Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Въпроси относно Range Rover Vogue

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Питане за Range Rover V8 2008-ма

Благодаря!!! Аз за туй си избрах Jaguar-ския двигател , доказан боец. От 2009 ще ли да пускат по-голям от 4.2 , но някакъв нов , аз като по консервативен предпочетох изпитаните агрегати. Според мен няма по добри от двигателите разработени през 60-те години!
    ZJ 5.2 / WJ 4.7

Коментар

Първоначално публикуван от gubislav Преглед на мнение
      Това мнение, предполагам, се отнася за колегата "ronin", въпреки че е цитиран моя пост...........аз засега мога сааааамо да си мечтая за такъв Рейндж
      Аха, точно за на ronin постовете е, та нещо съм объркал, но ти пожелавам и за теб скоро да се отнесе и от мечта, хоп настояще притежание!
      ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
      lre-bulgaria.org

Коментар

Дано да се случи в този живот........

Коментар

Търся мнения за Range Rover Vogue L322.

Здравейте на всички!

Преди да пусна темата потърсих за стари такива, но не открих много много за този модел.
          Решил съм твърдо да се здобия с такъв автомобил тази година /дай боже/ и искам да събера малко инфо за него.Става дума за Range Rover дизел 177к.с. от 2002г. до 2006г. /мисля докато не излиза Sport версията/.Незнам как е заводското наименование /на по-старият мисля е P38/.
          Интересуват ме проблемите който има този модел.До колкото знам ползва двигател на БМВ с комън реил, за които съм чувал добри неща.Автомобилът най-вероятно ще е на около 200 000км. и ще е важно за мен да знам какво мога да очаквам от него /например въздушно окачване, двигател, трансмисии, електроника и т.н./.
          Предварително благодаря на хората който биха могли да ме осветлят по въпроса.
          Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

До: Търся мнения за Range Rover Vogue

Ми двигателя не е много лош ама повече бучи отколкото върви. Тоест доста муден за голямото купе. Ако си направиш Digital tuning staГледай за състоянието на въздушните възглавници и компресора, както и много важно да не е превъртял предния кардан (поради разположението си има предпоставка за набиване на мърсотия и с времето шлиците се изглаждат). Последното е болест на модела с този двигател, който е отстранен при новия, ни и за този имаше някакво решение.
            ТИ си Уникален! Както и всеки друг!
            lre-bulgaria.org

Коментар

На 200 000км тази кола е "свършила" и ти ще станеш "инвеститор".
              "...колко ли скучен ми би бил живота без мотоциклета и без прекрасното, истинско усещане за Пътя..." - Бат Димо - R.I.P.

Коментар

Първоначално публикуван от Джамбазов Преглед на мнение
                На 200 000км тази кола е "свършила" и ти ще станеш "инвеститор".
                Малее... това много лошо! Я кажете толкова ли верно е ресурса. Щото това са си 5-6 години каране. Окачване ли, трансмисия ли, мотор ли? За окачването е писано. Ама и другото ако трябва да се прави??!!

Коментар

Да ти кажа не съм съгласен чак толкова с колегата че 200 000км са убииствени.Зависи как е потдържана колата според мен.Че колко коли идващи втора употреба от вън са на по малко /ясно че на повечето са им въртяли километража/?Много ми е смешно като видя обява за кола на 5,6 и повече години и на 100 000км. , като знаем как се кара на запад по хубавите им магистрали.Диското което карам вече 4-та година не ми създава никакви проблеми, макар че го купих на 190 000 /което също не е 100% сигурно/, но си беше запазен и гледан автомобил.
                  Така че въпросът ми е за най-честите проблеми /каквито имат всички коли/ които има при този модел, като добре знам че не купуван нова кола.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                    Да ти кажа не съм съгласен чак толкова с колегата че 200 000км са убииствени.Зависи как е потдържана колата според мен.Че колко коли идващи втора употреба от вън са на по малко /ясно че на повечето са им въртяли километража/?Много ми е смешно като видя обява за кола на 5,6 и повече години и на 100 000км. , като знаем как се кара на запад по хубавите им магистрали.Диското което карам вече 4-та година не ми създава никакви проблеми, макар че го купих на 190 000 /което също не е 100% сигурно/, но си беше запазен и гледан автомобил.
                    Така че въпросът ми е за най-честите проблеми /каквито имат всички коли/ които има при този модел, като добре знам че не купуван нова кола.
                    Абе с това въздушно окачване, електрониката и компютрите, голямо реване пада. Вземи прочети какво казват колегите в старите теми. Има и нещо друго според мен. Тая кола е правена за милионери! И като ти кажат сума от порядъка на 5-10 хил. евра, за ревизия и ремонт на възел, или агрегат, плащаш без да те бърка.

Коментар

Стига с тия 100 000 км. бе. Такава кола никой не продава. Имам Навара 2004г септември и вчера я гледах, че е подминала 215 000км. Изглежда много по запазена от тия на по 100000. А аз само сипвам нафта и вода за чистачки. Не е мита 6 месеца.
                      Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                      Вальо. О888 557Ч7Ч
                      Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от Navi Преглед на мнение
                        Ми двигателя не е много лош ама повече бучи отколкото върви. Тоест доста муден за голямото купе. Ако си направиш Digital tuning staГледай за състоянието на въздушните възглавници и компресора, както и много важно да не е превъртял предния кардан (поради разположението си има предпоставка за набиване на мърсотия и с времето шлиците се изглаждат). Последното е болест на модела с този двигател, който е отстранен при новия, ни и за този имаше някакво решение.
                        Нали говорим за ТД6 с директното впръскване 3000куб.см., а не за старият им 136к.с. Този е 177к.с. като мисля и един софт тунинг да му направя за да стане около230к.с. да кажем.Мисля че мотора има резерв да го понесе.
                        Последно редактирано от disko04; 20-01-09, 10:45.

Коментар

Каква е идеята на тоя софт тунинг. 177коня дизел са си добре ако не правиш бегачка. Не се ли претоварва мотора който и без това не е първа младост?Тая кола по тежка ли е от дългия Патрол 61.
                          Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
                          Вальо. О888 557Ч7Ч
                          Silverado 1.3 i

Коментар

Първоначално публикуван от drukman Преглед на мнение
                            Каква е идеята на тоя софт тунинг. 177коня дизел са си добре ако не правиш бегачка. Не се ли претоварва мотора който и без това не е първа младост?Тая кола по тежка ли е от дългия Патрол 61.
                            Не, тунинга няма да е задължителен.Със сигурност първо ще покарам колата и после ще раешавам дали да го правя.Аз също мисля че 177к.с. са не малко.А иначе колата май си е доста тежка, поне 2.5т.
                            Ще има ли някои с такава който да сподели опит?

Коментар

Отново преувеличени твърдения относно ненадежността на RANGE ROVER.

По моя информация този модел е безпроблемен-единствено се сменят шарнири предни и кормилни накрайници.Задното окачване е безпроблемно
                              За въздушното окачване -по вероятно е някога да иска предни възглавници които са в пъти по скъпи от задните ,които пък не съм чувал да дефектират.
                              За двигателя-той е BMW(дизела) ,ако нямате спортни амбиции е достатъчен до 160 км/ч колата е с прилична динамика стига де не бързате много за някъде
                              .
                              За мен удачното решение е 4.4 осмака-достатъчно мощен (286к.с.) и надежден.Ако Ви интересува разхода на бензин може би е добре да си потърсите друг автомобил.

Напомням ,че все пак тази кола е всъдеход с който можете да отидете навсякъде!

За комфорт и визия може би няма нужда да се коментира,но да кажа ,че според мен сравненията с автомобили от други марки са безпредметни.

Ако искате повече информация тя лесно се намира по руските сайтове.В Русия тези коли се карат много повече и при много по лоши условия от тези в България и може да се вярва на заключенията които са направили руснаците.Естествено там за дизел няма информация,но механиката на бензин и дизел е една и съща.
                              Garage 31 Ltd - Classic Land Cruisers restoration

Коментар

Първоначално публикуван от rusev Преглед на мнение
                                Отново преувеличени твърдения относно ненадежността на RANGE ROVER.

По моя информация този модел е безпроблемен-единствено се сменят шарнири предни и кормилни накрайници.Задното окачване е безпроблемно
                                За въздушното окачване -по вероятно е някога да иска предни възглавници които са в пъти по скъпи от задните ,които пък не съм чувал да дефектират.
                                За двигателя-той е BMW(дизела) ,ако нямате спортни амбиции е достатъчен до 160 км/ч колата е с прилична динамика стига де не бързате много за някъде
                                .
                                За мен удачното решение е 4.4 осмака-достатъчно мощен (286к.с.) и надежден.Ако Ви интересува разхода на бензин може би е добре да си потърсите друг автомобил.

Напомням ,че все пак тази кола е всъдеход с който можете да отидете навсякъде!

За комфорт и визия може би няма нужда да се коментира,но да кажа ,че според мен сравненията с автомобили от други марки са безпредметни.

Ако искате повече информация тя лесно се намира по руските сайтове.В Русия тези коли се карат много повече и при много по лоши условия от тези в България и може да се вярва на заключенията които са направили руснаците.Естествено там за дизел няма информация,но механиката на бензин и дизел е една и съща.
                                Благодаря за вниманието.Изглежда няма много хора които да познават модела тук така че всяка информация е важна.
                                Относно възглавниците /а това е дна от екстрите заради които харесвам модела/-допускам разбира се че се налага смяната им през определен период, но имам чувството че като цяло това въздушно окачване създава по малко проблеми от старият модел Range /може и да се лъжа/
                                Разхода на гориво е важен за мен поради това за бензинов изобщо не се и замислям.Предполагам че скоростната кутия е ZF, а за мен те са най-добрите.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X