правят а тогава беше 230 по спомен, та си има доста резерв откъм капацитет. По лошото е, че е много шумен. При последните модели с този двигател намалиха шума с ламиниране на челното и предните стъкла и повече изолация между купето, та и ти можеш да си го направиш тук. Майстори има.
              Прикачам и малко техн. инфо за колата. Ама наистина е малко, че не мога нещо да си открия пълната техническа спецификация.
              Ако е Вог сигурно е с навигация на която панела се завърта и зад него си вкарваш касетката. Много ме кефеше това на времето.

А да и малко интересно инфо ако не сте преглеждали мауалите. Няма друга марка която да дава инструкции и съвети за каране офроуд на новите си коли в официалната документация за самата си кола. Или поне толкова подробно. А ние да
              Прикачени файлове
              ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
              lre-bulgaria.org

Коментар

Моя го купих на 300000 хил и за сега е читав мотора Прави ми впечатление ниските обороти с които поддържа 100 км в час Проблема е във възд окачване От един месец го развличам по оторизирани сервизи и го гледат като голям камък

Коментар

мотора е добър,наистина е доста муден ,но с един лек тунинг се пооправя(няма как да стане 228 малко е поизсилено в писането-около 205идва).Обаче кутийте им са доста слабички-ГМ са(опел ).Имам няколко познати с такива а и доста други съм правил.Все с кутийте имат проблеми.Иначе е кеф да го караш на дълго.гори около 15/100.има много глезотийки вътре.Много добро 4х4.....
                  Но лично аз не бих си купил такава кола.По-добре едно диско ТДВ6 за тия пари-доста по-прилично върви(това е мое мнение де,не съм запален по високия клиренс)

Коментар

Както се оказа колата не е лоша!Да станеш "инвеститор" след като тя мине 200 000 хил. км е много малко вероятно.Така ,че смело купувай и не се притеснявай.Естествено "кьорав карти не играе"-огледай я добре преди да платиш.
                    Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                      Ще съм много благодарен като се махне шефа да опишеш по подробно какво е правено и колко е струвало.А също така и защо може да са възникнали дефектите.Внесен ли е от вън автомобила и как е потдържан като цяло?И като цяло харесва ли ти?
                      Възглавницата беше изгнила.Другата беше сменена от предишния собственик,на около 80000 по щета.Моята я купих от Падок - 900 лева с монтажа и доставката.Демферната шайба беше с ремъците около 1500 лева в МП.Джипът е купен от ДаруКар.Аз го купих на 120 000 от познат.Не е много щаден.Но за сега това са проблемите.1 смяна на масло на 14000-16000 около 550 лева всичко в МП, заради компютрите и изчистването на грешки.За стартера ми искаха 1000 лева за нов в МП без монтажа.Аз го реммонтирах с монтажа за 100 лева с гаранция.Гори на дълъг път м/у 10.5-12.5.В града на скоростни отсечки 17.Нормално 14-15.Доволен съм и немисля да го сменям за сега.
                      За кардана на предния мост.Смениха ми накрайника със шлиците безплатно в МП.Казаха, че това е по поръчка на производителя.Никакви пари не вземаха.Правил съм и разни накрайничета и тампончета за дребни пари.Возията на този автомобил няма нищо общо с други джипове.има сумати екстри и глезотии.Ако
                      уцелиш, ще си много доволен.За мощността.Мисля, че е достатъчна. Акоо ти трябва състезателен автомобил, това не е твоята кола. С чип тунинг става около 210 к.с. Но няма смисъл. Въртящият момент е достатъчен, да те изтегли от ситуация при ниска скорост. При високите скорости трябва да се внимава.Няма голям демараж там. Можеш да поддържаш на магистрала 180-190.Върви и с 200, но вече е тормоз. Това е от мене, дано съм бил полезен.
                      Последно редактирано от Воден дух; 29-01-09, 22:52.

Коментар

Първоначално публикуван от Воден дух Преглед на мнение
                        Можеш да поддържаш на магистрала 180-190.Върви и с 200, но вече е тормоз. Това е от мене, дано съм бил полезен.
                        Има ограничител на 180км.
                        Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 30-05-10, 21:11.

Коментар

Благодаря на всички за мненията Ви!
                          Аз съм технически доста грамотен човек, така че, малките и дребни проблеми не ме притесняват.Единственото е че нямам време за ремонти и за това ми трябва читав автомобил.Лошото тук е че за нулиране на компа дори и заради смяната на масло трябва да се търси сервиз /освен ако няма и друг начин/ а аз съм свикнал тези неща да си ги правя сам, защото си имам повече доверие.

Очаквам и други мнения за модела /което ще е полезно за много хора/ защото той те първа ще идва насам.

Съобщение от модератор:
                          Моля, напишете си в профила от къде сте.
                          Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 19-05-09, 19:26.

Коментар

А какво ще кажете за Вог 4,4 бмв бензиновия двигател , колата е 2004 г?

Последно редактирано от PETER PETRAKIEV; 20-05-09, 07:25.

Коментар

Здравейте ! Ново попълнение сред вас с Range Rover Vogue 3.0 2003

Здравейте на всички .

От доста време следя форума но наскоро се регистрирах.
                              До сега карах така наречените паркетници ( МЛ ) ,а те не се уважават много, много в подобни специализирани офф роуд форуми ,затова не съм и писал .
                              От няколко дена съм с Range Rover Vouge 3.0 2003 g. - наистина истински джип ,няма нищо общо с МЛ-а .
                              Голяма беше дилемата преди да го взема,защото много ме наплашиха с въздушното му окачване и като цяло здравината му.Истината е че много ми хареса и реших да рискувам .
                              Никога до сега не съм имал допир до тази марка ,всичко е напълно ново за мен и приемам всякакви съвети, мнения, препоръки и насоки ,по отношение на подръжка,ремонти ,части ,сервизи .
                              Като споменах сервизи ,освен МП и Дару ,друго място има ли за марката ?Става въпрос за не фирмен сервиз или най-добре някой колега от форума със сервиз ,който може да ми го подържа .

П.С. Ако почна да досаждам с честите ми въпроси по джипа ,моля да ме изтърпите , ще е само в началото до като флезна в час .

Коментар

До: Здравейте ! Ново попълнение сред вас

А честито. Да си го караш със здраве.
                                Не му се притеснявай, не е по-чуплив от останалите коли.
                                БМВ дизела му е малко слаб ама със софтуерен тунинг нещата се подобряват, чувствително. Ако ти е малко шумен двигателя (поне за мен това му беше една от малкото забележки) добро решение е акустично обезшумяване или по-евтиния вариант с фолио на предните стъкла.
                                Задължително провери състоянието на кардана (щлиците му) между трансфер бокса и диференциала. Всъщност направо отивай в МП, защото всичко това се сменя по акция от производителя, дори за автомобили извън гаранция (ако вече не е сменяно де).
                                ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
                                lre-bulgaria.org

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X